«Θα έχουμε ανακατατάξεις»

Ο Δημήτρης Σπανός μίλησε για τη Football League, τον Παναιγιάλειο, τον ΟΦΗ και τη μάχη της ανόδου.

Σχετικά με την πρόσφατη αναμέτρηση του Παναιγιαλείου με τον ΟΦΗ μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό Athletic Radio 104,2 ο Δημήτρης Σπανός. Ο προπονητής των «μελανόλευκων» αναφέρθηκε στις εντυπώσεις του από τους Κρητικούς, την εύρυθμη λειτουργία της ομάδας του Αιγίου και τη μάχη της ανόδου. Στάθηκε στην παρουσία του Παύλου Μυροφορίδη στον Απόλλωνα και προέβλεψε ότι θα έχουμε ανακατατάξεις και δεν αποκλείεται η άνοδος να κριθεί στο φινάλε.

Αναλυτικά όσα είπε ο Δημήτρης Σπανός:

Για το επίπεδο της συνέντευξης Τύπου μετά τον αγώνα με τον ΟΦΗ και γενικά για το επίπεδο των ανθρώπων της κατηγορίας:

«Τιμή μας που το λέτε. Μακάρι να συνεχίσουμε έτσι και να φτάσουμε σε ακόμα υψηλότερο επίπεδο. Ο κάθε άνθρωπος και κάθε προπονητής το επίπεδό του το δείχνει με τις πράξεις του. Είναι τι θέλει ο καθένας από τη ζωή του και την καριέρα του».

Για την ήττα από τον ΟΦΗ και αν οι Κρητικοί νίκησαν εύκολα:

«Εμείς είμαστε μια ομάδα που είμαστε στη μέση της βαθμολογίας και εκεί είναι η πραγματική μας αξία και εικόνα. Θέλει και λίγο τύχη και λίγο συγκυρία για να κερδίσει μία ομάδα όπως ο ΟΦΗ»

«Ο ΟΦΗ δεν πήρε τη νίκη εύκολα. Την πήρε πολύ δύσκολα. Στο πρώτο ημίχρονο συγκυριακά είναι έτσι το σκορ. Χάσαμε ευκαιρίες, ήμασταν καλύτεροι, όμως ο ΟΦΗ μέσα σε 18 λεπτά σημείωσε δύο γκολ. Αυτό έχει να κάνει με την ποιότητά του, το πλάνο του, τον προπονητή του, τους παίκτες του. Αυτή ήταν η διαφορά. Εμείς είμαστε μια ομάδα που είμαστε στη μέση της βαθμολογίας και εκεί είναι η πραγματική μας αξία και εικόνα.

Θέλαμε να είχαμε και λίγο τύχη όπως είχαμε με τη Λαμία, τον Απόλλωνα και με όλες τις άλλες που παίξαμε εδώ. Με τον ΟΦΗ δεν είχαμε. Ο Παναιγιάλειος χάνει τέσσερις ευκαιρίες καθαρές και ο ΟΦΗ στις δύο που δημιούργησε, σκόραρε. Θεωρώ ότι έκανε τον αγώνα του και κέρδισε δίκαια, όμως η ομάδα μας θέλει και λίγο τύχη και λίγο συγκυρία για να κερδίσει μία ομάδα όπως ο ΟΦΗ».

Για το «παράσημο» του αήττητου στο Αίγιο:

«Είναι οι ομάδες που είναι ψηλά, δηλαδή οι Τρίκαλα, ΟΦΗ, Άρης, Λαμία, Απόλλων που είναι ομάδες Super League. Οι άλλες ως τη ζώνη του υποβιβασμού είμαστε στο ίδιο καζάνι και από εκεί και πέρα υπάρχουν προβλήματα πολλά. Από οικονομικά έως γηπεδικά, έως απλήρωτοι και παίκτες που πεινάνε...»

«Είναι σίγουρα. Το χάσαμε, αλλά είναι το βασικό που θα μας δώσει και την παραμονή μας. Θέλουμε να σώσουμε γρήγορα την κατηγορία. Είμαστε πολύ κοντά και νομίζω θα το κάνουμε τις επόμενες αγωνιστικές. Εμείς οι προπονητές για να λέμε ότι είμαστε σίγουροι, πρέπει να φτάσουμε τους βαθμούς που έχουμε υπολογίσει».

Αν βλέπει κάτι διαφορετικό σε σχέση με προηγούμενες σεζόν:

«Βλέπω ένα πρωτάθλημα τριών ταχυτήτων. Είναι οι ομάδες που είναι ψηλά, δηλαδή οι Τρίκαλα, ΟΦΗ, Άρης, Λαμία, Απόλλων που είναι ομάδες Super League. Στη βαθμολογία μπορεί να είναι μακριά ο ΟΦΗ από τον Απόλλωνα, όμως η εικόνα η προχθεσινή έδειξε ομάδα Super League και ότι αδικείται από τη βαθμολογική της θέση.Με πλάνο, με στόχο στο παιχνίδι της, ήταν ουσιαστική. Έτσι είναι και οι υπόλοιπες.

Οι άλλες ως τη ζώνη του υποβιβασμού είμαστε στο ίδιο καζάνι και από εκεί και πέρα υπάρχουν προβλήματα πολλά. Από οικονομικά έως γηπεδικά, έως απλήρωτοι και παίκτες που πεινάνε... Αυτό είναι το πρωτάθλημα και η βαθμολογία είναι δίκαια, δείχνει την πραγματικότητα».

Για την εικόνα του ΟΦΗ:

«Ο Απόλλων έχει ένα πολύ μεγάλο όπλο, τον Παύλο Μυροφορίδη. Είναι ένας τεχνικός διευθυντής εξαιρετικός στη δουλειά του, έχτισε μια ομάδα μαζί μ' εμένα και κάνει μία διαχείριση της όλης πορείας εξαιρετική. Αν δούμε τις τέσσερις, πέντε πρώτες ομάδες κανένας δεν ασχολείται με τον Απόλλωνα»

«Τον έπαιξα σε δύο παιχνίδια, στο Κύπελλο με τον Απόλλωνα και τώρα. Ήταν καλύτερος, πιο ουσιαστικός. Είναι αυτό που χρειάζεται μια ομάδα για να πάρει ένα πρωτάθλημα. Δεν θέλω να θίξω τον προκάτοχό του, τον κύριο Νιόπλια, ούτε να χαϊδέψω τα αυτιά του Νίκου Παπαδόπουλου. Είναι αυτό που είδα. Θεωρώ, όμως ότι και η μία ομάδα και η άλλη είχε εξαιρετικά στοιχεία».

Αν τα στοιχεία αυτά είναι αρκετά για να δώσουν στον ΟΦΗ την άνοδο:

«Είναι ένα άλλο πρόσωπο μιας ομάδας που έχει το άγχος του πρωταθλητισμού και ένα άλλο μίας που είναι απαλλαγμένη. Εκεί πρέπει να επικεντρωθεί, χωρίς να είμαι αρμόδιος για να κρίνω. Αυτό που είδα εγώ από τον ΟΦΗ θα πρέπει να το δείχνει και όταν υπάρχει η πίεση της βαθμολογίας».

Αν από τα φαβορί αξίζει πραγματικά η πρώτη θέση στον Απόλλωνα και για την έως τώρα πορεία της Λαμίας:

«Η Λαμία έχει φτάσει σε ένα σημείο που δεν ξέρω αν μπορεί αυτό που έχει να το διαχειριστεί πλήρως. Για να φτάσει εδώ κάτι είχε. Δεν μπορεί να μην είχε τίποτα. Είναι μία ομάδα καλή. Τώρα μιλάνε όλοι για ένα πέναλτι. Εντάξει, συμφωνώ μπορεί και να μην είναι. Και δεν είναι. Δεν πρέπει να μείνουμε εκεί, όμως»

«Ο Απόλλων έχει ένα πολύ μεγάλο όπλο, τον Παύλο Μυροφορίδη. Είναι ένας τεχνικός διευθυντής εξαιρετικός στη δουλειά του, έχτισε μια ομάδα μαζί μ' εμένα και κάνει μία διαχείριση της όλης πορείας εξαιρετική. Αν δούμε τις τέσσερις, πέντε πρώτες ομάδες κανένας δεν ασχολείται με τον Απόλλωνα. Έχει μια εξαιρετική διοίκηση, πληρώνει στην ώρα της, δεν υπάρχει «έχασα και δεν πληρώνομαι». Είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι ο τεχνικός διευθυντής.

Για τη Λαμία, έχει έναν πρόεδρο που αγαπάει πάρα πολύ την ομάδα. Έχει εξαιρετικό ρόστερ, εξαιρετικό υλικό, αλλά είναι άλλο το ειδικό βάρος του ΟΦΗ, άλλο του Απόλλωνα, άλλο της Λαμίας και άλλο του Άρη. Η Λαμία έχει καλή ομάδα με μία διαφορά. Άλλο το ειδικό βάρος της Λαμίας στο παιχνίδι με τον Άρη, άλλο του ΟΦΗ, άλλο του Απόλλωνα. Εκεί πρέπει να επικεντρωθεί όλη η κατάσταση.

Η Λαμία έχει φτάσει σε ένα σημείο που δεν ξέρω αν μπορεί αυτό που έχει να το διαχειριστεί πλήρως. Αυτό είναι το ζήτημα. Να εμπλακώ και να πω αν είναι πέναλτι στην Καλλιθέα ή αν ήταν στο ματς του Άρη με τον Αιγινιακό, δεν μπαίνω σε αυτή τη διαδικασία καθόλου. Η Λαμία, όμως για να φτάσει εδώ κάτι είχε. Δεν μπορεί να μην είχε τίποτα. Είναι μία ομάδα καλή. Υπάρχουν εκατέρωθεν κατηγορίες, αυτό είναι σίγουρο.

«Η 2η θέση δεν έχει κριθεί ακόμα, πόσω μάλλον η 3η. Ίσως και να φτάσουμε και τελευταία αγωνιστική. Θα έχουμε ανακατατάξεις και ο καλύτερος στο τέλος Να βγει. Θεωρώ ότι θα είναι στο νήμα»

Ήρθε η Λαμία και νίκησε τον ΟΦΗ. Δεν είδατε μία καλή ομάδα; Ανέτρεψε ένα αποτέλεσμα. Τώρα αν ευνοηθεί ή αδικηθεί είναι δεδομένο. Τώρα μιλάνε όλοι για ένα πέναλτι. Εντάξει, συμφωνώ μπορεί και να μην είναι. Και δεν είναι. Δεν πρέπει να μείνουμε εκεί, όμως. Οι ομάδες που μένουν εκεί χάνουν τη μπάλα. Χάνουν τον στόχο τους»

Αν θεωρεί ότι μπορεί να αλλάξει κάτι ως το τέλος:

«Θα πάει να παίξει ο ΟΦΗ στη Λαμία. Βλέπω τον ΟΦΗ φορμαρισμένο, έχει βρει κουράγιο και πατήματα. Θα γίνει μεγάλη μάχη μέχρι το τέλος. Δεν θεωρώ τίποτα δεδομένο, αν εξαιρέσω τον Απόλλωνα και αυτό γιατί έχει μία σταθερότητα. Η 2η θέση δεν έχει κριθεί ακόμα, πόσω μάλλον η 3η. Ίσως και να φτάσουμε και τελευταία αγωνιστική. Θα έχουμε ανακατατάξεις και ο καλύτερος στο τέλος Να βγει. Θεωρώ ότι θα είναι στο νήμα».

Τι σας έκανε εντύπωση από τον ΟΦΗ;

«Ότι ήταν ουσιαστικός, είχε ένα ξεκάθαρο πλάνο και έδειξε στοιχεία μεγάλης ομάδας, όπως την ξέρουμε, ομάδας Super League».

Συμφωνείτε ότι έχασε την επαφή με την κορυφή στις πρώτες αγωνιστικές;

«Θεωρώ, όμως ακόμα δεν είναι έτοιμη η ομάδα, η πόλη, στις εγκαταστάσεις της, ώστε να κάνει το βήμα παραπάνω. Εδώ που είμαστε, είμαστε καλά και ίσως στο μέλλον τα πράγματα να γίνουν καλύτερα. Υπάρχει μια διοίκηση, η οποία έχει βάλει τα πράγματα σε τάξη, είναι φερέγγυα και τα πράγματα λειτουργούν σαν ρολόι»

«Έτσι είναι. Είχε τον καιρό να το επανακτήσει εκμεταλλευόμενος τις γκέλες άλλων ομάδων. Είναι πολλές παράμετροι. Όπως και με τα Τρίκαλα. Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός.

Είστε ευχαριστημένος από όσα βρήκατε στον Παναιγιάλειο;

«Είναι μια ομάδα της γενέτειράς μου. Εδώ θα ερχόμουν και να βοηθήσω και να βοηθηθώ. Ήταν στη ζώνη. Τώρα πιστεύω ότι θα σωθεί. Έχει νέα παιδιά. Το επίπεδό μας δεν είναι για παραπάνω. Νομίζω ότι και με τη δουλειά και κάποιες προσθήκες ίσως να γίνει. Θεωρώ, όμως ακόμα δεν είναι έτοιμη η ομάδα, η πόλη, στις εγκαταστάσεις της, ώστε να κάνει το βήμα παραπάνω. Εδώ που είμαστε, είμαστε καλά και ίσως στο μέλλον τα πράγματα να γίνουν καλύτερα.

Η αλήθεια είναι ότι υπάρχει μια διοίκηση, η οποία έχει βάλει τα πράγματα σε τάξη, είναι φερέγγυα και τα πράγματα λειτουργούν σαν ρολόι. Εδώ ο παίκτης έχει το φαγητό, το σπίτι του, τον μισθό του. Κάτι που θέλει ένα νέο παιδί, ώστε να αναδειχτεί μέσα από τον Παναιγιάλειο και να κάνε το βήμα παραπάνω».

Για τον Γιώργο Στρέζο:

«Ο Στρέζος νομίζω ότι έχει αδικηθεί στην αντιμετώπιση που είχε από τον Ολυμπιακό. Είναι ένας τερματοφύλακας Super League και ίσως μεγάλων προοπτικών. Άλλαξε η πορεία του, σοβαρεύτηκε, έγινε πολύ επαγγελματίας και έχει όλα τα έφοδια και να πρωταγωνιστήσει»

«Εγώ τον πήρα στην Παναχαϊκή. Τον έβλεπα χρόνια. Είδα την πορεία του. Νομίζω ότι έχει αδικηθεί στην αντιμετώπιση που είχε από τον Ολυμπιακό. Είναι ένας τερματοφύλακας Super League και ίσως μεγάλων προοπτικών. Είναι ένα καλό παιδί, που ξεκίνησε στραβά και κατάλαβε ότι τα πράγματα δεν είναι τόσο εύκολα στο ποδόσφαιρο.

Άλλαξε η πορεία του, σοβαρεύτηκε, έγινε πολύ επαγγελματίας και έχει όλα τα έφοδια και να πρωταγωνιστήσει με τον ΟΦΗ και να πάρει πρωταθλήματα και να πάει πολύ καλά στη Super League. Ο ΟΦΗ έκανε διάνα σ' αυτό το κομμάτι και θα δείτε στην πορεία ότι έχει βρει τερματοφύλακα για πολλά χρόνια στην ομάδα του».

Τέλος, ευχήθηκε:

«Εύχομαι ολόψυχα περαστικά στον Φαζό που τραυματίστηκε. Να είναι γρήγορη η ανάρρωσή του και να γυρίσει γρήγορα κοντά στην ομάδα του ΟΦΗ».

ΑΠΟΔΟΣΗ: FL News

[googlead][/googlead]

Last modified onΤετάρτη, 05 Απρίλιος 2017 03:12

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep