«Ανησυχεί η καθυστέρηση»

Ο Μανώλης Φωτάκης τόνισε ότι το άμεσο έννομο συμφέρον ΟΦΗ και Άρη είναι αδιαμφισβήτητο στην υπόθεση του αγώνα Λαμία - Σπάρτη.

Για την καθυστέρηση που έχει σημειωθεί στην εκδίκαση των καταγγελιών των Άρη, ΟΦΗ στην υπόθεση του αγώνα Λαμία - Σπάρτη μίλησε στον ΣΚΑΪ Κρήτης ο Μανώλης Φωτάκης. Ο νομικός εκπρόσωπος της ομάδας του Ηρακλείου εξέφρασε την ανησυχία του και σημείωσε ότι είναι αδιαμφισβήτητο το άμεσο έννομο συμφέρον των δύο ΠΑΕ. Συγκεκριμένα, δήλωσε:

Για την ένσταση που έχουν κάνει ΟΦΗ και Αρης σε βάρος της Λαμίας:

«Ο ΟΦΗ και ο Άρης, έχουν υποβάλει καταγγελία. Αυτό λέει ο κανονισμός. Είναι καταγγελία για αντικανονική συμμετοχή ποδοσφαιριστή της Λαμίας στο παιχνίδι με τη Σπάρτη. Η καταγγελία γίνεται από ομάδες που έχουν έννομο συμφέρον, τον ΟΦΗ και τον Άρη. Το έννομο συμφέρον δεν είναι απαραίτητο να είναι μόνο βαθμολογικό. Μπορεί να έχει να κάνει με την ισονομία και την αξιοπιστία του πρωταθλήματος. Οπότε είναι δεδομένο ότι και ο ΟΦΗ, αλλά και ο Άρης, έχουν έννομο συμφέρον. Αυτό αποδεικνύεται από πολλά πράγματα. Με τον Άρη είμαστε σε επικοινωνία. Πολλά χρόνια με δικηγόρους του Άρη και στο παρελθόν έχουμε συνεργαστεί σε διάφορα νομικά ζητήματα. Το δικόγραφο που έχει φτιάξει ο ΟΦΗ και ο Άρης, είναι άριστο. Όποιος νομικός το έχει δει μας έχει πει ότι έχει βάση».

Για τα επιχειρήματα που έχει ο ΟΦΗ και ο Αρης στην υπόθεση:

«Έχουμε ως δεδομένο την περσινή υπόθεση του Απόλλωνα, ο οποίος τιμωρήθηκε μετά από ένσταση της Λάρισας και της Κέρκυρας. Την υπόθεση θα εκδίκαζε η πειθαρχική δικαστής του οργάνου της Football League. Πρόκειται για το ίδιο πρόσωπο που εκδίκασε και πέρυσι την υπόθεση. Υπήρχε, λοιπόν, ένα δεδικασμένο. Η δική μας ένσταση στηρίζεται στον ΚΑΠ, στο άρθρο 23 παράγραφος 6 το οποίο ρητά και κατηγορηματικά δίνει δικαίωμα σε ομάδες που έχουν έννομο συμφέρον να κάνουν καταγγελία, ανεξάρτητα από το αν θα κάνει ένσταση η ομάδα που αγωνίστηκε, η άμεσα ενδιαφερόμενη.

Μάλιστα θα πρέπει να πω ότι επειδή έχουμε στα χέρια μας την περσινή ένσταση σε βάρος του Απόλλωνα, θα πρέπει να σημειωθεί ότι είχε απορριφθεί η ένσταση της Ελευσίνας, δηλαδή της άμεσα ενδιαφερόμενης ομάδας. Και είχε γίνει δεκτή η ένσταση της Λάρισας, που είχε έννομο συμφέρον. Η καταγγελία μας προκύπτει ευθέως από τον ΚΑΠ».

Για την καθυστέρηση της εκδίκασης:

«Ο κανονισμός λέει ότι οι ενστάσεις και οι καταγγελίες θα πρέπει να εκδικαστούν αποκλειστικά μέσα σε 7 ημέρες από την ημέρα υποβολής τους. Ο νομοθέτης το κάνει αυτό για να υπάρχει αξιοπιστία του πρωταθλήματος. Δεν μπορεί να αποδοθεί δίκαιο μετά από δυο μήνες».

Για την διαβίβαση της υπόθεσης στον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα και την καθυστέρηση που υπάρχει:

«Πέρσι η υπόθεση Πανελευσινιακός - Απόλλων δεν πήγε στον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα. Η ίδια δικαστής που ήταν πέρυσι δίκασε την υπόθεση και δεν την έστειλε στον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα. Φέτος διαβίβασε την υπόθεση στον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα, αλλά δεν υπάρχει ακόμη ενημέρωση για το τι θα γίνει και πότε θα εκδικαστεί η υπόθεση αυτή. Την ίδια ώρα υπάρχει μια περιρρέουσα ατμόσφαιρα ότι η υπόθεση θα πάει στο αρχείο.

Υπάρχει μια ανησυχία. Παραβιάζεται ήδη μια διάταξη για το χρονικό περιθώριο της εκδίκασης της υπόθεσης. Επίσης, από πουθενά δεν μου προκύπτει ότι έχει αρμοδιότητα ο αθλητικός εισαγγελέας. Από το φύλλο αγώνα, άλλωστε, προκύπτει ποιοι συμμετείχαν στο επίμαχο παιχνίδι. Βέβαια, εμείς σαν ΟΦΗ, όπως και πέρυσι, δώσαμε μάχη, ώστε οι υποθέσεις αυτές να εκδικάζονται από τακτικούς δικαστές. Το ίδιο έκανε και η σημερινή Πολιτεία. Έδωσε μάχη γι' αυτό. Εμείς σαν ΟΦΗ, έχουμε εμπιστοσύνη στους τακτικούς δικαστές.

Θέλω να πιστεύω ότι αυτή η περιρρέουσα ατμόσφαιρα για την υπόθεση αυτή δεν θα επιβεβαιωθεί. Προσωπικά ανησυχώ μόνο για την καθυστέρηση της υπόθεσης. Έχουμε ζητήσει ακροάσεις από τα αρμόδια όργανα και πιστεύω ότι θα γίνει αυτό. Δεν έχουμε κάτι επίσημα που να προκύπτει ότι η υπόθεση θα μπει στο αρχείο».

Last modified onΤετάρτη, 15 Μάρτιος 2017 02:35

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep