Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 62

Πηρούνιας: «Πάμε για αγωγές»

 

Ο πρώτος αντιπρόεδρος της Ένωσης Β’,Γ’ Εθνικής έστειλε ανοικτή επιστολή και αναφέρθηκε στην κατάσταση του ελληνικού ποδοσφαίρου.

 

 

Ο ιδιοκτήτης του Εθνικού άφησε να εννοηθεί ότι οι Πειραιώτες θα προχωρήσουν σε διώξεις και αγωγές κατά της ΕΠΟ για δυσφήμηση του αθλήματος.

 

Αναλυτικά η επιστολή Πηρούνια:

 

"ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΔΙΚΑΣΕΙ "ΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΗ" ΕΠΟ ΕΑΝ ΚΑΤΗΓΟΡΗΘΕΙ ΓΙΑ ΔΥΣΦΗΜΗΣΗ ΤΟΥ ΑΘΛΗΜΑΤΟΣ από την αθλητική κοινωνία και τον φίλαθλο κόσμο; Η τραγελαφική κατάσταση του ποδοσφαίρου ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΛΟΣ. Μέσα Αυγούστου υπό την νιρβάνα των διακοπών οι διοικούντες αναμένουν την επιφοίτηση της Παναγίας που ίσως και Εκείνη να δυσκολεύεται να δώσει λύση εδώ που οδήγησαν το πρόβλημα.

 

 

α) Ποινική και πειθαρχική δικαιοσύνη ορίζουν τους κανόνες συμμετοχής των ομάδων του ποδοσφαίρου με μελλοντική διαρκείας εκκρεμότητα.

 

β) Προαναγγέλλεται έναρξη πρωταθλημάτων και Κυπέλλου για την περίοδο 2011-2012, χωρίς να γνωρίζει κανείς με ποιές ομάδες και σε ποια κατηγορία θα υπάρξει συμμετοχή.

 

γ) Υπό το πρίσμα και αναμονή κάποιων αποφάσεων έχουν διαλυθεί τα πάντα με κύριο δημιουργό του προβλήματος μία επιτροπή της ΕΠΟ (Επιτροπή Ιδιότητας Μετεγγραφών).

 

δ) Μία αμειβόμενη επιτροπή ΕΙΜ κατ' ουσία ανύπαρκτη μέχρι τις αρχές του 2011 ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΣ και σύμφωνα με τις αποφάσεις που εξέδωσε η ίδια, την καθ' ολοκληρία ΕΥΘΥΝΗ της (σαν ΕΠΟ) την έκδοση παράτυπων δελτίων σε ποδοσφαιριστές, νομιμοποιώντας τους ΑΛΛΟΙΩΣΕ όλο το πρωτάθλημα Β' και Γ' Εθνικής με την συμμετοχή τους σε 21 παραβατικές ομάδες.

 

ε) Ενεργούντες, στα ευρύτερα όρια παράβασης καθήκοντος με υπόνοιες δόλου και σκοπιμότητας, ΚΑΤΑ ΤΟ ΔΟΚΟΥΝ αν και υπεύθυνοι κρινόμενοι, έγιναν κρίνοντες τιμωροί βλάπτοντας και τιμωρώντας αντίστοιχες ομάδες.

 

στ) Όταν κατατεθεί τον Μάρτιο του 2011 καταγγελία της ΠΑΕ Καλλιθέα και διαπιστωθεί παραβατικότητα ομάδων που συνεπάγεται για αυτούς πλημμελή άσκηση τουλάχιστον καθηκόντων ΕΠΡΕΠΕ η ΕΠΟ να τους ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ και φυσικά να ενταχθούν σε ΕΔΕ για απόδοση ευθυνών.

 

ζ) Η ΕΠΟ αν και αναγνώρισε με την σύσταση επιτροπής για έρευνα την ΜΗ ΟΡΘΗ λειτουργία της επιτροπής βάση του άρθρου 41Α καταστατικό της ΕΠΟ και του κανονισμού Ιδιότητας Μετεγγραφών και διαπίστωσε παραβατικότητα σε άλλες 21 ομάδες υπέβαλλε ενοχούσα επιτροπή να δικάσει τη δική της τουλάχιστον ΑΜΕΛΕΙΑ ή ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ.

 

η) Η ίδια η επιτροπή ενεργώντας "σαν ομάδα" ομόφωνα ή κατά πλειοψηφία ΚΑΤΑ ΤΟ ΔΟΚΟΥΝ κατά ουσία κατέταξαν τις συγκεκριμένη παραβατικότητα (αν και υπάρχει ρητός το άρθρο 20 του Πειθαρχικού Κώδικα-πλαστογραφία) σε κατεύθυνση δεσμευτική προς τα πειθαρχικά όργανα τα οδήγησε με άλλες έννοιες περί δυσφήμησης κτλ. Κατ' ουσία τελεσιδίκως ενεργούντες επικύρωσαν ένα "αναπηρικό" πρωτάθλημα, αν και υπεύθυνοι της δικής τους πλημμέλειας και "αναπηρίας" λίαν δυσφημιστικό και μη νόμιμο για την ΕΠΟ, τις ομάδες και το φίλαθλο κοινό, με ότι διαστρεβλώσεις συνεπάγεται.

 

θ) Η ΑΤΑΞΙΑ γίνεται έννομος ΤΑΞΗ εάν οποιοδήποτε όργανο (πειθαρχικό ή αστικό-ποινικό) αποφασίσει την παράτυπη ή αν όχι παράνομη λειτουργία της σύνθεσης της ανωτέρω επιτροπής και των αποφάσεων της ΚΑΙ Η ΕΠΟ ΟΡΙΣΕΙ ΣΥΝΟΜΑ ΝΕΑ ΣΥΝΘΕΣΗ ΝΑ ΕΚΔΙΚΑΣΕΙ ΕΚ ΝΕΟΥ ΒΑΣΕΙ ΤΟΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 20 με έννοιες και ίσες αποδόσεις ευθυνών για ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ 21 ΟΜΑΔΩΝ.

 

ι)Το τόσο απλό και δίκαιο ΞΕΔΙΑΛΥΝΕΙ και ΞΕΚΑΘΑΡΙΖΕΙ την ΕΙΚΟΝΑ του ποδοσφαίρου κατά βάση στη Β' και Γ' Εθνική.

 

ια) Πρωτόγνωρες και ομιχλώδεις έως περίεργες αποφάσεις το πειθαρχικών οργάνων ως:

1. Υποβιβασμός με αποβολή από το πρωτάθλημα (Τρίκαλα)

2. Υποβιβασμός απευθείας (Αναγέννηση Καρδίτσας)

3. Υποβιβασμός με κατάταξη στην 18η και τελευταία θέση της βαθμολογίας (Ηλιούπολη)

 

4. Υποβιβασμός "προσωρινός" με κατάταξη στην 17η θέση ο Ιωνικός και στην 16η θέση ο Εθνικός.

 

Δεν προβλέπεται πουθενά πλην του άρθρου 33 του ΚΑΠ μόνο ομάδα που τιμωρείται τουλάχιστον με μείον 10 βαθμούς στην τελική κατάταξη του πίνακα αυτοδικαίως υποβιβάζεται, άλλως ή ΑΝΩΤΕΡΩ τέτοιες διαβαθμίσεις ποινών υποβιβασμού, εισάγουν ένα ήθη και έθιμα στην έννοια της απονομής δικαίου από τον νομοθέτη, εν αγνοία και περιφρόνηση του συντάκτη νομοθέτη του ΚΑΠ.

 

5. Εάν η έννοια του ανωτέρου υποβιβασμού των ομάδων αποφασιστεί να είναι ενιαία και υποβιβαστούν σε συνάρτηση της προκήρυξης και του ΚΑΠ με επιπλέον τους δύο τελευταίους του βαθμολογικού πίνακα σημαίνει ότι από τη Β' Εθνική θα υποβιβαστούν ΕΠΤΑ ομάδες και θα ευρίσκεται επιπλέον η διοργανώτρια εν αναμονή για τις τυχόν δυσμενείς αποφάσεις των πειθαρχικών οργάνων για άλλες εν εκκρεμείτε ομάδες. Αντίστοιχα είναι και η πραγματικότητα και στη Γ' Εθνική. (Άραγε οδηγείται δημιουργία ξεχωριστού ομίλου στη Δ' Εθνική από ομάδες που θα συμπληρώσουν από τις ανωτέρου υποβιβασμούς;).

 

6. Για ποια έναρξη πρωταθλήματος και Κυπέλλου βαυκαλίζονται οι ηγήτορες όταν όπως οδηγείται μέχρι ΤΩΡΑ η κατάσταση θα μεταφερθεί στα ποινικά και αστικά δικαστήρια με διώξεις και αγωγές από τις ανώνυμες εταιρίες των ομάδων, κατά των υπευθύνων που επί μακρού βιάζουν τη δυσφήμηση με διαρκή ποδοσφαιρική εγκληματικότητα, αμέλεια, ανικανότητα ή δόλο.

 

Ο ΣΤΡΟΥΘΟΚΑΜΗΛΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΟΥ, μέχρι ΠΟΤΕ;».

 

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep