«Να… πνίγουμε τον αντίπαλο»

Ο Πασχάλης Κάσσος αποκαλύπτει τα χαρακτηριστικά του φετινού Άρη

Το χαρακτηριστικό του Άρη της σεζόν 2017-18 θα είναι η δύναμη, όπως αποκαλύπτει με δηλώσεις του ο Πασχάλης Κάσσος. Το νέο μεταγραφικό απόκτημα των «κιτρινόμαυρων», μίλησε στην «Μ» για την πορεία της καλοκαιρινής προετοιμασίας της ομάδας, αλλά και τις προσωπικές του φιλοδοξίες.

Αναλυτικά: 

Πασχάλη, μία εβδομάδα προετοιμασίας εδώ στο βουνό και ένα φιλικό παιχνίδι, ποια είναι τα πρώτα συμπεράσματα;

«Δουλεύουμε πολύ καλά και σιγά σιγά βρίσκουμε τα πατήματά μας. Το πρώτο φιλικό δεν ήρθε όπως το θέλαμε, αλλά εκτιμώ ότι βγάλαμε κάποια καλά στοιχεία στο παιχνίδι μας. Έχουμε όλα τα εχέγγυα να μπούμε στο στιλ που θέλει ο προπονητής και μόλις το πετύχουμε θα είναι όλα πιο εύκολα».

Ποια είναι τα καλά στοιχεία και τα οποία σε ικανοποίησαν;

«Θέλουμε να έχουμε την μπάλα. Είχαμε την κατοχή. Όπου χανόταν η μπάλα θέλαμε να πρεσάρουμε τον αντίπαλο, σε μεγάλο βαθμό το καταφέραμε. Απλά πρέπει να αποφεύγουμε τις αντεπιθέσεις. Αυτό μας στοίχισε στο φιλικό».

Νέο σύνολο, πολλές μεταγραφές. Χρειάζεται ακόμα χρόνος για να «δέσετε» σαν σύνολο;

«Σίγουρα, γιατί ήρθαμε αρκετοί νέοι παίκτες. Θέλουμε τον χρόνο μας. Και πέρυσι με τον κ. Σπανό, στον Απόλλωνα, κάπως έτσι έγινε και μέσα σε ένα μήνα πετύχαμε την χημεία που χρειάζεται για να γίνουμε ομάδα στο γήπεδο. Όπως λέει και ο κ. Μυροφορίδης, πρώτα πρέπει να γίνουμε ομάδα μέσα στα αποδυτήρια και μετά ομάδα στο γήπεδο. Πάμε πολύ καλά πάντως».

Πόσο τον βοηθάει που ξέρεις τι ζητάει ο Δημήτρης Σπανός;

«Πολύ! Δούλεψα και πέρυσι στην προετοιμασία με τον κόουτς, ξέρω τι θέλει και έτσι μπορώ να προσαρμοστώ πιο εύκολα».

Τι είναι αυτό που θα έχει ο νέος Αρης;

«Πρέπει να… πνίγουμε τον αντίπαλο. Απλά, θέλουμε χρόνο για να αρχίσουμε να βγάζουμε αυτοματισμούς στο γήπεδο, γιατί σε κλειστούς χώρους είναι απαραίτητο αυτό».

Φαίνεται πάντως ότι ο φετινός Αρης θα είναι μια ομάδα που θα τον χαρακτηρίζει η δύναμη…

«Κακά τα ψέματα, έτσι είναι η Football League. Θέλει πολλή δύναμη, διότι υπάρχουν και γήπεδα που δεν είναι σε καλή κατάσταση. Αν δεν πηγαίνεις με πάθος και δύναμη δεν κερδίζεις».

Τι σημαίνει για σένα ο ερχομός στου στην ομάδα και ποιες είναι οι φιλοδοξίες σου;

«Σίγουρα είναι μία πρόκληση. Ο Αρης είναι μεγάλη ομάδα. Μακάρι να τα καταφέρουμε μέσα από την δουλειά, τίποτα δεν είναι εύκολο. Θέλω να παίξω με τον Αρη στη Super League. Γι’ αυτό και είμαι εδώ».

Οι υψηλές απαιτήσεις  και η παρουσία του κόσμου που απέδειξε και στο φιλικό πως θα είναι παντού και πάντα δίπλα σας, δημιουργούν εξτρά πίεση;

«Από εκεί καταλαβαίνεις και το πόσο μεγάλη ομάδα είναι ο Αρης. Μ’ αρέσει όταν έχει πίεση, είναι το κίνητρο για να δουλεύεις σκληρά και να μην τα παρατάς».

[googlead][/googlead]

Last modified onΤετάρτη, 13 Δεκέμβριος 2017 12:18

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep