«Άρης στην θέση του Ηρακλή»

Ο Ανδρέας Μαλάτος υποστηρίζει πως σε περίπτωση μη συμμετοχής του Ηρακλή στην Super League, την θέση του πρέπει να πάρει ο Άρης

Θέση πάνω στον ενδεχόμενο υποβιβασμό του Ηρακλή, λόγω μη αδειοδότησης, πήρε ο Ανδρέας Μαλάτος.

Ο νομικός, καθηγητής αθλητικού δικαίου, με δηλώσεις του στον «Arena FM, 89,4», υποστήριξε πως αν ο «Γηραιός» δεν θα μπορέσει να παίξει στην Super League, λόγω έλλειψης μη έκδοσης πιστοποιητικού συμμετοχής, τότε την θέση του στην κατηγορία οφείλει να πάρει η ομάδα που τερμάτισε 3η στην βαθμολογία της Stoiximan.gr Football League, η οποία δεν είναι άλλη από τον Άρη.

Αναλυτικά:

«Είναι νεφελώδης η κατάσταση και πιστεύω ότι σκόπιμα είναι έτσι. Αυτοί που έχουν την εξουσία στο ποδόσφαιρο θέλουν να είναι έτσι για το δικό τους συμφέρον. Η μη έκδοση πιστοποιητικού συμμετοχής σήμαινε απαγόρευση συμμετοχής της ομάδας ή και τη διακοπή της συμμετοχής από την Ε.Ε.Α.

Αυτό άλλαξε και η μη έκδοσή άδειας συμμετοχής σήμαινε πλέον κάποιες απαγορεύσεις, όπως στις μεταγραφές. Τώρα έχουμε μια διαδικασία από την ΕΠΟ και είναι όλο το τοπίο κάπως αόριστο.

Το μόνο σίγουρο είναι, ότι ο Ηρακλής δεν έχει αδειοδότηση. Οι συνέπειες θα κριθούν από τη Super League. Αν αυτό συνεπάγεται αποκλεισμό από τη συμμετοχή ή κάποιες άλλες συνέπειες.

Η μη αδειοδότηση όμως δε σημαίνει υποβιβασμό. Σημαίνει απαγόρευση συμμετοχής στο πρωτάθλημα. Θα παίξει στη Β’ Εθνική. Δε σημαίνει όμως το ξαναλέω ότι θα υποβιβαστεί ο Ηρακλής.

Ο Ηρακλής έχει πολλές ελπίδες στο διαιτητικό. Κανονικά θα έπρεπε να δικαιωθεί και στη Super League που επιβάλλει κυρώσεις χωρίς να υπάρχει σε νομικό κείμενο γραμμένο.

Αν παίξει λοιπόν στη Β’ Εθνική, αφού δεν υποβιβάζεται, θα πέσουν κανονικά οι δύο που έχουν υποβιβαστεί. Άρα θα ανέβει ο τρίτος της Β’ Εθνικής.

Η Θεσσαλονίκη δε θα πληγεί. Θα έχει έτσι κι αλλιώς μια ακόμα ομάδα στην πρώτη Εθνική. Είτε είναι ο Ηρακλής είτε ο Άρης.»

[googlead][/googlead]

Last modified onΤετάρτη, 07 Ιούνιος 2017 13:00

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep