«Ταλέντο και ικανότητα»

Ο Κώστας Ανυφαντάκης μίλησε για τη δουλειά που γίνεται στον Πανθρακικό.

Μετά από σχεδόν τρεις εβδομάδες προπονήσεων και με την ολοκλήρωση του βασικού σταδίου της προετοιμασίας στο Βώλακα, ο προπονητής του Πανθρακικού, Κώστας Ανυφαντάκης μίλησε για τη δουλειά που έγινε αυτό το διάστημα.

-Κόουτς, πώς κύλησε το βασικό στάδιο της προετοιμασίας στο Βώλακα αυτές τις 9 ημέρες;
«Ολοκληρώνοντας το βασικό στάδιο της προετοιμασίας στο Βώλακα, αισθανόμαστε ιδιαίτερη ικανοποίηση για την προσπάθεια που κατέβαλαν καθημερινά τα παιδιά και για την εν γένει συμπεριφορά τους, εντός κι εκτός γηπέδου. Οι προπονήσεις κατά το διάστημα αυτό ήταν σκληρές κι επίπονες, όμως όλοι τους ανταποκρίθηκαν στις απαιτήσεις μας. Χτίζουμε μία καινούρια ομάδα. Θα χρειαστεί υπομονή και πίστη, καθώς και πολλή δουλειά από την πλευρά μας, για να φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Θα ήθελα συγχαρώ, λοιπόν, τους ποδοσφαιριστές μας, για το πρόσωπο που έδειξαν, καθώς και να εξάρω τον επαγγελματισμό των συνεργατών μου κι όλων των ανθρώπων, οι οποίοι εργάζονται στην ομάδα και συνετέλεσαν, ο καθένας από το δικό του πόστο,, έτσι ώστε να δουλέψουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας. Επιπλέον θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τους ανθρώπους από το ξενοδοχείο, όπου μείναμε αυτές τις ημέρες, διότι μας προσέφεραν ιδανικές συνθήκες».

-Πώς θα συνεχιστεί η προετοιμασία της ομάδας ως την έναρξη του πρωταθλήματος;
«Έχουμε μπροστά μας δύο δυνατά φιλικά παιχνίδια με την Ξάνθη εντός και τη Δόξα Δράμας εκτός έδρας κι έτσι ολοκληρώνουμε την τρίτη εβδομάδα προετοιμασίας. Θα ακολουθήσουν ακόμη 4 εβδομάδες σκληρής δουλειάς και βήμα βήμα θα επιδιώξουμε να δώσουμε στην ομάδα την ταυτότητα που θέλουμε, μέσα από τις προπονήσεις και τους επόμενους φιλικούς αγώνες που έχουμε προγραμματίσει».

-Ποια χαρακτηριστικά έχει η ομάδα που φιλοδοξείτε να δημιουργήσετε φέτος στον Πανθρακικό;
«Χτίζουμε έναν Πανθρακικό με αρκετούς νεαρούς ποδοσφαιριστές, που τους χαρακτηρίζει το ισχυρό κίνητρο για να αναδειχθούν και να πετύχουν, το ταλέντο κι η ικανότητα. Θέλουμε η ομάδα μας να παρουσιαστεί άμεσα ανταγωνιστική σε ένα δύσκολο πρωτάθλημα, όπως αυτό της Football League και παράλληλα η εικόνα που θα παρουσιάζει σε κάθε αναμέτρηση να είναι αντάξια της φήμης, που έχει αποκτήσει ο Πανθρακικός όλα αυτά τα χρόνια στο ελληνικό ποδοσφαιρικό στερέωμα. Την ίδια στιγμή, ωστόσο, αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να δημιουργήσουμε μια μεγάλη οικογένεια με σωστές αρχές. Οι ποδοσφαιριστές να είναι ενωμένοι μεταξύ τους, να βάζουν πάνω από όλα την ομάδα και το έμβλημα που έχουν στη φανέλα που φοράνε».

-Ποιες είναι οι εντυπώσεις σας από ό,τι έχετε συναντήσει τις πρώτες εβδομάδες που βρίσκεστε στην ομάδα;
«Ερχόμενος στην Κομοτηνή αποκόμισα τις καλύτερες εντυπώσεις για το πώς με υποδέχθηκαν η διοίκηση κι όλοι οι άνθρωποι της ομάδας, όπως επίσης και για το επίπεδο οργάνωσης, που ταιριάζει σε ομάδα της Super League. Ο Πανθρακικός έχει σύγχρονο προπονητικό κέντρο, εξαιρετικό γήπεδο, συνολικά πολύ καλές εγκαταστάσεις και ταυτόχρονα στελέχη με πολύ υψηλό επίπεδο επαγγελματισμού, που δίνουν τη δυνατότητα σε εμένα και τους συνεργάτες μου να επικεντρωνόμαστε αποκλειστικά στη δουλειά μας.

-Ποιο είναι το πρώτο μήνυμα που θα θέλατε να στείλετε στους φιλάθλους του Πανθρακικού, ενόψει της νέας σεζόν;
«Στο ποδόσφαιρο υπάρχουν οι καλές αλλά κι οι δύσκολες στιγμές. Ο Πανθρακικός, ύστερα από 4 συνεχόμενο χρόνια παρουσίας στη Super League, υποβιβάστηκε, όμως δε θα σταματήσει την πορεία του. Σύμφωνα με το πλάνο που έχουμε χαράξει από κοινού με τη διοίκηση, πρώτα πρώτα θέλουμε να παρουσιάσουμε μια ομάδα φιλόδοξη, που θα ευχαριστεί τον κόσμο μας και θα δίνει το 100% σε κάθε παιχνίδι. Παράλληλα, να δημιουργήσουμε ένα ικανό κορμό ποδοσφαιριστών και με σταθερά βήματα να μπορέσουμε να επαναφέρουμε τον Πανθρακικό εκεί που ανήκει, στη μεγάλη κατηγορία. Με λίγα λόγια και σκληρή δουλειά από την πλευρά μας, υπομονή, πίστη και στήριξη από τους φιλάθλους μας, ενωμένοι όλοι σαν μια μεγάλη οικογένεια, ελπίζουμε ότι θα πετύχουμε τους στόχους μας».

* Με πρωινή προπόνηση ολοκληρώθηκε την Παρασκευή το βασικό στάδιο της προετοιμασίας του Πανθρακικού στο Βώλακα. Η σημερινή προπόνηση ξεκίνησε με ζέσταμα και συνεχίστηκε με παιχνίδια τακτικής και δουλειά στις στατικές φάσεις, καθώς επίσης και στα τελειώματα. Το μεσημέρι η αποστολή του Πανθρακικού αναμένεται να επιστρέψει οδικώς στην Κομοτηνή, ενόψει και του αυριανού φιλικού αγώνα με αντίπαλο τον ΑΟ Ξάνθη (13/08-19:00) στο ΔΑΚ Κομοτηνής.

Last modified onΠαρασκευή, 12 Αύγουστος 2016 13:03

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep