Λύγισε με αυτογκόλ ο ΟΦΗ

Ύστερα από αυτογκόλ του Μητρόπουλου στο 40', ο ΟΦΗ ηττήθηκε 1-0 από την Ξάνθη.

Αξιόλογη προσπάθεια έκανε στα Πηγάδια ο ΟΦΗ απέναντι στην Ξάνθη, στο πρώτο παιχνίδι των δύο ομάδων για τη φάση των «16» του Κυπέλλου Ελλάδας. Οι Κρητικοί ηττήθηκαν 1-0, ύστερα από αυτογκόλ που σημείωσε στο 40' ο Μητρόπουλος.

Ένα παιχνίδι που έπρεπε να γίνει αρχές του μήνα, αλλά λόγω των κακών καιρικών συνθηκών ο ΟΦΗ δεν κατάφερε να «πετάξει» για την Ξάνθη, με αποτέλεσμα οι δύο ομάδες να τεθούν αντιμέτωπες την Τρίτη (24/1). Οι γηπεδούχοι παρατάχθηκαν με βασικούς παίκτες, σε αντίθεση με τους Κρητικούς που όχι μόνο κατέβηκαν χωρίς τις πρώτες επιλογές, αλλά και με υπηρεσιακό προπονητή τον Μηνά Πίτσο. 

Η Ξάνθη, αφού είχε τον έλεγχο του ματς, προηγήθηκε στο 40' με αυτογκόλ του Παύλου Μητρόπουλου, ενώ στο 42' θα μπορούσε να σημειώσει και δεύτερο γκολ, αλλά η λόμπα του Σολτάνι μέσα από την περιοχή, απέναντι στον εξουδετερωμένο Δαύκο, κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι! Στο πρώτο μέρος ο ΟΦΗ περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο και είχε μονάχα ένα μακρινό σουτ του Χίσι που πέρασε άουτ, στο 26'.

Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου είχε και δεύτερο δοκάρι, στο 48' με σουτ του Γιουνές. Για ένα δεκάλεπτο, από το 60' μέχρι το 70' ο ΟΦΗ πήρε μέτρα, αύξησε τα ποσοστά κατοχής μπάλας και είχε μεγάλη ευκαιρία για το 1-1 στο 70'. Γυριστό του Μητρόπουλου μέσα από την περιοχή μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Ζίβκοβιτς έδιωξε προσωρινά, από κοντά ο Μάνος αιφνιδιάστηκε και δεν κατέστη εφικτό να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα.

Στα τελευταία λεπτά η Ξάνθη πήρε ξανά τον έλεγχο, κράτησε το 1-0 και έχει το προβάδισμα για πρόκριση στα προημιτελικά αν και η ρεβάνς είναι ανοιχτή. Σημειώνεται ότι ντεμπούτο για τον ΟΦΗ έκαναν οι Παντίδος και Πάγκαλος.

Η ΛΕΠΤΟ ΠΡΟΣ ΛΕΠΤΟ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΞΑΝΘΗ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Ζίβκοβιτς, Παπαγεωργίου (62' Γουάλας), Μπαξεβανίδης, Λισγάρας, Φλίσκας, Ντε Λούκας, Καμαρά, Σολτάνι (80' Τριάδης), Λάζιτς, Ράνος, Γιουνές (67' Βασιλακάκης).

ΟΦΗ (Μηνάς Πίτσος): Δαύκος, Κιάσσος, Βαλλιάνος, Παντίδος, Κομεσίδης, Νάστος, Χίσι, Μητρόπουλος, Βρεττός (80' Μπουρσέλης), Μάνος, Πάγκαλος (72' Όγκμποε).

Διαιτητής: Κουμπαράκης (Θράκης)
Βοηθοί: Γρεβένης (Χαλκιδικής), Χούσκογλου (Θράκης)

Last modified onΤρίτη, 24 Ιανουάριος 2017 19:13

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep