«Από τις χειρότερες ομάδες»

Ο Δημήτρης Σπανός έκρουσε το καμπανάκι υποβιβασμού στον Παναιγιάλειο.

«Αν δεν προσέξουμε η ομάδα θα πέσει, γιατί πρέπει να πέσει». Με την παραπάνω δήλωση ο προπονητής του Παναιγιαλείου χαρακτήρισε την ομάδα του ως μία από τις χειρότερες του πρωταθλήματος το τελευταίο διάστημα και παραδέχτηκε ότι οι «μελανόλευκοι» δεν είναι καλά. Αναλυτικά όσα είπε μετά την ήττα (4-2) από τη Σπάρτη:

«Ευχαριστώ τον Σωτήρη για τα καλά του λόγια. Εύχομαι να κατακτήσουν την 6η θέση. Είναι μια ομάδα που τα δίνει όλα, παίζει για την ιστορία της, γι' αυτό που δουλεύουν και παλεύουν και μπράβο τους. Μπορώ, ξέρω, έχω καταλάβει και έχω πει πολλές φορές όταν πανηγυρίζαμε όλοι κάποια πράγματα. Δεν θέλω να τα επαναφέρω, γιατί έχουμε μπροστά μας έξι παιχνίδια. Αν δεν προσέξουμε η ομάδα θα πέσει, γιατί πρέπει να πέσει.

Αν δεν προσπαθήσουμε, δεν σταματήσουμε την απερισκεψία, να χάνουμε τέσσερις, πέντε ευκαιρίες κάθε αγωνιστική, να κάνουμε ένα λάθος και να δεχόμαστε γκολ, δεν θα έχουμε καλό τέλος. Αυτό φοβόμουν ότι θα το δω μπροστά μου όταν περνούσε ο χρόνος. Όταν έλεγα ότι θέλουμε και λίγο τύχη, είναι η πραγματικότητα αυτή. Θέλω πρώτα να σωθεί η ομάδα και στις 12 Ιουνίου θα πούμε τα πάντα για όλα. Βλέπω τα τέσσερα γκολ που δεχτήκαμε. Τα τρία είναι προσωπικά λάθη κάποιων παικτών, οι οποίοι ήταν οι άτυχοι της στιγμής να βρίσκονται εκεί.

Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να στηρίξω τους παίκτες και την ομάδα. Το να πας την ομάδα στον γκρεμό είναι εύκολο. Να τη βγάλεις από το αδιέξοδο είναι δύσκολο. Αυτό θα κάνω. Δεν μπορώ και δεν θέλω να κάνω κάτι άλλο. Το κεφάλι κάτω. Ήταν δεδομένο ότι θα τα είχαμε αυτά. Συνεχίζουμε.

Για τον ανορθόδοξο τρόπο παιχνιδιού και τον έντονο διάλογο με τον Μπούζα:

«Διαφωνώ για τις γιόμες. Θέλαμε να πάμε τη μπάλα στην άκρη και από εκεί να γεμίσουμε. Ο διάλογος με τον Μπούζα ήταν ότι θέλει υπομονή, ηρεμία και θέλει χρόνο. Αυτό δεν το κάναμε, αγχωθήκαμε, είχαμε νεύρα, δεν είχαμε συγκέντρωση και φάνηκε από την έκταση του σκορ. Αν έχεις κατοχή και δημιουργείς ευκαιρίες είναι κάτι άλλο. Και η Σπάρτη δεν είχε τη μπάλα, αλλά σημείωσε τέσσερα γκολ. Αυτό που μένει είναι το αποτέλεσμα. Δεν θέλω να επεκταθώ.

Για το σχόλιο ότι «αν συνεχίσουμε έτσι πρέπει να πέσει ο Παναιγιάλειος»:

«Είμαστε μια ομάδα που δεν είναι καλή. Τι να λέμε; Ψέματα; Να κοροϊδευόμαστε; Ο Παναιγιάλειος αυτή τη στιγμή είναι μέσα στις χειρότερες ομάδες του πρωταθλήματος. Δεν θέλω να επεκταθώ. Μπορώ να πω άλλα. Ένας συνάδελφός σας μου έλεγε, γιατί έπεσε το κάστρο και δεν παίρνουμε ματς εκτός έδρας. Τότε, είπα προσέξτε, γιατί θα έρθει η στιγμή που θα χάσουμε εδώ. Επειδή αυτή η ομάδα είναι μέχρι ενός ορισμένου σημείου.

Τι ακούω, συγγνώμη που θα το πω, αλλά από τη μία μπαίνει και από την άλλη βγαίνει. Έχω πλήρη άποψη. Πόντο, πόντο; Με μία νίκη; Με καμία νίκη; Δεν ξέρω, αλλά πρέπει να σωθεί. Πρέπει, γιατί είμαστε Αιγιώτες, θέλουμε να βοηθήσουμε να είναι του χρόνου στη Β' Εθνική και πονάμε γι' αυτή. Πρώτα είναι το συναίσθημα και μετά ο επαγγελματισμός. Σας λέω, λοιπόν, ότι η ομάδα δεν είναι καλά. Καιρό δεν είναι καλά. Αν δείτε όλα τα ματς, είχαμε πολύ τύχη. Τώρα δεν έχουμε».

Υπάρχει ελπίδα να γυρίσει αυτή η κακή εικόνα;

«Θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε, να πάρουμε τους πόντους που χρειάζεται για να σωθούμε. Μπορεί να είναι τρεις ή τέσσερις. Με οποιονδήποτε τρόπο. Έστω και ας είναι και τυχερή».

Ο Θανάσης Γκαραβέλης δήλωσε:

«Υπόσχομαι να μη σκύψουμε κεφάλι. Να κάνουμε την αυτοκριτική μας, να δούμε τα λάθη μας. Έρχεται ένα δύσκολο πρόγραμμα με δύο εκτός έδρας παιχνίδια. Να πάρουμε κάποιους βαθμούς για να νιώσουμε την ασφάλεια της παραμονής και να τελειώσει η χρονιά καλύτερα».

Σε ερώτηση αν υπάρχει χαλάρωση:

«Όχι, δεν επηρέασε την ομάδα. Δεν είμαστε τυχεροί, βρισκόμαστε σε κακό φεγγάρι. Είχαμε κάποια δύσκολα ματς. Δεν ήθελε πολύ να γίνει αυτό και φτάσαμε σ' αυτή τη θέση. Θα συνεχίσουμε και θα βρούμε αυτό που θέλουμε για να τελειώσει η χρονιά».

ΑΠΟΔΟΣΗ: FL NEWS

[googlead][/googlead]

Last modified onΚυριακή, 30 Απρίλιος 2017 20:32

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep