«Η υπόθεση έκλεισε»

Ο Αλέξης Κούγιας αναφέρθηκε στο περιεχόμενο του διαβιβαστικού εγγράφου και απόρησε με τους ισχυρισμούς των νομικών του Άρη και του ΟΦΗ.

Δεδομένο θεωρεί ο Αλέξης Κούγιας ότι η υπόθεση των καταγγελιών των Άρη, ΟΦΗ κατά της Λαμίας έχει κλείσει. Ο εκ των νομικών εκπροσώπων της Λαμίας σημείωσε ότι σε αυτή δρομολογήθηκε η αναμενόμενη εξέλιξη και αποκάλυψε περιεχόμενο του διαβιβαστικού εγγράφου που δεν γνώριζαν οι δικηγόροι των «κίτρινων» και της ομάδας του Ηρακλείου.

Σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό Metropolis 95,5 υποστήριξε ότι η Λαμία έστειλε τις ταυτότητες και τα διαβατήρια όλων των ποδοσφαιριστών της που έπαιξαν στον αγώνα με τη Σπάρτη και ότι ο Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου θα διαπίστωσε πως ο Ντουρμισάι είναι Έλληνας πολίτης. Αναλυτικά ανέφερε:

«Είχα πει να μην εκπλαγείτε, επειδή το θέμα είναι ξεκάθαρο, μήπως η υπόθεση δεν εισαχθεί καν σε συζήτηση. Απαραίτητη προϋπόθεση για να κριθεί πειθαρχικά μία δίωξη είναι ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας να ασκήσει πειθαρχική δίωξη»

«Τον κύριο Σιμιτζόγλου τελευταία φορά που τον συνάντησα ήταν εισαγγελέας πλημμελειοδικών στα Καλάβρυτα όπου δικάστηκε μία ανθρωποκτονία και ήμουν συνήγορος υπεράσπισης. Έκτοτε δεν τον έχω συναντήσει ποτέ. Άρα, δεν θα μπορούσα να γνωρίζω ποιες είναι οι απόψεις του. Είχα πει να μην εκπλαγείτε, επειδή το θέμα είναι ξεκάθαρο, μήπως η υπόθεση δεν εισαχθεί καν σε συζήτηση».

Αν παύει να υπάρχει υπόθεση και αν η πειθαρχική επιτροπή είναι υποχρεωμένη να εκδικάσει:

«Στο πειθαρχικό δίκαιο εφαρμόζεται αναλογικά ο κώδικας πολιτικής δικονομίας. Εκεί έχει οικοδομηθεί όλη η πειθαρχική διαδικασία. Ο πειθαρχικός κώδικας προβλέπει την άσκηση πειθαρχικών διώξεων σε αντιγραφή των ποινικών διώξεων. Γι' αυτό εγκαθιδρύθηκε ο θεσμός του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα, ο οποίος εδώ και χρόνια εξυπηρετείται από συνταξιούχους κορυφαίους εισαγγελείς, όπως ο κύριος Φάκος, ο κύριος Βλάσσης, ο κύριος Αντωνακάκης. Έγινε διάλειμμα και εγκαθίδρυσαν ως ποδοσφαιρικούς εισαγγελείς στην ΕΠΟ δύο συνταξιούχους, εκλεκτούς διοικητικούς εφέτες.

«Ακούω συνεχώς ότι η εκδίκαση της ένστασης της ΑΕΛ κατά του Απόλλωνα έγινε μέσα σε 10 μέρες. Έγινε μέσα σε δύο μήνες και απόφαση εκδόθηκε σε τρεις μήνες»

Όμως, με το που εξελέγη η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ο κύριος Κοντονής, κατά την άποψή μου, επέβαλε ως ποδοσφαιρικούς εισαγγελείς κανονικούς εισαγγελείς. Και τη θέση του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα την έχουν πλέον ο κύριος Σιμιτζόγλου ως τακτικός και ως αναπληρωματικός ο κύριος Μπαξεβάνης. Αυτοί οι δύο είναι τακτικοί εισαγγελείς. Τα πρωινά, δηλαδή, δικάζουν ως εισαγγελείς στα τακτικά δικαστήρια. Εδώ, λοιπόν, είναι το θέμα μας.

Το πειθαρχικό δίκαιο λέει για οποιαδήποτε καταγγελία ή θέμα δεν είναι διαδικαστικό, όπως είναι κίτρινες ή οι κόκκινες κάρτες ή η επιβολή προστίμων για συμπεριφορές κάποιων παραγόντων που συμμετέχουν στους αγώνες, δηλαδή προπονητών, συνοδών... Απαραίτητη προϋπόθεση, όπως στα ποινικά δικαστήρια, πρέπει πρώτα κάποιος εισαγγελέας να ασκήσει ποινική δίωξη. Απαραίτητη προϋπόθεση για να κριθεί πειθαρχικά μία δίωξη είναι ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας να ασκήσει πειθαρχική δίωξη».

Πέρυσι αυτό γιατί δεν έγινε;

«Ζητήθηκαν από το δικαιοδοτικό όργανο της Football League τις προηγούμενες ημέρες τα διαβατήρια και οι ταυτότητες των συμμετασχόντων σε αυτό το ματς αλλοδαπών ποδοσφαιριστών και Ελλήνων και εστάλησαν. Στο πρόσωπο του Ντουρμισάι απεστάλη η ελληνική ταυτότητα»

«Ακολουθήθηκε η ίδια διαδικασία. Ασκήθηκε δίωξη αυτεπάγγελτα εις βάρος του Απόλλωνα, όπως είναι υποχρέωση του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα. Η κυρία Μπόζνου είναι μέλος όλων των νομοπαρασκευαστικών επιτροπών όλων των νόμων που γίνονται από το Υπουργείο Δικαιοσύνης τα δύο τελευταία χρόνια. Ακούω συνεχώς ότι η εκδίκαση της ένστασης της ΑΕΛ κατά του Απόλλωνα έγινε μέσα σε 10 μέρες. Έγινε μέσα σε δύο μήνες και απόφαση εκδόθηκε σε τρεις μήνες.

Ο ΚΑΠ προβλέπει επταήμερο, αλλά δεν τηρείται. Παγίως λόγω πληθώρας υποθέσεων και των λίγων λειτουργών. Όλοι είναι παραπληροφορημένοι και λυπάμαι που το λέω, είναι θέμα νομικής και προσωπικής αξιοπρέπειας των δικηγόρων που μετέχουν σε αυτή την υπόθεση. Γνωρίζουν ότι αν δεν υπάρξει δίωξη από τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα δεν μπορεί οποιοδήποτε δικαιοδοτικό όργανο να εκδικάσει οποιαδήποτε υπόθεση».

Δηλαδή η υπόθεση έκλεισε;

«Ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας πήρε στα χέρια του όλα τα δεδομένα, την ένσταση, τα διαβατήρια και διαπίστωσε ότι δεν υπάρχει αντικείμενο. Είναι θέμα νομικής αξιοπρέπειας προσωπικής του κυρίου εισαγγελέα»

«Μα σας το λέω. Όταν είπα ότι είναι αναγκαίο προαπαιτούμενο ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας να ασκήσει δίωξη... Και είπα ότι είμαι σχεδόν βέβαιος να μην ασκήσει καν και η υπόθεση να μην εκδικαστεί σε κανένα πειθαρχικό όργανο. Εδώ υπάρχει μια προδικασία. Πιθανολογώ χωρίς να το γνωρίζω ότι τα ερωτήματα που έκανε η κυρία Μπόζνου περιελάμβαναν διαπιστώσεις για το ποιας εθνικότητας ήταν οι ποδοσφαιριστές τους οποίους ανέφερε η ένσταση».

Δεν ξέρουμε, όμως τι λέει το διαβιβαστικό...

«Θα σας πω εγώ. Ζητήθηκαν από το δικαιοδοτικό όργανο της Football League τις προηγούμενες ημέρες τα διαβατήρια και οι ταυτότητες των συμμετασχόντων σε αυτό το ματς αλλοδαπών ποδοσφαιριστών και Ελλήνων και εστάλησαν. Στο πρόσωπο του Ντουρμισάι απεστάλη η ελληνική ταυτότητα. Άρα ο κύριος εισαγγελέας τα πήρε στα χέρια του και είδε ότι συμμετείχαν πέντε ξένοι. Ο έκτος που αναφέρει η ένσταση είναι Έλληνας πολίτης, σαν τον Ζέκα. Είναι αδιάφορο αν έχει δικαίωμα συμμετοχής στην Εθνική ομάδα».

Άρα υπερισχύει ο ΚΑΠ και όχι η προκήρυξη...

«Όταν με ρώτησε ο κύριος Παπαϊωάννου αν μπορεί να πει στον προπονητή του να χρησιμοποιήσει ακριβώς τους ίδιους παίκτες, του είπα: «Πρέπει να το κάνεις, γιατί μπορεί κάποιος να το παρεξηγήσει»

«Υπάρχει και το άρθρο 19 παρ.7 του ΚΑΠ που λέει ότι σε περίπτωση συγκρούσεως των όσων προβλέπουν οι προκηρύξεις υπερισχύει ο ΚΑΠ. Άρα, ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας πήρε στα χέρια του όλα τα δεδομένα, την ένσταση, τα διαβατήρια και διαπίστωσε ότι δεν υπάρχει αντικείμενο. Είναι θέμα νομικής αξιοπρέπειας προσωπικής του κυρίου εισαγγελέα.

Με όσα λένε έγκριτοι συνάδελφοί μου αδικούν τους εαυτούς τους. Πραγματικά είναι άλλο να μιλάς σε ακροατήριο λαϊκό και άλλο σε ένα ακροατήριο που είναι ο εισαγγελέας και ένα δικαστήριο. Έχω την απόλυτη πεποίθηση ότι ένα από τα ενδεχόμενα αυτής της υπόθεσης έγινε πραγματικά και δεν με κατέπληξε».

Εσείς θεωρείται ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση εκδίκασης:

«Βεβαίως. Όταν με ρώτησε ο κύριος Παπαϊωάννου αν μπορεί να πει στον προπονητή του να χρησιμοποιήσει ακριβώς τους ίδιους παίκτες, του είπα: «Πρέπει να το κάνεις, γιατί μπορεί κάποιος να το παρεξηγήσει».

ΑΠΟΔΟΣΗ: FL News

Last modified onΠέμπτη, 16 Μάρτιος 2017 18:02

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep