«Με έχουν ενθουσιάσει»

Λύνονται και θα λυθούν τα προβλήματα του Παναιγιαλείου σύμφωνα με τον Δημήτρη Σπανό.

Ενθουσιασμένος από τους ποδοσφαιριστές του δήλωσε ο Δημήτρης Σπανός μετά τη νίκη (1-0) σε βάρος της Λαμίας. Εξέφρασε την ανησυχία του για τον τραυματισμό του Βλάχου, προανήγγειλε ενίσχυση και σημείωσε ότι τα προβλήματα λύνονται και θα λυθούν. Αναλυτικά είπε: «Καλή χρονιά σε όλους. Είμαι ευτυχισμένος που γυρνάω στα πάτρια εδάφη. Γυρίζω με συγκεκριμένο τρόπο, με μία πολύτιμη νίκη για την ομάδα. Να ευχαριστήσω τους ανθρώπους που με επέλεξαν, που μου ζήτησαν να έρθω, τον κόσμο, όλο το Αίγιο επιεδή με αγκάλιασε από την πρώτη ημέρα που είμαι εδώ και ιδιαίτερα τους παίκτες μου, γιατί έκαναν κατάθεση ψυχής.

Συμφωνώ εν μέρει με τον συνάδελφο. Όντως ήταν ένα παιχνίδι όπου η πλάστιγγα έγερνε προς τη Λαμία. Έχασε δύο ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο και μία ακόμα στο δεύτερο με τον Αναστασιάδη. Η αλήθεια είναι ότι προσπαθήσαμε να μπούμε στην αρχή πολύ δυνατά, να πιέσουμε ψηλά, όπως θα δείτε σε λίγο καιρό την ομάδα να το κάνει αυτό. Όμως, για να γίνει αυτό θέλει λίγο χρόνο. Στη ροή του παιχνιδιού αποφασίσαμε ότι το παιχνίδι έπρεπε να το φέρουμε στα μέτρα μας. Αυτό έγινε. Τα παιδιά έβγαλαν θέληση, όλη τη θετική διάθεση και στο τέλος διακρίθηκαν.

Θεωρώ ότι είναι δίκαιο το αποτέλεσμα. Είναι δύο ομάδες εκ του αντιθέτου πραγματικά στο ρόστερ, στην ικανότητα, στην ποιότητα. Άρα, λοιπόν, δεν μπορείς να παίξεις στα ίσα μια ομάδα σαν τη Λαμία, πρέπει να βρεις τον τρόπο να την κερδίσεις, όπως τον βρήκαμε.

Συγχαρητήρια στον κύριο Τεννέ και στον Γιώργο για την ομάδα που έχουν παρουσιάσει. Θεωρώ ότι θα είναι δεδομένα μέσα στους διεκδικητές και δεν μπορώ να μην πω ότι έχω πολύ μεγάλη συμπάθεια στον μεγαλομέτοχό της, τον κύριο Παπαϊωάννου. Έχει μία εξαιρετική διοίκηση, εξαιρετικούς προπονητές, όλα είναι άριστα για τη Λαμία.

Εγώ δεν θεωρώ ότι αυτό που κάναμε ήταν ιδιαίτερη επιτυχία ή ήταν η επιτυχία του αιώνα. Ήταν μία νίκη. Ο Παναιγιάλειος είναι μεγάλη ομάδα, είναι ιστορική ομάδα και δεν πρέπει να μείνει εκεί. Έχουμε μπροστά μας τον Άρη και πρέπει να πάμε να ζητήσουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε. Έχει η ομάδα τη δυνατότητα και όπως είναι, αλλά θα ενισχυθεί είναι δεδομένο αυτό. Θα έρθουν νέα παιδιά με όρεξη».

Τι χρειάζεται για να ανταπεξέλθει ο Παναιγιάλειος στις δυσκολίες και αν χρειάζεται και λίγο τύχη:

«Να συμφωνήσω ότι χρειάζεται και λίγο τύχη στο ποδόσφαιρο. Έτσι, όπως είναι το ποδόσφαιρο κάποιες ομάδες κερδίζουν και δεν είναι ευχαριστημένες, όπως η προηγούμενη η δική μου. Εμείς κερδίσαμε και είμαστε υπέρ ευχαριστημένοι. Έστω και με λίγη δόση τύχης είναι έτσι. Για την ενίσχυση της ομάδας, δεν έχει να κάνει, ούτε με μεταγραφολογία, ούτε να φέρουμε 10 ονόματα. Θέλουμε να κάνουμε μία ομάδα που δεν θα είναι ποτέ χρεωμένη, θα είναι καθαρή και ό,τι μεταγραφές γίνουν, θα γίνουν για να είμαστε αριθμητικά 25 και όχι γιατί δεν υπάρχει ικανότητα. Τώρα είμαστε 21».

Σε ερώτηση σχετικά με τη δήλωσή του όταν ήταν προπονητής του Απόλλωνα ότι δεν υπάρχει περίπτωση ο Παναιγιάλειος να κινδυνεύσει, απάντησε:

«Να βγάλω το συναισθηματικό και να μιλήσω καθαρά επαγγελματικά. Η ομάδα δεν πρόκειται να κινδυνεύσει. Δεν έχει παιδιά που είναι κακοί ποδοσφαιριστές. Το βασικό που έχει είναι ότι είναι πραγματικά ομάδα. Είμαι μια εβδομάδα εδώ και με έχουν ενθουσιάσει. Στη συγκέντρωσή τους, την ηρεμία, την υπομονή, τη σοβαρότητά τους, στα θέματα που μπορεί να υπάρχουν, τα οποία λύθηκαν και θα λυθούν, να το ξέρετε. Και αλλιώς να ήταν τα πράγματα, πάλι θα ερχόμουν, γιατί ήθελα να έρθω. Θα σωθεί η ομάδα. Το παραπάνω που θα κάνουμε θα είναι για να αναρριχηθούμε στη βαθμολογία».

Σε ερώτηση για την κατάσταση του Βλάχου, απάντησε:

«Νομίζω ότι έχουμε ένα πρόβλημα μεγάλο. Ελπίζω και εύχομαι να μην είναι μεγάλο. Από ό,τι βλέπω θα έχουμε πρόβλημα έως την Κυριακή. Είμαστε 21 και πρέπει να γίνουμε 25. Θα υπάρξουν κάποιες προσθαφαιρέσεις».

Ο σκόρερ, Ηλίας Τσιλιγκίρης είπε: «Καλή χρονιά σε όλους με υγεία. Είναι δύσκολη χρονιά και για μας και γενικά για το ποδόσφαιρο. Αφιερώνουμε τη νίκη στον Βλάχο, ελπίζουμε να μην είναι κάτι σοβαρό. Δεν συμφωνώ ότι ήμασταν τυχεροί. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Δεν είδα μια ομάδα να μας κάνει 10 ευκαιρίες και να μας πατήσει. Όπως είπε και ο προπονητής, θα μας βοηθήσει πολύ στη συνέχεια. Δεν θέλω να συζητάω καν ότι η ομάδα θα πέσει ή ότι θα σωθούμε. Εγώ θεωρώ ότι θα σωθούμε πολύ εύκολα και θα έχουμε πολύ καλή συνέχεια».

Last modified onΤετάρτη, 04 Ιανουάριος 2017 18:53

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep