«Πώς δεν κέρδιζε;»

Ψυχολογικά κουρασμένοι οι παλιοί παίκτες του Παναιγιαλείου σύμφωνα με τον Πέτρο Δημητρίου. Υπόσχεση σωτηρίας.

[googlead][/googlead]

Μαθήματα... ιστορίας του Παναιγιαλείου στους νέους ποδοσφαιριστές δήλωσε πως θα ξεκινήσει άμεσα ο Πέτρος Δημητρίου. Ο τεχνικός των «μελανόλευκων» μετά την ήττα (2-0) από τον Καραϊσκάκη έδωσε νέα υπόσχεση σωτηρίας και αναρωτήθηκε πώς η ομάδα του δεν κέρδιζε όταν είχε 27 παίκτες... Μάλιστα, σημείωσε ότι οι πιο παλιοί παίκτες είναι ψυχολογικά κουρασμένοι.

Αναλυτικά ανέφερε:

«Με μία καινούργια ομάδα σήμερα ξεκινήσαμε το παιχνίδι μας. Ήταν στην ομάδα πέντε καινούργια παιδιά τα οποία, δυστυχώς, δεν έχουν καλή συνοχή με τους άλλους. Έχουμε κάνει μόνο ένα δίτερμα και μέχρι να δεχτούμε το τέρμα από λάθος, ενώ ο τερματοφύλακάς μας ήταν εξαιρετικός σε όλη τη διάρκεια, είχαμε τον έλεγχο του παιχνιδιού. Είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος.

«Τα παιδιά που ήρθαν την Τετάρτη άρχισαν να βγάζουν κόπωση. Δεν έχουν την προσαρμογή που πρέπει να έχουν με τους παλιούς για να υπάρξει μία χημεία. Γι' αυτό έκανα μία αλλαγή πολύ γρήγορα, γιατί δικαιολογημένα ο Χαρίτος δεν ακολούθησε το πλάνο»

Μετά το γκολ προσπαθήσαμε να παίξουμε πιο ανοικτά. Τα παιδιά που ήρθαν την Τετάρτη άρχισαν να βγάζουν κόπωση. Δεν έχουν την προσαρμογή που πρέπει να έχουν με τους παλιούς για να υπάρξει μία χημεία. Γι' αυτό έκανα μία αλλαγή πολύ γρήγορα, γιατί δικαιολογημένα ο Χαρίτος δεν ακολούθησε το πλάνο. Έκανα και αλλαγές στους δύο περιφερειακούς μας, γιατί δεν ήταν αυτό που ήθελα.

Η προσπάθεια των παιδιών έγινε. Έχω πει ότι με τη διακοπή που μεσολαβεί τώρα για εμάς πρέπει να κάνουμε πολλή δουλειά για να γίνει η ομάδα αυτή που εγώ θέλω να είναι. Μια ομάδα γρήγορη, να μαρκάρει σε όλο το γήπεδο, να παίζει πρώτο χρόνο, να έχει γρήγορη μετάβαση, γρήγορες επιστροφές. Το κάναμε μέχρι το 60'-70'. Τα γκολ ήταν από στημένες φάσεις. Η μία ήταν κακός υπολογισμός και η άλλη ήταν ένα φάουλ που, σίγουρα, γίνεται γκολ.

«Έχω πει ότι με τη διακοπή που μεσολαβεί τώρα για εμάς πρέπει να κάνουμε πολλή δουλειά για να γίνει η ομάδα αυτή που εγώ θέλω να είναι. Μια ομάδα γρήγορη, να μαρκάρει σε όλο το γήπεδο, να παίζει πρώτο χρόνο, να έχει γρήγορη μετάβαση, γρήγορες επιστροφές»

Δε νομίζω ότι κινδυνεύσαμε αλλού. Κάποια στιγμή παίξαμε με τρεις πίσω και περάσαμε όλοι μπροστά μήπως φτάσουμε στην ισοφάριση. Εκεί δεν μας ευνόησε η τύχη να γίνει το 1-1 στο δοκάρι. Είχαμε μία καθολική υπεροχή.

Δικαιολογημένα ο αντίπαλος οπισθοχώρησε μετά το 1-0 και τα παιδιά παλεψαν. Δεν θέλω να τα λέω συνέχεια για να γίνομαι γραφικός, αλλά σε 15 μέρες θα είμαστε τελείως έτοιμοι. Έχω δώσει μία υπόσχεση στον κόσμο του Αιγίου ότι η ομάδα δεν θα κινδυνεύσει.

«Δεν θέλω να τα λέω συνέχεια για να γίνομαι γραφικός, αλλά σε 15 μέρες θα είμαστε τελείως έτοιμοι. Έχω δώσει μία υπόσχεση στον κόσμο του Αιγίου ότι η ομάδα δεν θα κινδυνεύσει»

Έχουμε τελευταίο ματς με τη Βέροια και μετά ένα γύρο ολόκληρο. Οι ομάδες χτίζονται. Δεν φτιάχνονται ούτε με το να έρθουν τρεις ή πέντε παίκτες. Και άλλοι συνάδελφοι αυτό έλεγαν. Ότι κάποια παιδιά τον Ιανουάριο τα βάζουν σταδιακά, εμείς βάλαμε πέντε και δύο οι αλλαγές, επτά. Το ποδόσφαιρο είναι παιχνίδι λαθών και αποφάσεων. Αν δεν δουλέψεις με την τακτική και τα χαρακτηριστικά που θέλει ο προπονητής, ίσως εκεί να αντιμετωπίσεις πρόβλημα.

Εμείς παρόλα αυτά ακολουθούσαμε το πλάνο μέχρι που μπήκε το γκολ. Δώσαμε ένα 15λεπτο παραπάνω από ό,τι μπορούσαμε να δώσουμε όλοι μας. Μετά ήρθε η κόπωση, έγινε το φάουλ. Σε γενικές γραμμές δεν είναι η εικόνα μας αυτή, αν και τα παιδιά προσπάθησαν, δεν μπορώ να πω το αντίθετο. Ως το 94' κάναμε ό,τι ήταν δυνατόν, αλλά με τόσους καινούργιους δεν μπορείς να έχει ισορροπία.

«Σε γενικές γραμμές δεν είναι η εικόνα μας αυτή, αν και τα παιδιά προσπάθησαν, δεν μπορώ να πω το αντίθετο. Ως το 94' κάναμε ό,τι ήταν δυνατόν, αλλά με τόσους καινούργιους δεν μπορείς να έχει ισορροπία»

Προσπαθήσαμε να «κλέψουμε» το παιχνίδι, να πάρουμε κάτι. Ξέραμε ότι θα έχουμε δυσκολίες στο θέμα της ομοιογένειας. Δυστυχώς και η τύχη παίζει τον ρόλο της. Δεν με πτοεί εμένα αυτό, ούτε με ανησυχεί, γιατί δεν βρήκα μια ομάδα που είχε 15 παίκτες και πήραμε δύο. Βρήκα οκτώ παιδιά και δύο μικρούς και με τα παιδιά που φέραμε πιστεύω θα κάνουμε μία πολύ καλή ομάδα.

Πιστεύω ότι είχαμε καλύτερα ποσοστά από τον Καραϊσκάκη, γιατί δεν απειληθήκαμε. Αν δείτε και τα δύο γκολ είναι από στημένες φάσεις και από αντεπιθέσεις όταν βγήκαμε μπροστά να ισοφαρίσουμε. Αυτό σημαίνει ότι η ομάδα του Καραϊσκάκη είναι έτοιμη από το καλοκαίρι. Δεν βλέπω να έχει κάνει προσθήκες, γιατί είχα έρθει και με τον Αχαρναϊκό.

«Δεν με πτοεί εμένα αυτό, ούτε με ανησυχεί, γιατί δεν βρήκα μια ομάδα που είχε 15 παίκτες και πήραμε δύο. Βρήκα οκτώ παιδιά και δύο μικρούς και με τα παιδιά που φέραμε πιστεύω θα κάνουμε μία πολύ καλή ομάδα»

Δεν είμαι ευχαριστημένος με το πλάνο που θέλω να έχει η ομάδα και με τα χαρακτηριστικά που θέλω. Υπόσχομαι ότι θα δουλέψουμε, τώρα η διακοπή έρχεται σαν θείο δώρο, να έχω την ομάδα 15 μέρες. Έπαιξα Κυριακή, Τετάρτη, Δευτέρα. Την Τετάρτη παίξαμε με 11 παίκτες εκ των οποίων οι δύο ήταν πιτσιρικάδες και κάναμε μία πολύ καλή παρουσία. Και σήμερα τους βάλαμε μέσα με ένα δίτερμα μόνο που κάναμε την Παρασκευή.

Καλή επιτυχία στον Καραϊσκάκη. Εμείς δουλειά και μόνο δουλειά. Θα δούμε στην πορεία πόσο καλοί θα γίνουμε και πόσο δίκιο είχε ο Δημητρίου σε αυτά που έχει υποσχεθεί. Είναι η δεύτερη φορά που έχω έρθει να σώσω την ομάδα. Εμπιστεύομαι πολύ τα παιδιά που έμειναν και τα παιδιά που ήρθαν».

Τι θα έδειχνες στους παίκτες αύριο; Το πρώτο ημίχρονο ή το δεύτερο;

«Θα δούμε στην πορεία πόσο καλοί θα γίνουμε και πόσο δίκιο είχε ο Δημητρίου σε αυτά που έχει υποσχεθεί. Είναι η δεύτερη φορά που έχω έρθει να σώσω την ομάδα. Εμπιστεύομαι πολύ τα παιδιά που έμειναν και τα παιδιά που ήρθαν»

«Θα έδειχνα τα λάθη μετά το γκολ. Μετά το γκολ η ομάδα έχασε τις ισορροπίες, λογικό είναι. Τα νέα παιδιά ήθελαν να δείξουν. Είναι και θέμα ψυχολογίας. Μην ξεχνάτε ότι η ομάδα έχει κάνει μόνο δύο νίκες. Και καλά τώρα που ήταν έντεκα. Όταν ήταν 27 οι παίκτες πώς και δεν κέρδιζε η ομάδα; Τι να πω στα παιδιά αυτά; Οι μεν παλιοί ψυχολογικά έπεσαν, οι δε καινούργιοι αγχώθηκαν.

Τα λάθη είναι θέμα φυσικής κατάστασης και θέμα χημείας. Τα παιδιά προσπαθούν να γνωριστούν από την Παρασκευή. Η ομάδα που ονειρεύομαι θέλω να είναι καλογυμνασμένη με γρήγορη μετάβαση και επιστροφές και να παίζει πρώτο χρόνο. Είχαμε 8 κόρνερ στο μισάωρο, τέσσερις τελικές και καμία ο Καραϊσκάκης. Μιλάμε για 12 τελικές».

Αν υπάρχει θέμα φυσικής κατάστασης:

«Η ομάδα έχει κάνει μόνο δύο νίκες. Και καλά τώρα που ήταν έντεκα. Όταν ήταν 27 οι παίκτες πώς και δεν κέρδιζε η ομάδα; Τι να πω στα παιδιά αυτά; Οι μεν παλιοί ψυχολογικά έπεσαν, οι δε καινούργιοι αγχώθηκαν»

«Τα παιδιά που ήταν είναι γυμνασμένα, έχει γίνει καλή δουλειά. Αλλά είναι κουρασμένοι και ψυχολογικά με όλα αυτά που έγιναν και αντιμετώπισαν. Τα παιδιά που ήρθαν, έχουν κάνει προπόνηση, αλλά άλλο πάω και τρέχω ατομικά και άλλο παίζω με ομάδα. Χάνουμε τα πατήματά μας. Άλλο να είμαι σε ένα γήπεδο και να παίζω και άλλο να μπορώ να τρέξω».

Μπορούν να καταλάβουν αυτά τα παιδιά την ιστορία και το πόσο βαριά είναι η φανέλα;

«Επιλέξαμε παιδιά από 20 έως 23 ετών. Δεν έπαιξαν και οι δύο ξένοι, όπως και ο Καναδός, γιατί δεν έχει μπει στη νοοτροπία. Όταν θα μπουν ο Αγιούποφ και ο Τσάινα, θα έχουμε καλύτερες λύσεις. Την ιστορία δεν την ξέρουν και από εκεί θα ξεκινήσω αύριο, να τους μιλήσω για την ιστορία της ομάδας.

«Την ιστορία δεν την ξέρουν και από εκεί θα ξεκινήσω αύριο, να τους μιλήσω για την ιστορία της ομάδας»

Τα παιδιά που ήρθαν έχουν τη φιλοδοξία να παίξουν πιο ψηλά. Ένας μεγάλος θα έρθει, να πάρει κάποια χρήματα και να πάρει το καλοκαίρι μια μεταγραφή. Έχουν έρθει να αποδείξουν ότι το μέλλον είναι δικό τους».

Ο Γιώργος Καναβέτας είπε:

«Μπήκαμε πολύ καλά στο παιχνίδι. Παίζαμε σκληρά, πιέζαμε ψηλά τον αντίπαλο. Κάποια στιγμή δεχτήκαμε το γκολ και πέσαμε ψυχολογικά. Μετά με τις αλλαγές προσπαθήσαμε να ανέβουμε. Αν έμπαινε το γκολ στο δοκάρι ίσως να ήταν διαφορετικό το αποτέλεσμα.

«Εγώ γνωρίζω την ιστορία του, έχει πολύ βαριά φανέλα και ελπίζω όλοι μας στο τέλος να είμαστε με το χαμόγελο στα χείλη και να φτάσει ο Παναιγιάλειος εκεί που αξίζει»

Θα δουλέψουμε σκληρά αυτές τις 15 ημέρες να έχουμε μια διαφορετική εικόνα με τη Βέροια. Να πάρουμε τους τρεις βαθμούς να ανέβουμε ψυχολογικά και να φτάσουμε τον Παναιγιάλειο εκεί που αξίζει να είναι, όχι εκεί που είναι τώρα. Να νικάμε συνέχεια και θα δούμε τι θα γίνει. Κάθε ματς ξεχωριστά. Αυτός είναι ο στόχος μας. Εγώ γνωρίζω την ιστορία του, έχει πολύ βαριά φανέλα και ελπίζω όλοι μας στο τέλος να είμαστε με το χαμόγελο στα χείλη και να φτάσει ο Παναιγιάλειος εκεί που αξίζει.

Ήρθαμε να βοηθήσουμε την ομάδα. Προσπαθούμε καθημερινά μέσα από τις προπονήσεις με τον κόουτς. Μας βοηθάει, μας στηρίζει και προσπαθούμε να κάνουμε κάτι καλό. Δεν χρειάζεται απογοήτευση. Πρέπει να κοιτάμε κάθε αντίπαλο στα μάτια. Είμαστε Παναιγιάλειος. Είμαστε νέα ομάδα και νέοι παίκτες, αλλά δείξαμε ότι έχουμε θάρρος και θράσος ποδοσφαιρικό».

Αν θα χρειαστούν πολύ καιρό:

«Όχι. Όταν είσαι επαγγελματίας κάνεις προπονήσεις, δουλεύεις σκληρά για να είσαι σε ένα καλό επίπεδο. Προσωπικά έχω δουλέψει όπως και όλα τα παιδιά για να είμαστε σήμερα εδώ. Βήμα βήμα θα εξελιχθούμε, θα ενωθούμε πιο καλά με την ομάδα, θα έχουμε καλύτερη επικοινωνία. Χρειάζεται λίγος χρόνος προσαρμογής με τους παλιούς και τους νέους. Ο κόουτς είναι πολύ έμπειρος και θα μας δείξει κάποια πράγματα».

[googlead][/googlead]

Last modified onΤρίτη, 06 Φεβρουάριος 2018 00:52

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep