«Πληγωμένος ΟΦΗ, αλλά...»

Η αυταπάρνηση και η αγωνιστικότητα έχουν δώσει στον Άρη το 7/7 σύμφωνα με τον Χρήστο Μπούρμπο.

[googlead][/googlead]

Ο Χρήστος Μπούρμπος εκπροσώπησε τους ποδοσφαιριστές του Άρη στη Media Day της Παρασκευής (15/12). Ο αμυντικός των «κίτρινων» μίλησε για την έως τώρα πορεία, τα «νεκρά» πρώτα ημίχρονα και εξέφρασε την επιθυμία να συνεχίσει και την επόμενη σεζόν στη Super League.

Αρχικά ο Μπούρμπος είπε για το ματς με τον ΟΦΗ:

«Είναι ένα ματς από τα θεωρητικά πολύ δύσκολα αυτό απέναντι στον ΟΦΗ, καθώς είναι ένα από τα φαβορί για την άνοδο. Έρχεται εδώ πληγωμένη. Εμείς από την πλευρά μας θα την αντιμετωπίσουμε όπως έχουμε αντιμετωπίσει όλες τις ομάδες από την αρχή της σεζόν. Κάθε παιχνίδι είναι ξεχωριστό, ιδιαίτερο, μια κατηγορία και έτσι θα δούμε και αυτό που έρχεται».

Τι κάνει τη φετινή πορεία ξεχωριστή σε σχέση με πέρυσι;

«Σίγουρα είναι τα αποτελέσματα. Είναι μεγάλο αβαντάζ ότι η ομάδα κερδίζει έστω και με μέτριες εμφανίσεις. Παρόλα αυτά η αγωνιστικότητα είναι ένας λόγος ο οποίος έχουμε κάνει το επτά στα επτά. Όχι τόσο η εικόνα και η απόδοση της ομάδας, όσο η αγωνιστικότητα και η αυταπάρνηση για το αποτέλεσμα. Αυτό κάνει τη διαφορά σε σχέση με πέρυσι. Ήταν ένα κομμάτι που μας έλειπε».

Αν πιθανή νίκη θα σημαίνει και μισή άνοδος:

«Για μένα είναι πάρα πολύ νωρίς. Δεν θεωρώ, ούτε αν κερδίσουμε την Κυριακή, ούτε στο Αίγιο... Έχει πολύ δρόμο ακόμα το πρωτάθλημα. Μέχρι να εξασφαλίσεις μαθηματικά την άνοδο πρέπει να είσαι συγκεντρωμένος και δεν πρέπει να βγεις καθόλου από το σλόγκαν ότι «κάθε παιχνίδι είναι ξεχωριστό και δίνει ένα πρωτάθλημα με οποιονδήποτε και αν παίζουμε. Πρέπει να τα βλέπουμε έτσι τα παιχνίδια μέχρι να εξασφαλιστεί η άνοδος μαθηματικά».

Για την προσέλευση του κόσμου:

«Είμαστε ευχαριστημένοι. Βλέπουμε ότι όσο η ομάδα κερδίζει κάθε Κυριακή έρχεται όλο και περισσότερος κόσμος στο γήπεδο. Ήταν κάτι που ξέραμε, ειδικά εμείς που είμαστε από πέρυσι. Γνωρίζουμε όλοι σε ποια ομάδα έχουμε έρθει και ποιος είναι ο κόσμος του Άρη. Θεωρώ ότι μπορεί να δώσει κι άλλο. Όσο η ομάδα περπατάει θεωρώ ότι θα έχουμε πετύχει έναν από τους στόχους μας που είναι να έρθει ο κόσμος στο γήπεδο».

Για τα «νεκρά» πρώτα ημίχρονα:

«Είναι ένα πρόβλημα του το έχουμε αντιμετωπίσει. Μας προβληματίζει κι εμάς τους ποδοσφαιριστές. Ένα είναι το παιχνίδι που δεν εμφανίσαμε αυτό το πρόσωπο, με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Προσπαθούμε για το καλύτερο για να το αντιμετωπίσουμε. Προσπαθούμε να είμαστε πιο πολύ συγκεντρωμένοι. Ουσιαστικά θεωρούμε ότι το πρόβλημα έρχεται εκεί πέρα αν και από τη δική μου εμπειρία δεν θεωρώ ότι είναι αυτό. Προσπαθούμε να βρούμε λύσεις, έτσι ώστε να μη μας κοστίσει.

Βλέπουμε ότι έχουμε κάνει ήδη κάποιες ανατροπές, οι οποίες αργότερα μπορεί να μην έρθουν. Εύχομαι στα επόμενα ματς να μην το έχουμε αυτό, γιατί μας βασανίζει και είναι δύσκολο και ψυχολογικά να μένεις πίσω στο σκορ και να προσπαθείς να το γυρίσεις».

Θα ήθελες να συνεχίσεις στον Άρη και στη Super League;

«Ναι. Ελπίζοντας έχουμε και κάποιες κουβέντες. Περιμένουμε τα διαδικαστικά. Εγώ περίμενα από φέτος η ομάδα να είναι στη Super League. Εύχομαι φέτος να τα καταφέρει. Υπάρχουν άνθρωποι στην ομάδα, όπως νιώθω και βλέπω, εκτιμούν τη δουλειά του καθενός και στο τέλος θα ανταμειφθούν».

Για το όπλο του φετινού Άρη και αν είναι η φυσική κατάσταση:

«Είναι και αυτός ένα λόγος που η ομάδα καταφέρνει και γυρίζει τα παιχνίδια. Έχουμε πει και στην αρχή ότι έχουν έρθει παίκτες πιο αθλητικοί, γνωρίζοντας την κατηγορία και τι θέλει η ομάδα, πιο πεπειραμένοι και το σώμα τους είναι πιο προσαρμοσμένο σε αυτές τις συνθήκες. Είναι μεγάλο προσόν, σίγουρα. Δεν πρέπει να χάνουμε, είναι σημαντικό, το κενό διάστημα στο ένα ημίχρονο. Δεν θα μπορούμε να το κάνουμε, ίσως και από κακή τύχη».

Αν το βαθύ ρόστερ θα βοηθήσει για να ανταπεξέλθει η ομάδα στα διαδοχικά ματς:

«Υπάρχουν παιδιά τα οποία μπορούν να παίξουν καλύτερα από αυτούς που ξεκινούν στην αρχική ενδεκάδα. Υπάρχουν ισάξιοι παίκτες, υπάρχει βάθος στην ομάδα. Καμιά φορά μπορεί να μπει κάποιος αλλαγή, να μην πάει καλά και να τον κατακρίνουμε. Δεν είναι δίκαιο αυτό. Η ομάδα έχει βάθος και όλοι μπορούν ν’ ανταποκριθούν».

[googlead][/googlead]

Last modified onΠαρασκευή, 15 Δεκέμβριος 2017 16:19

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep