Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 62

«Ζει ιστορικές στιγμές ο Πιερικός»

Ο τεχνικός του Πιερικού μίλησε για τη φούσκα του ποδοσφαίρου που έσκασε, το κυνήγι της απευθείας ανόδου της ομάδας του στη Superleague, τα συστήματα «φλατ» και «διαμάντι», για τα... ισόβια πέτρινα χρόνια των «μελανόλευκων», καθώς και για την Κατερίνη στην οποία «διάλεξαν να ζουν οι αρχαίοι Θεοί».

Αναλυτικά η συνέντευξη του Γιώργου Χατζάρα στο «ΦΩΣ» και στον δημοσιογράφο Θέμη Σινάνογλου.

 

~ Νομίζω έχεις κάνει 8 νίκες σε 10 αγωνιστικές;
«Ναι, 8 νίκες, 1 ισοπαλία και 1 ήττα. Είμαστε πίσω από τη Βέροια και τον Πανθρακικό. Η Βέροια πιστεύω ότι θα ανέβει, έχει πιο εύκολο πρόγραμμα και είναι το πρώτο φαβορί. Η μάχη θα γίνει για τη 2η θέση μεταξύ του Πιερικού και του Πανθρακικού, διότι τον έχω μέσα τον Πανθρακικό και έχει τώρα δύσκολο πρόγραμμα. Οι επόμενες 4 αγωνιστικές θα κρίνουν πολλά. Παίζει μέσα με Βέροια, με Σέρρες, έρχεται σε εμάς και μετά πάει στη Λάρισα».

 

~ Το περίμενε κανείς στην Κατερίνη ότι θα κάνατε τέτοια πορεία με το που πήγες;
«Όχι, κανείς δεν το περίμενε. Ο στόχος ήταν να μπούμε στα πλέι οφ. Τώρα όμως θα κυνηγήσουμε την απ’ ευθείας άνοδο, οι διαφορές δεν είναι μεγάλες. Όλα μπορούν να γίνουν. Προβάδισμα έχει ο Πανθρακικός γιατί προηγείται από εμάς στη βαθμολογία, είναι δύσκολο, αλλά θα το κυνηγήσουμε».

 

~ Πίσω σας, από τις ομάδες που έρχονται, ποιες βλέπεις να μπαίνουν στα πλέι οφ;
«Πίσω μας είναι η Καλλιθέα, ο Πλατανιάς, ο Πανσερραϊκός, η Παναχαϊκή, η Καλλονή. Καλές ομάδες, έχουν δυναμική, θα γίνει μάχη. Δεν ξεγράφω ούτε την Παναχαϊκή, ούτε την Καλλονή».

 

~ Έχεις νομίζω πολλούς Έλληνες παίκτες.
«Σχεδόν όλοι Έλληνες είναι».

 

~ Είναι το μέλλον για τη Β’ Εθνική οι Έλληνες;
«Εννοείται. Μόνο για τη Β’ Εθνική; Δεν βλέπεις τι γίνεται; Έτσι όπως έχει γίνει το ποδόσφαιρο… Έσκασε η φούσκα η κοινωνική, έσκασε και του ποδοσφαίρου η φούσκα»!

 

~ Τι μαθαίνεις για τη Β’ Εθνική από γνωστούς και φίλους σου;
«Μόνο για τη Β’ Εθνική τι μαθαίνω; Και στη Σούπερ Λίγκα να δεις τι γίνεται, σε όλο το ποδόσφαιρο»…

 

~ Την κατάρρευση της Λάρισας πώς την εξηγείς; Έφτιαξε δικό της γήπεδο στη Σούπερ Λίγκα, υποβιβάστηκε και τώρα βολοδέρνει κοντά στη ζώνη του υποβιβασμού στη Β’ Εθνική!
«Είναι ντροπή αυτό που γίνεται στη Λάρισα… Δεν υπολόγισαν καλά τα πράγματα εκεί, είναι μια ανεξέλεγκτη κατάσταση. Μιλάμε για μια ομάδα που κανονικά θα έπρεπε να είναι ο Ολυμπιακός της κατηγορίας. Μία ομάδα που δεν είναι για τη Β’ Εθνική, με τόσο κόσμο, με δικό της καινούργιο γήπεδο. Πιστεύω ότι θα ξαναβρεί το δρόμο της στο μέλλον, θα ορθοποδήσει».

 

~ Τι σχήμα παίζεις;
«Έχουμε ακολουθήσει το 4-2-3-1. Το ρεύμα της εποχής».

 

~ Εσύ ήσουν λάτρης του 4-4-2.
«Το ποδόσφαιρο εξελίσσεται. Μια ομάδα πρέπει να μπορεί να παίζει τις βάσεις των τακτικών. Οι βάσεις των τακτικών είναι τέσσερις. Το φλατ, το διαμάντι, το 4-3-3 με δύο αμυντικά χαφ, το 4-3-3 με ένα αμυντικό χαφ. Αυτή τη στιγμή επικρατεί μια τάση στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο για 4-2-3-1. Εξαρτάται όμως πάντα απ΄ το τι παίκτες έχεις για να παίξεις μία τακτική».

 

~ Εξήγησε στον κόσμο που ίσως δεν γνωρίζει, τι είναι το φλατ, και τι είναι το διαμάντι.
«Φλατ είναι το 4-4-2 το νορμάλ με δύο αμυντικά χαφ. Το διαμάντι είναι 4-4-2 με ρόμβο στα χαφ».

 

~ Ο κόσμος έρχεται στο γήπεδο του Πιερικού;
«Τώρα έρχεται γιατί πιστεύει στην προσπάθεια που βλέπει φέτος. Ο Πιερικός ζει ιστορικές στιγμές. Αν αναλογιστεί κανείς ότι τα «πέτρινα χρόνια» του είναι… ισόβια»!

 

~ Δηλαδή;
«20 χρόνια είναι μακριά από την Α’ Εθνική. Ξέρεις, οι ισοβίτες κάνουν 20 χρόνια φυλακή, για την ακρίβεια αυτοί που τρώνε δις ισόβια»!

 

~ Κι αν ανέβει, μπορεί να σταθεί;
«Η Κατερίνη είναι μία κεντρική πόλη στη Βόρειο Ελλάδα, έχει την υποδομή, έχει τα ξενοδοχεία, έχει τις εγκαταστάσεις. Είναι μια περιφέρεια μεγάλη που συνδέει την Αθήνα με τον Βόλο και τη Λάρισα και τη Θεσσαλονίκη. Μπορεί να κρατήσει ομάδα στη Σούπερ Λίγκα. Είναι και πολύ ωραία περιοχή, με θάλασσα, και με βουνό, μην ξεχνάμε ότι αυτό το μέρος διάλεξαν να ζουν οι αρχαίοι Θεοί, στον Όλυμπο»!

Last modified onΤρίτη, 17 Απρίλιος 2012 16:23

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep