«Το ζητούμενο είναι το μέλλον»

Ο Δημήτρης Σπανός μίλησε για τον Παναιγιάλειο και το πρωτάθλημα της Stoiximan.gr Football League.

Βάση στο παρόν και στη σωτηρία της ομάδας πιστεύει ο Δημήτρης Σπανός ότι θα πρέπει να δοθεί, ωστόσο ο προπονητής του Παναιγιάλειου τόνισε ότι το βασικότερο ζητούμενο είναι το μέλλον, ώστε να δημιουργηθεί μία ομάδα απαλλαγμένη από τα χρέη.

Ο τεχνικός των «μελανόλευκων» μίλησε στον «ΣΠΟΡ FM Πάτρας» για την πορεία του συλλόγου και τους στόχους, ενώ αναφέρθηκε και στο φετινό πρωτάθλημα της Stoiximan.gr Football League, δίνοντας το προβάδισμα στον Απόλλωνα Σμύρνης για την κατάκτηση του τίτλου. Αναλυτικά τα όσα είπε:

Για το πρωτάθλημα της Stoiximan.gr Football League:

«Είναι σίγουρα ένα πιο δυνατό πρωτάθλημα από το περσινό. Είναι πιο δυνατό στα επάνω στρώματα της βαθμολογίας. Θεωρώ ότι είναι ομάδες Super League, όπως ο Απόλλων, ο Άρης, η Λαμία. Είναι ομάδες που μπορούν να σταθούν, για μένα, στη μεγάλη κατηγορία. Όσο για τα κάτω στρώματα, είναι λίγο πιο καλές ομάδες, δεν είναι το κακό το περσινό, όπου οι ομάδες για να κάνουν νίκη πέρναγαν 6-7 αγωνιστικές. Το ίδιο βέβαια συμβαίνει και βαθμολογικά και τώρα, ωστόσο οι ομάδες μέσα στο γήπεδο είναι καλύτερες από την περσινή χρονιά».

Για τον Παναιγιάλειο:

«Είναι μια ομάδα, που ξεκίνησε το καλοκαίρι αργά, χωρίς προετοιμασία. Ένα ρόστερ πάρα πολύ νέων παιδιών. Νομίζω ότι έχουν μπει σε μία καλή σειρά, αλλά το βασικότερο θέμα, για μένα, του Παναιγιάλειου είναι το μέλλον. Ναι μεν να κοιτάξουμε το παρόν ώστε να σώσουμε την ομάδα, όμως νομίζω ότι θα πρέπει να τελειώσει η ομάδα έχοντας μηδέν χρέη και κάτι που είναι πολύ κοντά η διοίκηση να το κατορθώσει αυτό.

Τα οικονομικά έχουν μπει σε σειρά και μάλιστα σε πολύ καλή σειρά και το βασικότερο είναι να κάνει μία ομάδα ανταγωνιστική από το καλοκαίρι και μετά να μπορέσει να κάνει το βήμα παραπάνω. Αυτό δεν είναι μόνο ο πρωταθλητισμός, μπορεί να είναι να σωθεί πολύ εύκολα ή να διεκδικεί κάτι, να έχει πρωταγωνιστικούς στόχους. Και πάλι όταν τελειώσει μία τέτοια χρονιά να μην υπάρχουν ένα εκατομμύριο χρέη».

Για το πρωτάθλημα και τα οικονομικά-εμπορικά δεδομένα:

«Η φετινή χρονιά ήταν η δυσκολότερη όλων των εποχών στη Football League. Ήταν μια χρονιά όπου τα έσοδα συμμάζεψαν τα έξοδα. Ο συνεταιρισμός έφτιαξε μια εταιρεία, η οποία δεν θα έχει έξοδα πια 2-3 εκατ. ευρώ, όπως είχε τόσα χρόνια. Θεωρώ ότι την επόμενη χρονιά θα υπάρχουν χορηγοί, υπάρχει τηλεοπτική στέγη. Τα πράγματα για τους διοικούντες, τους προπονητές και τους ποδοσφαιριστές θα είναι σίγουρα καλύτερα. Από εκεί και πέρα είναι και το ειδικό βάρος της ομάδας, πώς μπορεί να προσελκύσει διαφημίσεις, κόσμο.

Εξαιρετικά δύσκολη η φετινή χρονιά στο οικονομικό κομμάτι. Όσοι ασχολήθηκαν με το ποδόσφαιρο δεν περίμεναν ότι θα φτάσει σε αυτό το σημείο. Νομίζω όμως ότι είναι το πρώτο βήμα για να γίνει το καλύτερο την επόμενη χρονιά. Υπάρχει η ΕΡΤ3, υπάρχει η Stoiximan.gr.Νομίζω ότι το ποδόσφαιρο έχει αλλάξει ρότα στην Ελλάδα δηλαδή οι μεγάλες μεταγραφές, οι ξένοι παίκτες των 100 και 200 χιλιάδων σταμάτησαν να υπάρχουν, εκτός από τις μεγάλες ομάδες. Περισσότερο δουλειά παρά μεταγραφές, εκεί πρέπει να βασιστούμε».

Για αν ο Παναιγιάλειος σκέφτεται τη Super League:

«Αν ρωτάς τη δική μου άποψη, σαν προπονητής μιλώντας, εγώ αν θα είμαι σε αυτή την ομάδα, το βασικό που θέλω να κάνω είναι να χτίσω μια ομάδα, η οποία θα διεκδικήσει κάτι παραπάνω. Δεν ξέρω αν θα το κατορθώσει, ούτε αν υπάρχει η οικονομική δυνατότητα και το μπακ-απ της διοίκησης να μπορεί να φτιάξει αυτό που πρέπει να φτιάξει. Όμως υπάρχει δυνατότητα, υπάρχουν στιγμές σε μια ομάδα σε μία πόλη που την αγαπά, έρχονται οι φίλαθλοι στο γήπεδο, μπορεί να διεκδικήσει πράγματα. Δεν είναι κάτι ανέφικτο. Αυτό θα ήθελα εγώ για την ομάδα μου».

Για την άνοδο:

«Επειδή έχω στήσει τον Απόλλωνα στην αρχή της σεζόν, αλλά και με βάση αυτά που έχουμε δει μέσα στο γήπεδο νομίζω ότι ο Απόλλων είναι, όχι μακράν, η καλύτερη ομάδα. Αν θα κόψει πρώτη το νήμα εξαρτάται και από άλλα πράγματα.ομίζω ότι δικαιωματικά είναι ψηλά ο Απόλλων, όπως και η Λαμία, αλλά θεωρώ ότι ο Απόλλων είναι καλύτερη ομάδα».

Για την Παναχαϊκή και το πρωτάθλημα του 3ου ομίλου της Γ’ Εθνικής:

«Ο βασικός αντίπαλος της Παναχαϊκής είναι η Ερμιονίδα. Από τη στιγμή που δεν μπόρεσε η δεύτερη να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα ή να κερδίσει στην Χαλκίδα θεωρώ ότι η διαφορά είναι μεγάλη, δύσκολα καλύπτεται. Νομίζω ότι η Παναχαϊκή θα κόψει πρώτη το νήμα. Στον ΠΑΟ Βάρδας υπάρχει η οργανωτική δυνατότητα, αλλά μπορεί να παίξει μπάλα στη Β’ Εθνική; Θέλει να παίξει; Είναι εξαιρετικοί άνθρωποι, έχω εργαστεί εκεί δύο χρόνια, έχει διοίκηση, έχει γήπεδο. Έχει παίξει στην κατηγορία και έπεσε, κατά τη γνώμη μου, άδικα. Δεν θέλω να θίξω την ομάδα της Βάρδας, έχει κάνει μια εξαιρετική πορεία. Τη Χαλκίδα δεν τη βάζω στο τραπέζι για την υπόθεση της ανόδου. Νομίζω ότι οι τρεις ομάδες, που έχουν διαφορά από τους υπόλοιπους διεκδικητές, είναι αρκετές. Δεν υπάρχουν τόσες αγωνιστικές ώστε να καλυφθούν ειδικά όταν έχεις μπροστά σου την Παναχαϊκή, που πιστεύω δύσκολα θα χάσει το πρωτάθλημα.

Η Παναχαϊκή σώθηκε πέρσι που έπεσε κατηγορία. Η κατάσταση ήταν τραγική, την έζησα από κοντά, ήταν τέτοια η απογοήτευση η δική μας, των παικτών, του κόσμου, δεν υπάρχει τίποτα. Ήταν μια ερασιτεχνική ομάδα που λεγόταν Παναχαϊκή. Κάναμε ό,τι καλύτερο μπορούσαμε. Την αφήσαμε σε μία βαθμολογική θέση, που δεν φανταζόταν κανένας ότι θα πέσει. Όταν ξέρεις ότι ο 11ος παίκτης είναι ο τερματοφύλακας τον Νοέμβριο πιστεύεις ότι από τον Γενάρη και μετά θα γίνει ένα ρόστερ.

Όταν η ομάδα ξεκίνησε με ένα πολύ καλό ρόστερ και τελείωσε με 9 και 10 και 11 παίκτες θεωρώ ότι δεν αρμόζει αυτό στο όνομα της Παναχαϊκής. Είναι αυτό που είναι σήμερα. Οργανώθηκε, έγινε μια ομάδα Super League στο διοικητικό κομμάτι. Μαθαίνω ότι είναι άνθρωποι που χρηματοδοτούν πολύ καλά την ομάδα, έχει τα γήπεδά της, δεν έχει πρόβλημα να προπονηθεί, έχει τον κόσμο της, έχει ανθρώπους που ξέρουν ποδόσφαιρο. Δεν μπορεί να καταλάβει κάποιος το βάρος της και το ειδικό της όνομα όταν δεν είναι εκεί. Θα πρέπει να καταλήξει κάποια στιγμή στο φυσικό της χώρο, στη Super League».

Last modified onΠαρασκευή, 17 Μάρτιος 2017 16:45

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep