«Πρώτη φορά καλούμαστε»

Η απολογία του Αγροτικού Αστέρα για είσοδο οπαδών στον αγωνιστικό χώρο και ρίψεις μπουκαλιών απέναντι στην ΑΕΛ.

Σε αντίθεση με πολλές άλλες υποθέσεις που αναβλήθηκαν, η κλήση του Αγροτικού Αστέρα για όσα έγιναν στον αγώνα με την ΑΕΛ εκδικάστηκε. Το flnews έδωσε το «παρών» στη διαδικασία και σας παρουσιάζει την απολογία του για την είσοδο οπαδών στον αγωνιστικό χώρο, αλλά και ρίψεις δύο μπουκαλιών και ενός καφέ μετά το τέλος της αναμέτρησης....

Η ομάδα του Ευόσμου εκπροσωπήθηκε από τον αντιπρόεδρο, Βαγγέλη Χατζηιωάννου και τον γενικό αρχηγό, Ιεροκλή Στολτίδη. Κατέθεσε υπόμνημα σε ό,τι αφορά στην κλήση του προπονητή, Κώστα Γεωργιάδη, με την Πρωτοδίκη, Μαρίνα Μπόζνου να διαβάζει το κατηγορητήριο: «Ο Κώστας Γεωργιάδης είπε στους διαιτητές: «Είστε εγκληματίες». Οπαδοί μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο μετά τη λήξη, με αποτέλεσμα να υπάρξει γενική σύρραξη, ενώ πετάχτηκαν από τους οπαδούς των γηπεδούχων ένας καφές και δύο πλαστικά μπουκάλια νερό».

Ο Χατζηιωάννου, λοιπόν, είπε:
«Η ΠΑΕ Αγροτικός Αστέρας για πρώτη φορά φέτος καλείται σε απολογία. Είναι μία συνοικιακή ομάδα της Θεσσαλονίκης, εδρεύει στον Εύοσμο και δεν έχει φιλάθλους. Στη Θεσσαλονίκη οι φίλαθλοι είναι ή ΠΑΟΚ ή Άρης ή Ηρακλής. Σας προσκομίζω και τις εκκαθαρίσεις των αγώνων, όπου φαίνεται πως κόβουμε 50,100,150 εισιτήρια. Δεν είμαστε ομάδα με οργανωμένους φιλάθλους.

Για τον γυμναστή (σ.σ. τον Γεωργιάδη) όντως έγινε ένα επεισόδιο, αλλά δεν έγιναν ακριβώς έτσι τα πράγματα. Αυτό που αρνούμαστε κατηγορηματικά είναι στο θέμα της εισόδου οπαδών. Υπάρχει θέμα αοριστίας. Δεν λέει πόσοι. Η σύρραξη έγινε μεταξύ των ποδοσφαιριστών. Από το 1ο ως το 90ο λεπτό δεν έγινε τίποτα για καμία ομάδα. Μετά τη λήξη δημιουργήθηκε επεισόδιο με αφορμή τη συμμετοχή του ποδοσφαιριστή της ΑΕΛ, του Ναγιάρ. Υπάρχουν και σχετικά δημοσιεύματα. Έληξε, όμως αμέσως και δεν δημιουργήθηκε κανένα θέμα.

Έχουμε 50 οπαδούς, πόσοι μπήκαν μέσα; Ο διαιτητής έγραψε οπαδούς τους ανθρώπους με τα πολιτικά που ήταν ασφαλείας. Είναι η πρώτη φορά που ερχόμαστε και θέλουμε να δείξετε επιείκια». Η Μπόζνου, πάντως, ανέφερε ότι η ρίψη δύο μπουκαλιών γεμάτων με νερό είναι επικίνδυνη για τη σωματική ακεραιότητα και ανέφερε ότι ένας οπαδός έσρπωξε τον διαιτητή και έναν βοηθό και μετά έβρισε χυδαία. Ο Χατζηιωάννου είπε: «Κάνουμε ό,τι μπορούμε. Ένας, δύο ανεξέλεγκτοι πάντα υπάρχουν. Είμαστε η μόνη ομάδα που ερχόμαστε εδώ πρώτη φορά φέτος.

Ακολούθως ο Στολτίδης ανέφερε:
«Ήμουν στον πάγκο. Είμαστε ήσυχη ομάδα και ο αντίπαλος ευχαρίστησε για τη φιλοξενία. Άκουσα ότι ο γυμναστής είπε στον διαιτητή: «Έτσι όπως πάτε θα εγκληματίσετε». Ως την αποβολή του Γεωργιάδη ο διαιτητής είχε πολύ κακές αποφάσεις και δεν έδωσε ένα καταφανέστατο πέναλτι υπέρ μας. Εκεί είπε αυτή τη φράση. Είναι νέος γυμναστής, τώρα έχει αναλάβει, απότομα και δεν έχει εμπειρία να διαχειριστεί τέτοιες καταστάσεις. Τους τελευταίους δύο μήνες έχει πιο ενεργό ρόλο.

Κατά τη διάρκεια του αγώνα δεν έγινε τίποτα. Ήταν ένα ήσυχο παιχνίδι, δεν έπεσε ούτε μπουκάλι μέσα. Μετά τη λήξη, δεν μπήκε μέσα κόσμος. Το φύλλο αγώνα τα λέει υπερβολικά. Υπήρξε αψιμαχία μεταξύ παικτών. Προκλήθηκε ένας ποδοσφαιριστής μας από τον Ναγιάρ της ΑΕΛ. Η ΑΕΛ είχε τέσσερα, πέντε άτομα με πολιτικά στον πάγκο, αλλά και εμείς είχαμε. Υπήρχαν εκπρόσωποι των ομάδων. Μάλιστα, ένας αστυνόμος πήρε το φύλλο αγώνα για να σχηματίσει δικογραφία και εγώ επειδή το είχα διαβάσει, του λέω: «Τους φιλάθλους πού τους είδε;». Και μου λέει: «Αφού δεν μπορούμε να διακρίνουμε πρόσωπα, τι να κάνουμε». Ήταν, όμως στον αγωνιστικό χώρο αστυνομικοί με πολιτικά. Υπήρξαν και άνθρωποι των ομάδων και της ασφάλειας».

Η Μπόζνου ζήτησε την έκθεση της Αστυνομίας, ώστε να διαπιστωθεί τι αναφέρεται σε αυτή και στάθηκε στη ρίψη δύο μπουκαλιών και ενός καφέ. Παράλληλα, τόνισε ότι ένας οπαδός, σύμφωνα με το φύλλο αγώνα απώθησε και έβρισε χυδαία διαιτητή και βοηθό. «Δεν μπορώ να σας τα επιβεβαιώσω», απάντησε ο Στολτίδης, ενώ ο Χατζηιωάννου συμπλήρωσε: «Ο 4ος διαιτητής, Μαρόπουλος είπε στον Στολτίδη ότι τον προστάτευσα».

Last modified onΠαρασκευή, 15 Απρίλιος 2016 15:36

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep