«Ετσι το γύρισαν τα παιδιά»

Τι δηλώνει στο FL News ο Κώστας Νικολαΐδης για την απάντηση των παικτών στην ισοπεδωτική κριτική, τι έγραψε στον πίνακα των αποδυτηρίων, τι ανέφερε στην ομιλία του στην ανάπαυλα στο ματς με τον Εργοτέλη και τι διευκρινίζει για τη συνέντευξη Τύπου.

[googlead][/googlead]

Από την απαξίωση στην αποθέωση... Στο πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης με τον Εργοτέλη οι παίκτες του Αιγινιακού άκουσαν ξεφωνητό από τον κόσμο στο «Γ. Παραλυκίδης» για το 0-2, αλλά μετά τα τρία γκολ στο «καυτό» 8λεπτο του δευτέρου μέρους (68'-75') οι αποδοκιμασίες εξελίχθηκαν σε επιφωνήματα θαυμασμού για την ανατροπή!

Ο κόουτς Κώστας Νικολαΐδης εξηγεί στο FL News πως γύρισε το παιχνίδι η ομάδα του, απονέμει τα εύσημα στους παίκτες του για την απάντηση επί χόρτου στην ισοπεδωτική κριτική, αποκαλύπτει τι ανέφερε ο ίδιος στην ανάπαυλα του ημιχρόνου στα αποδυτήρια και κάνει μία διευκρίνιση επί των δηλώσεων του στη συνέντευξη Τύπου.

Σημειωτέον οι αλλαγές του (επειδή προφανώς μετράει και το κοουτσάρισμα για μία ανατροπή δεδομένων) είχαν καθοριστική συμβολή, καθώς ο Θωμάς Παπαδόπουλος σκόραρε και μοίρασε ασίστ, ενώ ο Γιάννης Τσολακίδης πέτυχε το νικητήριο γκολ (3-2). Κι ας δηλώνει ο κόουτς με ταπεινοφροσύνη ότι το γύρισαν μόνα τους τα παιδιά...

Αναλυτικά οι τοποθετήσεις του Κώστα Νικολαΐδη στο FL News:

-Η διευκρίνιση για τη συνέντευξη Τύπου:
«Επειδή ίσως παρερμηνεύτηκαν κάποιες δηλώσεις μου θα ήθελα να διευκρινίσω ότι η λέξη παραίτηση δεν υπάρχει στο λεξιλόγιο μου και το ίδιο ισχύει και για τους συνεργάτες μου. Δεν παραιτούμαι ποτέ από μία προσπάθεια.

Αυτό που είπα ήταν ότι αν η διοίκηση έχει επιθυμία να κάνει αλλαγή δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Εδώ είμαστε να ενημερωθούμε. Και το αναφέρω επειδή μίλησα στη συνέντευξη Τύπου σαν να έχω χάσει 2-0. Δεν ήθελα να μιλάω εκ του ασφαλούς για το 3-2».

-Για την απαξίωση και την αποθέωση:
«Μέσα σε 45λεπτα μία μερίδα του κόσμου διέλυσε, αποδόμησε, ισοπέδωσε αυτό που είχαν καταφέρει τα παιδιά εντός έδρας εδώ και επτά αγωνιστικές. Πήραν όμως την απάντησή τους από τους ίδιους τους παίκτες. Η καλύτερη απάντηση δόθηκε στο χορτάρι»

-Για τις δικές του παρεμβάσεις και τι ανέφερε στην ανάπαυλα:
«Τα παιδιά το γύρισαν μόνα τους το ματς. Εγραψα τη λέξη ηρεμία στον πίνακα των αποδυτηρίων. Δεν ήθελα να αλλάξω κάτι στην τακτική. Τους είπα "κλείστε τα αυτιά σας. Με ένα γκολ μπαίνουμε στο παιχνίδι. Θέλουμε να ηρεμήσουμε. Δεν θα αλλάξουμε κάτι στο πλάνο μας. Δώστε τα όλα και μην ασχολείστε με κανέναν εκτός αγωνιστικού χώρου"».

-Για το πλάνο του:
«Ξέραμε ότι ο Εργοτέλης ρισκάρει πολύ. Δεν παίζει με μεγάλες μπαλιές. Ειπαμε λοιπόν ότι πρέπει να πιέσουμε ψηλά από την αρχή. Ακόμη και κοντά στον τερματοφύλακά τους. Να μην τους αφήσουμε να κάνουν το παιχνίδι τους. Να μην έχουν χώρο και χρόνο να παίξουν την μπάλα.

Απλώς επειδή ο Εργοτέλης είναι καλοδουλεμένη ομάδα αυτό έβγαινε μπούμερανγκ στο πρώτο ημίχρονο. Δεν είχαμε όμως λόγο να αλλάξουμε το πλάνο, γιατί ο Εργοτέλης δεν θα διαφοροποιούσε την τακτική του επειδή είχε προβάδισμα. Ετσι καταφέραμε να ανατρέψουμε το σκορ».

[googlead][/googlead]

 

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep