«Δεν είναι αμέτοχοι, θέλουν βοήθεια»

Γιώργος Αλετράς, Κώστας Καζανάκης και Φανούρης Βατσινάς στην αίθουσα Τύπου του «Γεντί Κουλέ» Γιώργος Αλετράς, Κώστας Καζανάκης και Φανούρης Βατσινάς στην αίθουσα Τύπου του «Γεντί Κουλέ»

Τι ανέφεραν για τους μετόχους της ΠΑΕ ΟΦΗ και το ποδοσφαιρικό τμήμα οι Φανούρης Βατσινάς, Κώστας Καζανάκης και Γιώργος Αλετράς στη συνέντευξη Τύπου συσπείρωσης.

[googlead][/googlead]

Στην προαναγγελθείσα συνέντευξη Τύπου της Διοικούσας Επιτροπής του ΟΦΗ την Παρασκευή (23/2) παραβρέθηκαν για να τοποθετηθούν και οι πρώην πρόεδροι της ΠΑΕ, Κώστας Καζανάκης και Φανούρης Βατσινάς (πλαισιώνοντας τον Γιώργο Αλετρά) στέλνοντας μήνυμα συσπείρωσης και ενότητας.

«Δεν μπορούν να λέγονται αμέτοχοι άνθρωποι που βάζουν χρήματα χωρίς να επιδιώκουν να έχουν κέρδος» τόνισε για τους μετόχους ο Φανούρης Βατσινάς και επιβεβαίωσε ότι του προτάθηκε να αναλάβει πρόεδρος. «Αν πριν από τρία χρόνια δεν υπήρχαν αυτοί οι εννιά τώρα ίσως να μην υπήρχε ο ΟΦΗ» υπογράμμισε από την πλευρά του ο Κώστας Καζανάκης.

«Είναι κρίμα για κάποιους ανθρώπους να μην ακούν ευχαριστώ που βάζουν τα χρήματα τους. Εχουν παράπονο ότι δεν υπάρχει άλλη επιχειρηματική βοήθεια» συμπλήρωσε ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής Γιώργος Αλετράς. Ανέδειξε παράλληλα το ρόλο του προπονητή, Νίκου Παπαδόπουλου και των παικτών επισημαίνοντας «θέλω να ευχαριστήσω τον προπονητή, τους βοηθούς του και τους παίκτες. Αυτοί έδωσαν το μήνυμα. Μας είπαν "ξυπνήστε" και ακολουθήσαμε».

Να σημειωθεί ότι οι πρώην πρόεδροι Κώστας Καζανάκης και Φανούρης Βατσινάς συνθέτουν μαζί με τον Γιάννη Πολεμαρχάκη τριμελή επιτροπή που βρίσκεται δίπλα στη Διοικούσα. Αναλυτικά οι τοποθετήσεις τους και οι απαντήσεις τους σε ερωτήσεις:

ΦΑΝΟΥΡΗΣ ΒΑΤΣΙΝΑΣ

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω και εγώ τη Διοικούσα Επιτροπή που είναι κοντά στην ομάδα και βοηθάει όλη αυτήν την προσπάθεια μαζί με την τριμελή επιτροπή και αυτή η προσπάθεια θα πάει μέχρι το τέλος της χρονιάς. Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω τους μετόχους και προσωπικά τους σέβομαι και τους ευχαριστώ.

Το έργο της Διοικούσας είναι τέλειο και τους αξίζει ένα μπράβο. Ξέχαστε αυτά που λέγονται δεξιά και αριστερά ότι ο καθένας χτυπούσε την πόρτα της ομάδας και ζητούσε οικονομικά στοιχεία και έγγραφα του ΟΦΗ».

-Για όσα είχαν ακουστεί ότι θα έβγαινε μπροστά:

«Πολλές φορές διαβάζω πράγματα που με αφορούν και τα οποία δεν ήταν αλήθεια. Βρέθηκα στην ομάδα γιατί με κάλεσαν οι μέτοχοι για να μπω μπροστά ως πρόεδρος. Ποτέ δεν το είπα μόνος μου και δεν το ζήτησα. Βρίσκομαι στον ΟΦΗ λόγω της αγάπης μου για την ομάδα. Δέχτηκα να βοηθήσω. Η συνταγή είναι καλή. Και σημασία έχει να δούμε την ομάδα εκεί που πρέπει να βρίσκεται.

-Για το αν οι μέτοχοι θα συνεχίσουν να βρίσκονται δίπλα στην ομάδα:

«Αυτοί οι άνθρωποι δεν ξέρουν από μπαλα. Δίνουν τα χρήματα τους χωρίς να ξέρουν από ποδόσφαιρο για να υπάρχει ζωντανή η ιδέα. Συνεχίζουν να δίνουν χρήματα και αυτό που έχει σημασία είναι να βρεθούν και άλλοι να στηρίξουν αυτήν την προσπάθεια.

Οι μέτοχοι έχουν δώσει πολλά χρήματα και συνεχίσουν να δίνουν χρήματα. Δεν έχουν την τρέλα του ποδοσφαίρου και οι περισσότεροι δεν έρχονταν ούτε στο γήπεδο. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να τους αγκαλιάσουμε. Δεν μπορεί να λέγονται "αμέτοχοι". Τι σημαίνει "αμέτοχοι"; Βάζουν χρήματα χωρίς να επιδιώκουν να έχουν κέρδος».


ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΖΑΝΑΚΗΣ

«Πάνε πολλά χρόνια από τότε που βρεθήκαμε όλοι μαζί και αν θυμάμαι καλά ήταν το 2002. Η αγάπη για τον ΟΦΗ υπήρχε υπάρχει και θα υπάρχει. Πρέπει να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλα τα παιδιά, μαζί με εμάς τους τρεις και τον κύριο Πολεμαρχάκη που σήμερα απουσιάζει λόγω υποχρεώσεων.

Αν πριν από τρία χρόνια δεν υπήρχαν αυτοί οι εννιά τώρα ίσως να μην υπήρχε ο ΟΦΗ. Και πρέπει να τους σεβόμαστε. Ο ΟΦΗ ανήκει σε όλους και με την βοήθεια όλων θα φτάσει εκεί που πρέπει. Ακόμα είναι η αρχή και το πρωτάθλημα δεν έχει τελειώσει ακόμα.

Θα είναι ιστορική στιγμή η φετινή σεζόν εφόσον η ομάδα φτάσει εκεί που πρέπει να φτάσει. Δεν θα ξεχάσω τους ανθρώπους που ανέλαβαν την ομάδα πριν από τρία χρόνια όπως και τα παιδιά που παρέμειναν στην ομάδα τον Ιανουάριο. Δεν περισσεύει κανένας. Η ομάδα χρειάζεται βοήθεια. Σε αυτήν την προτροπή εγώ θα δώσω ότι μπορώ. Έχει πολλή δουλειά ακόμα.

Ζούμε σε μια εποχή όπου δεν υπάρχουν πλέον αρχές. Δεν είναι το ποδόσφαιρο προηγούμενων δεκαετιών. Χρειάζεται επαγρύπνηση. Με αυτήν την ομάδα μεγαλώσαμε και αυτή η ομάδα αξίζει την αγάπη όλων μας.

Ο κόσμος πρέπει να καταλάβει ότι γίνεται μια πολύ μεγάλη προσπάθεια. Είμαστε σε μια πολύ δύσκολη καμπή και αν βοηθήσουμε όλοι, τότε αύριο θα έχουμε όλοι το δικαίωμα να γελάσουμε. Εγώ υπόσχομαι ότι θα δώσουμε και την ψυχή μας για να πετύχει ο ΟΦΗ τον στόχο του.

Η υπάρχουσα διοίκηση θα συνεχίσει. Αναλάβαμε ένα έργο και θα το φέρουμε εις πέρας. Πάνω από όλους μας είναι ο ΟΦΗ. Δεν υπάρχει ούτε Καζανάκης ούτε Βατσινάς. Υπηρετούμε μόνο τον ΟΦΗ. Θα κάνουμε το καλύτερο για τον ΟΦΗ και η ομάδα προφυλάσσεται για να φτάσει εκεί που έχει φτάσει και για να φτάσει εκεί που πρέπει να φτάσει».

-Για το ενδιαφέρον του κυρίου Παπαδάκη:

«Ζητήθηκαν τα οικονομικά στοιχεία, δόθηκαν και δεν έχουμε καμία ενημέρωση».

-Για τη διαδικασία της επιτήρησης:

«Είμαστε έτοιμοι κατά 95%. Εφόσον ξεπεράσουμε την διαδικασία αυτήν, κατά 80% έχουμε ξεπεράσει και τον σκόπελο της αδειοδότησης».

-Για την προστασία της ομάδας:

«Κανένας δεν μπορεί να πειράξει τον ΟΦΗ. Εμείς δεν μπαίνουμε σε προβληματικές και άσχημες καταστάσεις. Ποτέ μου δεν ασχολήθηκα στα 27 χρόνια με ανεπίτρεπτα για τον ΟΦΗ πράγματα. Θα κάνουμε το σωστό για την ομάδα. Εμείς δεν ξέρουμε άλλους δρόμους πέραν των αγνών και των καθαρών. Η θητεία μου στον χώρο ήταν πάντα μια καθαρή θητεία. Πάμε τίμια και καθαρά. Αν αξίζουμε να βγούμε».


ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΛΕΤΡΑΣ

«Σκοπός της σημερινής κουβέντας δεν είναι να ευλογήσουμε τα γενιά της Διοκούσας Επιτροπής και να αρχίσουμε τα ευχαριστώ, ώστε να μην βγει κάποιο νόημα. Σκοπός είναι να βγει αποτέλεσμα. Εννοείται ότι οι άνθρωποι που στηρίζουν την ομάδα είναι εκείνοι που την στηρίζουν εδώ και τρία χρόνια. Αυτή η ομάδα των επιχειρηματιών θα πρέπει να διευρυνθεί.

Ας κάνουμε πρώτα την αυτοκριτική μας. Και να δούμε αν ο καθένας έχει βάλει το λιθαράκι του σε αυτήν την προσπάθεια. Είναι κρίμα για κάποιους ανθρώπους να μην ακούν ευχαριστώ που βάζουν τα χρήματα τους. Ενδεικτικά έχω να πω ότι από την αρχή της χρονιάς υπάρχουν 95 πινακίδες που πάνω από τις μισές δεν είναι πληρωμένες.

Δεν είναι πληρωμένες, γιατί δήλωσαν ότι δεν ενδιαφέρονται. Αν είναι δυνατόν για μια πόλη όπως το Ηράκλειο και ένα γήπεδο σαν το δικό μας που το ζηλεύουν σε όλη την Ελλάδα και να μην είναι γεμάτο από διαφημιστικές πινακίδες.

Επανέρχομαι στους ανθρώπους που βοηθούν την ομάδα ότι και από την πλευρά τους υπάρχει αυτό το παράπονο. Ότι δεν υπάρχει άλλη επιχειρηματική βοήθεια. Τα πράγματα είναι δύσκολα. Ενάμιση μήνα έχουμε χάσει τον ύπνο μας. Θέλω να ευχαριστήσω τον προπονητή, τους βοηθούς του και τους παίκτες. Αυτοί έδωσαν το μήνυμα. Μας είπαν "ξυπνήστε" και ακολουθήσαμε.

Δεν είναι οριστικό το αν θα παραμείνει μέχρι το τέλος η διοικούσα. Θα γίνει το καλύτερο προς το συμφέρον της ομάδας χωρίς να ρισκάρει κανείς το σπίτι του και την οικογένεια του. Θα είναι μια απόφαση που θα παρθεί συλλογικά. Οι θέσεις στην διοικούσα είναι απολύτως τυπικές. Είναι τεράστιο επίτευγμα το ότι βρίσκονται δίπλα μου αυτοί οι δυο άνθρωποι. Ας αφήσουμε στην άκρη την κριτική και όλοι πρέπει να συσπειρωθούμε. Σημασία έχει να βοηθούν όλοι με τα εισιτήρια τους.

Στην ομάδα υπάρχει αγάπη και αυτό έχει φέρει τα άμεσα αποτελέσματα. Έλειπε η ανθρώπινη συμπεριφορά, το οικογενειακό κλίμα που σε συνάρτηση με το οικονομικό φέρνει και την ευτυχία. Υπάρχουν ακόμα δυσκολίες και εξακολουθούμε να βρισκόμαστε στην άκρη του γκρεμού. Δεν έχουν φύγει τα προβλήματα. Όμως υπάρχει αγάπη και προσπάθεια. Το δυσκολότερο βήμα έχει γίνει.

Δεν είναι τυχαία η πορεία της ομάδα από τον Ιανουάριο μέχρι τώρα. Βοήθησαν οι μέτοχοι και όλοι έτρεξαν για να βρίσκεται έδω που βρίσκεται τώρα η ομάδα. Τα χρήματα που έχουν μοιραστεί το τελευταίο χρονικό διάστημα είναι παρά πολλά. Αλλά δεν φτάνουν. Αυτοί οι άνθρωποι δεν είναι επαγγελματίες παράγοντες. Πληρώνουν, τρέχουμε εμείς για την αρρώστια που έχουμε για τον ΟΦΗ.

Μας φοβούνται σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα και δεν το βλέπουμε εμείς οι ίδιοι. Η μόνη ουσιαστική προσφορά μας είναι όλα τα υπόλοιπα εκτός του οικονομικού. Βλέπουν ότι είμαστε σε μια περίοδο που τρέχουμε να κλείσουμε κάποιες υποχρεώσεις.

-Για την παρουσία της τριμελούς επιτροπής:

«Χωρίς την βοήθεια και την εμπειρία δεν μπορεί να λειτουργήσει η διοικούσα. Εάν λείπει κάποιος κρίκος τότε υπάρχει πρόβλημα».

ΠΗΓΗ: gentikoule.gr

[googlead][/googlead]

Last modified onΣάββατο, 24 Φεβρουάριος 2018 00:31

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep