«Αίμα και άμμος σε κάθε ματς»

Ο Αριστείδης Λώττας μιλά για το τι να περιμένει ο κόσμος του Άρη από την φετινή σεζόν

Ως το μεγάλο «στοίχημα» της καριέρας του, βλέπει τον Άρη ο Αριστείδης Λώττας. Ο 29χρονος άσος, με δηλώσεις του στην «M», μιλά για την ομάδα της Θεσσαλονίκης και το πώς θα βλέπει κάθε παιχνίδι στην φετινή σεζόν, τους Δημήτρη Σπανό και Παύλο Μυροφορίδη, όπως επίσης και την δική του πορεία στον χώρο του ποδοσφαίρου.

Αναλυτικά: 

-Από την Σπάρτη στον Αρη, ένα μεγάλο άλμα στην καριέρα σου. Αισθάνεσαι έτοιμος γι αυτή την πρόκληση;

«Οι στόχοι πλέον αλλάζουν, τόσο σε προσωπικό επίπεδο, όσο και σε ομαδικό. Ξέρω πού έχω έρθει και μετά την περσινή αποτυχία του Αρη δεν μας παίρνει για λάθη. Πρέπει να μπούμε γρήγορα στη φιλοσοφία του προπονητή, να ακολουθούμε πιστά το πλάνο του και στο τέλος να ανέβει η ομάδα κατηγορία»

-Σου προξένησε εντύπωση η περσινή αποτυχία της ομάδας;

«Με βάση τους τρεις που ήταν εξ αρχής τα φαβορί για την άνοδο (σ.σ. Αρης, Λαμία, Απόλλων) ο Αρης είχε το καλύτερο ρόστερ, αλλά στην Football League δεν παίζει τον καθοριστικότερο παράγοντα. Πρέπει να ματώσεις τη φανέλα, όλοι θέλουν να κερδίσουν και να δείξουν πράγματα κόντρα στον Αρη. Νομίζω εκεί την… πάτησε η ομάδα».

-Το μοντέλο του Αρη σε σχέση με πέρυσι άλλαξε και φέτος η μαχητικότητα είναι κάτι που διακρίνει την αγωνιστική φιλοσοφία. Είναι αυτό που θέλει η κατηγορία;

«Αμα δεν παίξεις σκληρά, δεν θα σου χαριστεί κανένας. Πρέπει να δίνουμε το 100%, να είμαστε οικογένεια στα αποδυτήρια και όλα θα πάρουν τον σωστό δρόμο.  Σε κάθε ματς θα γίνεται… αίμα και άμμος, γι αυτό θέλουμε και τη βοήθεια του κόσμου».

- Γυρνώντας πίσω τον χρόνο, τι συμπέρασμα θα έβγαζες για τα όσα έχεις πετύχει στη μέχρι τώρα καριέρα σου;

«Θα μπορούσα να φτάσω ψηλότερα. Είχα έναν σοβαρό τραυματισμό στα 18 μου, αλλά δεν το έβαλα κάτω. Πιστεύω φέτος να πετύχουμε τους στόχους της ομάδας και μέσα από τον Αρη να αναδειχθούμε».

-Πόσο εύκολο είναι ένας ποδοσφαιριστής, με τα δικά σου τεχνικά χαρακτηριστικά, να αποδώσει το ίδιο σε μια ομάδα με πιο υψηλές απαιτήσεις όπως ο Αρης;

«Αν κάποιος πιστεύει στον εαυτό του και κάνει στο γήπεδο αυτά που ζητάει ο προπονητής νομίζω ότι μετά, με την προσωπικότητα και την ποιότητα που διαθέτει, μπορεί να βγάλει πιο εύκολα και την ποδοσφαιρική… φαντασία του στο χορτάρι».

-Τι ζητάει από σένα ο Δημήτρης Σπάνος;

«Ζητάει γενικότερα να είμαστε επιθετικοί και σφιχτοί στην άμυνα. Θέλει να παίζουμε πολύ από τα πλάγια και να πατάνε παίκτες στην αντίπαλη περιοχή».

-Το γεγονός ότι σε επέλεξε ο Παύλος Μυροφορίδης, ο οποίος  έδειξε να πιστεύει σ’ εσένα, σε γεμίζει με μεγαλύτερες ευθύνες;

«Εχω συνεργαστεί και στο παρελθόν με τον κ. Μυροφορίδη. Αυτά που έχει πετύχει στις ομάδες που ήταν δεν είναι τυχαία, οι πράξεις μιλάνε από μόνες τους. Τον ευχαριστώ που με επέλεξε και θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό φορώντας τη φανέλα του Αρη».

[googlead][/googlead]

Last modified onΤετάρτη, 13 Δεκέμβριος 2017 12:19

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep