«Στοχεύεις το φεγγάρι, πας στ’ αστέρια»

Οι στόχοι του Σπύρου Μπαξεβάνου με τον Παναιγιάλειο και η θέση Ρέλλα για όλα τα τρέχοντα ζητήματα.

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ (aigioallsports.gr – radioegio.gr)

Τον Σπύρο Μπαξεβάνο παρουσίασε ο Παναιγιάλειος το μεσημέρι της Δευτέρας (24/07), με τον νέο τεχνικό των «μελανόλευκων» να βάζει τον πήχη πιο ψηλά από πέρυσι και να προαναγγέλλει ποιοτική ενίσχυση. «Στοχεύεις το φεγγάρι για να βρεθεί ανάμεσα στ’ αστέρια», είπε, ενώ το «παρών» έδωσε ο πρόεδρος, Αντώνης Ρέλλας και αναφέρθηκε στην αύξηση του Μ.Κ., την εξασφάλιση άδειας, αλλά και το πλάνο της Μαύρης Θύελλας.

Το FL News σας παρουσιάζει όλα όσα είπαν Ρέλλας και Μπαξεβάνος στη συνέντευξη Τύπου:

Αρχικά ο Αντώνης Ρέλλας δήλωσε:

«Ευχαριστώ όλους για την ανταπόκριση. Μεσολάβησαν αρκετά γεγονότα και θέλω να δώσω κάποιες απαντήσεις. Η παραμονή ήταν πολύ εύκολη φέτος. Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Δημήτρη Σπανό, στους παίκτες, το τεχνικό τιμ και τους συνεργάτες. Θέλω να σταθώ σε δύο κομβικά σημεία. Το πρώτο είναι η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και η είσοδος του κυρίου Κυριαζόπουλου, ένα πολύ μεγάλο γεγονός, αφού διαφορετικά δεν θα ήμασταν εδώ σήμερα.

Η ομάδα στα μέσα Ιανουαρίου ήταν στο απόλυτο μηδέν οικονομικά. Στην πενταετία που είμαι στο τιμόνι ποτέ δεν αναζήτησα άλλους τρόπους για να διασφαλίσω την παρουσία της ομάδας στο πρωτάθλημα. Είναι προτιμότερο να φεύγει μια ομάδα από το πρωτάθλημα, αλλά να το κάνει με αξιοπρέπεια. Δεν είναι και δεν τιμά κανέναν να μένει και να προσπαθεί να αποκτήσει πόρους από άλλες μεθοδολογίες. Η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 200 χιλιάδες βρήκε την ομάδα με οικονομική σταθερότητα και εμείς σταθήκαμε στα πόδια μας.

Το δεύτερο γεγονός που προσεγγίσατε επιδερμικά ήταν το θέμα της αδειοδότησης. Είναι πολύ σημαντικό τι κατάφερε η ΠΑΕ μέσα σε πέντε μήνες. Δείτε τι τραβάνε όλες οι ομάδες, μικρές και μεγάλες. Το πρώτιστο όραμα είναι η οικονομική συνέπεια και τάξη. Αξιωματούχος της ΕΠΟ μου είπε ότι αν ήταν 18 ομάδες στη Super League ο Παναιγιάλειος θα ήταν μέσα. Μη νομίζετε ότι δεν έχουμε τον τρόπο να καταθέσουμε φάκελο ή τα εχέγγυα για τη Super League. Μόνο εμπόδιο είναι το γηπεδικό, τίποτε άλλο. Θα μπορούσαμε εύκολα να δηλώσουμε το Παμπελοποννησιακό. Σε όλα τα άλλα, υποδομές, διοικητικά, οικονομικά κριτήρια είμαστε στην απόλυτη συνέπεια.

Αυτά τα γεγονότα σηματοδοτούν την πορεία. Καλώς ή κακώς το έμψυχο δυναμικό εναλλάσσεται. Αυτό που δεν μπορεί να αλλάξει είναι η σωστή λειτουργία και δομή μιας ομάδας. Μπορούμε πλέον να σκεφτόμαστε ποια είναι η καλύτερη μέρα για την ομάδα. Υπάρχει διοικητική και οικονομική σταθερότητα. Τα υπόλοιπα είναι θέματα προγραμματισμού και σχεδιασμού».

Για τον Σπανό:

«Επειδή ακούστηκε ότι υπήρχε οικονομική διαφορά. Τον Ιανουάριο συμφωνήσαμε για 1,5 χρόνο και επειδή και το Σάββατο βρεθήκαμε, διαφωνήσαμε στον σχεδιασμό. Δεν υπάρχει κανένα άλλο θέμα όσον αφορά στη λύση της συνεργασίας μας. Είχαμε διαφορετικές προσεγγίσεις και κρίναμε ότι ήταν καλό αυτό που έγινε. Ήταν μια καθαρά επαγγελματική σχέση και μία διαφωνία. Να ευχηθώ καλή επιτυχία, που είμαι βέβαιος ότι θα την έχει. Είναι από τους κορυφαίους στην κατηγορία και υπό προϋποθέσεις μπορεί και το κάτι παραπάνω».

Ακολούθως απάντησε σε δημοσίευμα σχετικά με την πολιτική της ΠΑΕ:

«Διαβάζω ερωτήματα πού οδηγεί η ΠΑΕ την ομάδα. Αν το όραμα είναι μόνο αγωνιστικό δεν έχεις τύχη. Αν το όραμα είναι και διοικητικό και αγωνιστικό, έχεις μεγάλες πιθανότητες να πετύχεις. Η ομάδα έδειξε ότι κράτησε αυτούς που ήθελε. Δεν σημαίνει ότι είναι διατεθειμένη η διοίκηση να αποδεχτεί όποιες προτάσεις παικτών. Έγιναν προτάσεις σε Κρητικό, Τσιλιγκίρη που ήταν από τα βαριά χαρτιά. Δεν τα βρήκαμε στο οικονομικό. Σαφώς και μπορεί να χαλάσει μια συμφωνία για δύο ή πέντε χιλιάδες.

Είδατε ότι ο Άρης των 2 εκατ. μπάτζετ που απέτυχε παταγωδώς και τρέχουν να συμμαζέψουν τα ασυμμάζευτα. Όπως και τον ΟΦΗ. Ήρθαν από τη Γ’ Εθνική, έσβησαν χρέη και την πρώτη χρονιά χρεώθηκαν πάλι. Μην κατηγορείτε τη διοίκηση ότι δεν κινήθηκε άμεσα για ανανεώσεις. Σε συνεργασία διοίκηση και προπονητής μπορούμε να πετύχουμε πολύ σοβαρά θέματα. Καλωσορίζω τον Σπύρο Μπαξεβάνο. Έχει δείξει με την πορεία και μέσα από τη συζήτηση που κάναμε ότι μπορούμε να υλοποιήσουμε αυτό που ονειρευόμαστε».

«Στοχεύεις το φεγγάρι για να πας στ’ αστέρια»

Τον λόγο πήρε στη συνέχεια ο Σπύρος Μπαξεβάνος, ο οποίος δήλωσε:

«Τιμή μου που είμαι εδώ, σε μια ιστορική ομάδα. Οι προθέσεις μου μετά από τέσσερα χρόνια στον Κισσαμικό ήταν να ξεκουραστώ και να απολαύσω την οικογένειά μου. Είπα όχι σε προτάσεις, αλλά αυτοί οι άνθρωποι με έκαναν να πω ναι. Ξέρει ο πρόεδρος ότι δεν ήταν οικονομικοί οι λόγοι. Η απλότητα, η αμεσότητα, όποιους και να ρώτησα μου είπαν τα καλύτερα για τη διοίκηση που ταιριάζει με τα χνώτα μου. Είναι τίμιοι, αγαπάνε την ομάδα και δεν ασχολούνται με ύποπτα παιχνίδια.

Μου μίλησε με πολύ καλά λόγια και ο Δημήτρης Σπανός. «Θα πας με κλειστά μάτια, δεν θα το σκεφτείς», μου είπε. Συνήθως όταν κάποιος φεύγει δεν λέει καλές κουβέντες. Εκείνος μου είπε τα καλύτερα για όλους. Είναι δύσκολο το κομμάτι της αντικατάστασής του, είναι πάνω από όλα φίλος. Είναι από τους καλύτερους προπονητές και αξίζει το κάτι παραπάνω».

Για τους στόχους και τον κόσμο:

«Έχω παίξει αντίπαλος και ως προπονητής και ως παίκτης. Σε ματς που «έκαιγαν» με την Καλαμαριά το γήπεδο ήταν γεμάτο. Πάντα χαιρόσουν να παίζεις απέναντι σε τέτοιο κόσμο. Θέλω να τον έχουμε στο πλευρό μας. Και πέρυσι η ομάδα ήταν νέα και φέτος έως τώρα. Σίγουρα έχει απώλειες, αλλά τα νέα παιδιά θέλουν τη βοήθεια του κόσμο.

Θέλουμε να φτιάξουμε ομάδα που θα παίζει καλό ποδόσφαιρο. Μετράει, βέβαια, και το αποτέλεσμα. Να έρθει, να αγκαλιάσει ο κόσμος την προσπάθεια διοίκησης, παικτών, τεχνικού τιμ και να κοιτάξουμε ψηλά. Πρέπει να στοχεύεις στο φεγγάρι, ώστε να βρεθείς ανάμεσα στα αστέρια. Με θέληση, μαχητικότητα θα φτιάξουμε μια ομάδα που ξέρει τι ζητά σε μια κατηγορία με ιστορικές ομάδες, αλλά και πολλά προβλήματα. Με την άδεια η ομάδα έχει τη δυνατότητα να πάρει παίκτες που ψάχνουμε ήδη. Υπόσχομαι πολλή δουλειά. Το ποδόσφαιρο είναι η ζωή μου. Μου αρέσει αυτό που κάνω και θέλω να το μεταδώσω στα παιδιά, ώστε να κάνουμε κάτι καλό.

Το πρώτο που είπαμε με τη διοίκηση είναι ότι θα φτιάξουμε μια ομάδα για κάτι καλύτερο από πέρυσι. Αυτό που θέλουμε είναι να τη δούμε πιο ψηλά. Αν δεν βάσεις στόχους δεν μπορείς να προχωρήσεις. Στόχος είναι μία πορεία καλύτερη από την περσινή. Να πάμε όσο πιο ψηλά μπορούμε και να κάνουμε ό,τι καλύτερο για την ομάδα και τον κόσμο. Έχει απαιτήσεις και η ευθύνη μας είναι μεγάλη. Έφυγαν παίκτες, αλλά δεν χαλάει μια ομάδα αν φύγει ένας παίκτης ή ένας προπονητής. Ομάδες όπως ο Παναιγιάλειος που έχει κόσμο μπορεί να στηριχτεί εκεί. Θα γίνουν κινήσεις. Χρειάζεται υπομονή και χρόνος στα νέα παιδιά, όχι σε μένα».

Με πόσους παίκτες θέλετε να δουλέψετε;

«Με 24-25. Θα έρθουν και πιο έμπειρα παιδιά με παραστάσεις στην κατηγορία, ώστε να βοηθήσουν και τους υπάρχοντες. Έχει νέα παιδιά ήδη με παραστάσεις που έπαιξαν αρκετά παιχνίδια. Η λογική είναι για τις θέσεις που ψάχνουμε να περάσουμε από κόσκινο όλες τις περιπτώσεις. Όχι μόνο αγωνιστικά, αλλά και ως άνθρωπο. Η ομάδα χρειάζεται καλά παιδιά όπως όλες. Να τιμούν αυτό που κάνουν και να το αγαπούν».

Ο Ρέλλας μίλησε ια τις έως τώρα κινήσεις:

«Αυτοί που έφυγαν ήταν εισηγήσεις του Σπανού. Επιλέξαμε να δουλέψουμε με τρεις νεαρούς τερματοφύλακες. Η πρώτη μεταγραφή ήταν ο Πολίτης και ακολούθησαν οι Κοντοχρήστος, Σακελλαρόπουλος, Παπαχρήστος, Βατουσιάδης. Ήταν επιλογές Σπανού. Του Γαβριηλίδη ήταν του κόουτς. Κινηθήκαμε και κάναμε επαφές με παίκτες. Πρέπει, όμως να δούμε πώς θα κινηθεί η κατηγορία. Δεν ξέρουμε τα δεδομένα. Ακούγονται διάφορα για Ηρακλή, Εργοτέλη. Πόσοι θα συμμετάσχουν;

Βρισκόμαστε σε συνεννόηση με τον προπονητή, αλλά πρέπει να δούμε και ποιοι θα πάρουν άδεια. Εξαιρετικές περιπτώσεις μπορεί να έρθουν σε πολύ καλές τιμές. Είναι αυτονόητο ότι περιμένουμε τις εξελίξεις σε όλες τις ομάδες».

Για την επιθυμία Σπανού για ολοκλήρωση μεταγραφών ως 24 Ιουλίου, ο Ρέλλας είπε:

«Ποιος περίμενε ότι θα έπαιρναν δύο ομάδες άδεια; Ούτε εμείς το πιστεύαμε. Ήξερα για πέντε, έξι. Λογικό να έχεις δεύτερη σκέψη μέχρι να υπάρχουν στάνταρ. Ποιοι θα συμμετάσχουν και ποιοι θα πάρουν άδεια. Αυτό θα μας ωφελήσει για να δυναμώσουμε. Η ομάδα θα κοιτάει ψηλά, αλλά δεν μπορείς να το ζητάς επίμονα. Το χτίζεις και το καλλιεργείς. Και πέρυσι όλοι έλεγαν για Άρη, ΟΦΗ, Απόλλων, Λαμία, Τρίκαλα, όμως δεν ήταν έτσι».

Ο Μπαξεβάνος σε εκείνο το σημείο είπε ότι στο βασικό στάδιο το 90% του ρόστερ θα είναι διαμορφωμένο, ενώ σε ερώτηση για τη μετακίνηση του Αθανασίου στην Πεσκαρά που δεν έγινε, απάντησε:

«Έχω τον γιο μου στη Λάτσιο. Όταν θέλει μια ομάδα έρχεται σε εμάς. Τότε, η Λάτσιο έστειλε χαρτί στον Άρη και είπε θέλουμε να τον πάρουμε. Εδώ δεν υπάρχει πρόταση. Να έρθει επίσημη πρόταση είναι κάτι διαφορετικό. Μακάρι να συμβεί και ο πρώτος που θέλει να δει έναν νεαρό να πηγαίνει εκεί θα είναι ο κόουτς. Ο γιος μου υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο και τώρα είναι στη δεύτερη ομάδα. Λέω ότι πολλές φορές οι εκπρόσωποι κάνουν κακό στα παιδιά. Σε μένα έκανε καλό. Θέλει προσοχή, γιατί φουσκώνουν τα μυαλά πιο εύκολα. Αν υπάρχει πρόταση η ομάδα δεν υπάρχει περίπτωση να αρνηθεί».

Ο Ρέλλας τόνισε σχετικά:

«Όλοι έχετε την ευχέρεια να δείτε τα μέιλ, επίσημη πρόταση δεν υπάρχει, παρά μόνο από τους δύο εκπροσώπους του Αθανασίου, τον Τσιρίλο και τον Δημήτριάδη που μιλούσαν για ενδιαφέρον. Με άδεια τη ς ομάδας πήγε τη Μεγάλη Εβδομάδα και δοκιμάστηκε. Δωρεάν δεν τον δίνουμε για κανέναν λόγο. Είναι αλήθεια ότι είπαμε όχι για 50.000 μετά από πιέσες των εκπροσώπων του. Να έρθει επίσημη πρόταση».

Αν λόγω της κατάστασης μειωθεί το μπάτζετ:

«Ποτέ δεν σκέφτηκα έτσι. Ο προγραμματισμός και με τον Σπανό και με τον Μπαξεβάνο είναι ο ίδιος. Η διαφωνία μας με τον Σπανό ήταν ότι ήθελε 4,5 παίκτες με 35-40 χιλιάδες και οι υπόλοιποι του 500άρικου. Δεν είμαστε ακόμα Μπαρτσελόνα. Κάναμε μεγαλύτερη προσφορά από πέρυσι σε Κρητικό, Τσιλιγκίρη. Δεν είπαμε ότι δεν θα αυξήσουμε το μπάτζετ, αλλά σε λογικά πλαίσια. Θέλω ισορροπημένη ομάδα. Συμβόλαιο 40 χιλιάδες δεν υπάρχει σήμερα και όποιος το κάνει κακό του κεφαλιού του. Δείτε τον Άρη τώρα. Φέτος κάνει σωστά ή πέρυσι; Κάνει 50% μειώσεις. Εμείς δεν κάνουμε μειώσεις». Στη συνέχεια ο Ρέλλας παραδέχτηκε ότι η ΠΑΕ χειρίστηκε λάθος επικοινωνιακά το θέμα της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου, αφού δεν εκδόθηκε ανακοίνωση.

Για το ενδεχόμενο να μείνουν εν τέλει κάποιοι εκ των Κρητικού, Μπούζα, Καζναφέρη ο Ρέλλας είπε:

«Δεν αποκλείουμε κανέναν. Συζητήσαμε με τον Τσιλιγκίρη. Αναγνωρίζω ότι ίσως έγινε λάθος με τον Σκαρτσίλα, αλλά δεν έχουμε το αλάθητο. Ίσως έγιναν λάθος προσεγγίσεις. Με την απαίτηση του κόουτς βρέθηκε λύση και τέλος καλό όλα καλά. Από τη μεριά του Τσιλιγκίρη έγινε επαφή, αλλά και πάλι η διαφορά είναι μεγάλη. Πέντε χρόνια τώρα ξέρω τι στοιχίζει ο κάθε παίκτης. Καμιά φορά υπεροκοστολογούμε παίκτες. Δεν υπάρχουν συμβόλαια 130 χιλιάδες, είτε είσαι Άρης, είτε Παναιγιάλειος».

Αν θα υπάρχουν έσοδα:

«Δεν θέλω να πω τίποτα. Συναντηθήκαμε με τον δήμαρχο και τον κύριο Βασιλειάδη. Έχουμε και συμβούλιο να δούμε αν θα υπάρχει βοήθεια. Δεν ήταν στόχος η μείωση του μπάτζετ. Το περσινό ήταν το καλύτερο στα οικονομικά δεδομένα και η ομάδα τερμάτισε άνετα. Χαίρεσαι να βλέπεις τον Μέσι και τον Ρονάλντο, από τον κόσμο πέρασα κι εγώ και ξέρω τι θέλει. Είναι, όμως αδιαπραγμάτευτη η οικονομική και διοικητική ισορροπία και ας θυσιάσω μια χρονιά ακόμα. Η επόμενη σκέψη είναι το προπονητικό. Χωρίς αυτό δεν πας πουθενά αν θέλουμε να μιλάμε για Super League. Αν όχι φέτος, το 2019 ετοιμαστείτε για κοσμογονικές αλλαγές στο ποδόσφαιρο».

Ρωτήθηκε ο Μπαξεβάνος σε ποιες θέσεις θέλει ενίσχυση και αν προσαρμόζει το παιχνίδι στον αντίπαλο και απάντησε:

«Κυρίως μπροστά και στα αμυντικά χαφ. Τα περισσότερα γκολ ήρθαν από Κρητικό, Τσιλιγκίρη. Θα ήταν χαζός κανείς να μην τους θέλει. Κι εγώ χαζός θα ήμουν. Συνήθως βλέπουμε αυτόν που σκοράρει και αδικούμε τους υπόλοιπους. Θέλουμε ενίσχυση και στα πλάγια. Θα κάνουμε καλές επιλογές.

Θέλω να παίζω αυτό που μου αρέσει και έχω μάθει. Πολλές φορές προσαρμόζεις το πλάνο ανάλογα με αυτό που έχεις. Αν δεν έχεις καλό υλικό δεν μπορείς να παίξεις σούπερ επιθετικά. Είδαμε την Καλλιθέα στο πρώτο εξάμηνο. Πρέπει να προσαρμόζεσαι, δεν είναι κακό. Πρώτα δουλεύεις την ομάδα. Θα δουλέψουμε από κάποια στιγμή και μετά πολύ την επιθετική τακτική. Εκεί υστερούν οι περισσότερες ομάδες. Αυτό θέλουν όλοι, καλό ποδόσφαιρο και δημιουργία».

Για την άδεια ο πρόεδρος της ΠΑΕ είπε:

«Θα ξεκαθαρίσει άμεσα τι θα γίνει. Οι περιορισμοί είναι εισηγήσεις της λίγκας, αλλά η εγκύκλιος τη UEFA είναι σαφής. Αφού δεν υπάρχει υποβιβασμός, μεταγραφές κάνεις μόνο από την Κ19. Αν η ΕΠΟ πάει σε αυτή τη μεσοβέζικη λύση, είναι θέμα ΕΠΟ».

Για την κάλυψη των κενών και αν υπάρξουν έσοδα από τη Super League:

«Ο Παναιγιάλειος είναι με τη νομιμότητα. Το άρθρο 4 το λέει ξεκάθαρα, κενά δεν συμπληρώνονται. Ας πάμε με 14. Εγώ θα κινηθώ σε όλα τα επίπεδα, γι’ αυτό δεν είμαι αρεστός σε πολλούς προέδρους. Αν έβαζα υποψηφιότητα θα έπαιρνα μόνο την ψήφο μου. Ό,τι δεν είναι νόμιμο θα το καταγγείλουμε. Δεν γίνεται άλλη ανομία για να μιλάμε για σοβαρό πρωτάθλημα. Πώς θα έρθουν σπόνσορες να επενδύσουν; Δεν θα λειτουργήσει κανείς έτσι και θα γίνουμε επαίτες.

Είναι στις προθέσεις της ΕΠΟ και έχει κοινοποιηθεί στις εποπτεύουσες αρχές η ενίσχυση από τη Super League. Είναι νόμος του ΦΕΚ από το 2006, οπότε χωρίστηκε η ΕΠΑΕ. Από τότε η Super League κοιτά μόνο τα του οίκου της».

ΑΠΟΔΟΣΗ: FL NEWS

* Το FL News ευχαριστεί για τη συνεργασία τον συνάδελφο, Δημήτρη Κοντογιάννη.

[googlead][/googlead]

Last modified onΔευτέρα, 24 Ιούλιος 2017 18:30

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep