Στην ΕΠΟ για Λιαπάκη

Επανασυζητήθηκε στην ΕΠΟ η προσφυγή του Μανώλη Λιαπάκη κατά του Αχαρναϊκού και της Football League.

Νομικά κατά της ΠΑΕ Αχαρναϊκός και της Football League έχει κινηθεί ο Μανώλης Λιαπάκης και τη Δευτέρα (16/01) επανασυζητήθηκε η προσφυγή του στην Α' ΕΕΟΔ της ΕΠΟ. Σημειώνεται ότι ο πρώην αμυντικός μέσος των «πράσινων» κατέθεσε προσφυγή (πρώτη φορά στα χρονικά του ελληνικού ποδοσφαίρου) για μη καταβολή της ασφαλιστικής κάλυψής του μετά τον τραυματισμό του στις 23 Αυγούστου 2014. 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του FL News, του μόνου ηλεκτρονικού μέσου ενημέρωσης που βρέθηκε στη διαδικασία, την ομάδα του Μενιδίου εκπροσώπησε ο νομικός, Αργύρης Λίβας, ενώ παρών ήταν και ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Κλήμης Κολιός. Τον ποδοσφαιριστή εκπροσώπησε ο νομικός του ΠΣΑΠ, Εμμανουήλ Αλαφραγκής.

Ο Λίβας, αλλά και η νομική εκπρόσωπος της Football League, Κατερίνα Αργυρίου (στην πρώτη δίκη η λίγκα δεν εκπροσωπήθηκε) υποστήριξαν ότι η εν λόγω επιτροπή είναι αναρμόδια να εξετάσει την υπόθεση, με τον πρώτο να τονίζει ότι ο Αχαρναϊκός έχει πληρώσει όλες τις εισφορές για να «τρέξει» η σύμβαση και τόνισε ότι η ΠΑΕ δεν φέρει ευθύνη. Από την άλλη πλευρά, ο Αλαφραγκής επεσήμανε ότι ο Λιαπάκης μετά τον τραυματισμό του υπέβαλε τα απαραίτητα έγγραφα για την αποζημίωσή του, αλλά ποτέ δεν την πήρε. Έκανε, μάλιστα, λόγο για παθητική νομιμοποίηση της ΠΑΕ Αχαρναϊκός.

Η Αργυρίου, τέλος, υποστήριξε ότι ο ποδοσφαιριστής θα έπρεπε να στραφεί, είτε κατά της Εθνικής Ασφαλιστικής, αφού η σύμβαση της διοργανώτριας με την εν λόγω εταιρεία ήταν σε ισχύ, είτε κατά της ΠΑΕ αν δεν ήταν ενεργό το ασφαλιστήριό του. Βέβαια, ανέφερε ότι η Football League πλήρωσε στον ΠΣΑΠ το ποσό των 3.858 ευρώ, όχι γιατί αναγνώρισε την ευθύνη της, αλλά για να κλείσει η εκκρεμότητα με τον ποδοσφαιριστή, που είχε πληρώσει ένα μεγάλο ποσό για την αποθεραπεία του. Εκτός των άλλων έκανε λόγω και για αοριστία στην προσφυγή του, γιατί σε ένα κομμάτι αυτής ζητά 600 ευρώ Χ 6 μήνες και σε άλλο 821 ευρώ Χ 6 μήνες.

Οι πληροφορίες του FL News αναφέρουν ότι από την εξέλιξη της υπόθεσης Λιαπάκη θα εξαρτηθούν πολλές ακόμα ποδοσφαιριστών, οι οποίοι έχουν στείλει εξώδικα για μη καταβολή ασφαλιστικής κάλυψης τη διετία 2013-15...

Την Τρίτη (17/01), τέλος, η διοίκηση έχει υποσχεθεί ότι θα πληρώσει μέρος των οφειλομένων στο ποδοσφαιρικό τμήμα.

Last modified onΤρίτη, 17 Ιανουάριος 2017 00:49

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep