Ευχή... αποχής Βόμβα ο Κούγιας!

Το κλίμα καχυποψίας της ΑΕΛ για Βόμβα, οι... 2,3 οπαδοί στις Σέρρες και οι ρίψεις πιθανής δολιοφθοράς. Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ από το flnews.

Για δεύτερη φορά μέσα σε μία εβδομάδα συναντήθηκαν στον αθλητικό δικαστή ο μεγαλομέτοχος της ΑΕΛ, Αλέξης Κούγιας και ο Πρωτοδίκης, Ελευθέριος Βόμβας. Όπως, άλλωστε, είχε αποκαλύψει το flnews, ο ιδιοκτήτης της θεσσαλικής ομάδας είχε καταθέσει αίτημα εξαίρεσης του δεύτερου από τις υποθέσεις των «βυσσινί», αλλά αυτό απορρίφθηκε. Την Τρίτη (29/03), όμως, οπότε ήταν προγραμματισμένη η εκδίκαδη τεσσάρων υποθέσεων κατέθεσε νέο!

Το flnews ήταν το μόνο ηλεκτρονικό μέσο ενημέρωσης που έδωσε το «παρών» στη διαδικασία και σας παρουσιάζει το πλήρες ρεπορτάζ...

Στον αθλητικό δικαστή βρέθηκε εκτός του νομικού εκπροσώπου, Κωνσταντίνου Συνοδινού ο ιδιοκτήτης της ΑΕΛ, Αλέξης Κούγιας. Αυτή τη φορά δεν υπήρξε η παραμικρή στιγμή έντασης μεταξύ του ιδίου και του Πρωτοδίκου (σε αντίθεση με την προηγούμενη εβδομάδα), αν και ο πρώτος έκανε έκκληση για αποχή του από τις υποθέσεις των Θεσσαλών!

«Μετά τις καταγγελίες μας, την αίτηση εξαίρεσης και της, κατόπιν αιτήματος της ΠΑΕ ΑΕΛ, παμψηφεί αποφάσεως του ΔΣ της Football League για αντικατάσταση του κυρίου Βόμβα λόγω του ότι δεν εφαρμόζει την αρχή της αναλογικότητας, η ΠΑΕ ΑΕΛ τον παρακαλεί να απέχει από τις εκδικάσεις των υποθέσεών της, γιατί έχει δημιουργηθεί ένα απόλυτο κλίμα καχυποψίας»

«Μετά τα όσα έχουν συμβεί, θέλουμε να καταθέσουμε αίτημα και να σας παρακαλέσουμε να απέχετε της διαδικασίας της ΑΕΛ. Ναι μεν απορρίφθηκε το αίτημα εξαίρεσης, αλλά κάνουμε παράκληση», είπε αρχικά ο Κούγιας και υπογράμμισε: «Μετά τις καταγγελίες μας, την αίτηση εξαίρεσης και της, κατόπιν αιτήματος της ΠΑΕ ΑΕΛ, παμψηφεί αποφάσεως του ΔΣ της Football League για αντικατάσταση του κυρίου Βόμβα λόγω του ότι δεν εφαρμόζει την αρχή της αναλογικότητας, η ΠΑΕ ΑΕΛ τον παρακαλεί να απέχει από τις εκδικάσεις των υποθέσεών της, γιατί έχει δημιουργηθεί ένα απόλυτο κλίμα καχυποψίας».

«Είναι αίτημα;», ρώτησε ο Πρωτοδίκης τον ιδιοκτήτη της ΑΕΛ και ο Κούγιας απάντησε: «Αίτημα δεν μπορείς να κάνεις για να απέχει κάποιος, είναι ευχή. Στην προκειμένη περίπτωση από τη στιγμή που υπάρχει αίτημα εξαιρέσεως το οποίο έχει απορριφθεί, εξαρτάται μόνο από τη δική σας βούληση και τη δική σας προσωπικότητα. Αν κάποιος δεν θέλει να δικάζονται οι υποθέσεις του από εσάς είναι θέμα προσωπικής αξιοπρέπειας του δικαστού να δικάζει κάποιες υποθέσεις. Με αυτή την έννοια υποβάλλω την παράκληση αυτή».

Ο Βόμβας απάντησε:: «Ευχή είναι, οπότε προχωρούμε...».

«Δύο, τρεις οπαδοί στις Σέρρες»!

Αρχικά η ΑΕΛ απολογήθηκε για την πτώση μίας πλαστικής καρέκλας στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Πανσερραϊκό. Ο Κούγιας επικαλέστηκε το άρθρο 14 παρ.4 του ΚΑΠ το οποίο αναφέρει ότι: «Δεν υπάρχει ευθύνη ομάδας για απρεπή συμπεριφορά θεατών σε αγώνα, εφόσον η ομάδα αυτή δεν έχει λάβει και διαθέσει εισιτήρια στους φιλάθλους της ή για απρεπή συμπεριφορά φιλάθλων, οι οποίοι στρέφονται αποκλειστικά και μόνο κατά της ομάδας τους. Εφόσον η ομάδα έχει λάβει και διαθέσει εισιτήρια στους φιλάθλους της, η ευθύνη της περιορίζεται στο τμήμα του γηπέδου (εξέδρες) που αντιστοιχούν στα εισιτήρια αυτά.

«Στις Σέρρες υπήρξε ένας μεμονωμένος αριθμός τους οποίους δεν γνωρίζουμε αν ήταν οπαδοί μας. Δεν είχαν διακριτικά της ομάδας μας. Κι αν συνέβη κάτι, από κανένα στοιχείο δεν προκύπτει ότι προέρχεται από οπαδούς της ομάδας μας. Ήταν δύο, τρεις οπαδοί σε γωνία»

Σε περίπτωση που η φιλοξενούμενη ομάδα δεν έχει λάβει και διαθέσει εισιτήρια στους φιλάθλους της, αλλά παρά αταύτα, προσέλθει ικανός αριθμός φιλάθλων αυτής στο γήπεδο και, κατόπιν εντολής της αστυνομικής δύναμης, οι εν λόγω φίλαθλοι εισέλθουν σε διακριτό τμήμα του γηπέδου, τότε ο Παρατηρητής του αγώνα θα μνημονεύει ρητά το περιστατικό αυτό στην έκθεσή του. Υπό αυτή την απαράβατη προϋπόθεση, η φιλοξενούμενη ομάδα θα φέρει την πλήρη και αποκλειστική ευθύνη για τυχόν απρεπή συμπεριφορά των εν λόγω φιλάθλων».

Όπως τόνισε ο μεγαλομέτοχος της ΑΕΛ:
«Ζητούμε την εφαρμογή του άρθρου 14 παρ. 4 του πειθαρχικού κώδικα. Εισιτήρια δεν πήραμε, συγκεντρώθηκαν κάποιοι οπαδοί σε έναν συγκεκριμένο χώρο και από την έκθεση του παρατηρητή δεν βεβαιώνεται ότι υπήρχε ικανός αριθμός. Δεν χρειάζεται να πούμε τίποτα. Ήταν ο ελάχιστος αριθμός οπαδών. Δεν ζητήσαμε εισιτήρια. Υπήρξε ένας μεμονωμένος αριθμός τους οποίους δεν γνωρίζουμε αν ήταν οπαδοί μας.

«Η εκτόξευση φωτοβολίδας είναι ταμπού για τους οπαδούς της ΑΕΛ. Είχαμε θάνατο φιλάθλου από φωτοβολίδα που καρφώθηκε στο λαιμό του. Πουθενά δεν προκύπτει ότι εκοτξεύτηκε από οπαδό της ΑΕΛ, ούτε ότι υπήρχε ικανός αριθμός φιλάθλων, ούτε ότι αυτοί βρίσκονταν σε ξεχωριστή εξέδρα»

Σε ένα σημείο βρέθηκαν, δεν είχαν διακριτικά της ομάδας μας. Κι αν συνέβη κάτι, από κανένα στοιχείο δεν προκύπτει ότι προέρχεται από οπαδούς της ομάδας μας. Είχε απαγορευτεί από την αστυνομία η οργανωμένη μετακίνηση και δεν ζητήσαμε και εμείς εισιτήρια. Ήταν δύο, τρεις οπαδοί σε μία γωνία. Ο παρατηρητής δεν λέει πουθενά για εμφάνιση ικανού αριθμού φιλάθλων».

«Πουθενά δεν προκύπτει ρίψη φωτοβολίδας από οπαδούς της ΑΕΛ»

Ακολούθησε η απολογία για το επεισόδιο μεταξύ Κυπαρίσση - Μυροφορίδη στο ματς Λαμία - ΑΕΛ και αυτή για τη ρίψη φωτοβολίδας καμπύλης τροχιάς από την εξέδρα των οπαδών των Βυσσινί. «Δεν συνέβη τίποτα το σοβαρό μεταξύ των δύο, το επιβεβαιώνει και η Λαμία πέρα από τις όποιες διαφορές έχουμε», είπε ο ιδιοκτήτης της ομάδας της Λάρισας και ακολούθως σημείωσε για τη ρίψη της φωτοβολίδας:

«Μετά το τέλος του αγώνα ο Κονέ μαζί με τον γενικό αρχηγό, τον Λεβεντογιάννη έδειξαν τα γεννητικά τους όργανα στην εξέδρα. Ξαφνικά στην έκθεση του παρατηρητή εμφανίζεται να έχει πέσει ένα άδειο πλαστικό μπουκαλάκι»

«Επικαλούμαστε το ίδιο, ότι δεν υπήρχε μετακίνηση οργανωμένων, ούτε ικανός αριθμός φιλάθλων, κάτι που αποδεικνύεται και στο φύλλο αγώνα. Κάθε Κυριακή στο γήπεδο μαζεύουμε 10-15.000 κόσμο. Μάλιστα, την περασμένη εβδομάδα όσα εισιτήρια κόψαμε εμείς, δεν έκοψε όλη η Super League και η Football League μαζί. Ποτέ οπαδός της ΑΕΛ δεν έχει πετάξει φωτοβολίδα.

Ειδικά η ΑΕΛ έχει ένα τραγικό συμβάν και η εκτόξευση φωτοβολίδας είναι ταμπού για τους οπαδούς της. Είχαμε θάνατο φιλάθλου από φωτοβολίδα που καρφώθηκε στο λαιμό του. Πουθενά δεν προκύπτει ότι εκτοξεύτηκε από οπαδό της ΑΕΛ, ούτε ότι υπήρχε ικανός αριθμός φιλάθλων, ούτε ότι αυτοί βρίσκονταν σε ξεχωριστή εξέδρα».

«Ούτε ευρώ από τον ΟΠΑΠ»

Σε ό,τι αφορά στη ρίψη άδειου πλαστικού μπουκαλιού στο ματς ΑΕΛ - Απόλλων ο Κούγιας ανέφερε:
«Ήταν 15.000 κόσμος στο γήπεδο. Μετά το τέλος του αγώνα ο Κονέ μαζί με τον γενικό αρχηγό, τον Λεβεντογιάννη έδειξαν τα γεννητικά τους όργανα στην εξέδρα. Ο Κονε, μάλιστα, τιμωρήθηκε με δύο αγωνιστικές αποκλεισμό. Με 15.000 κόσμο και σε ένα ματς που νικήσαμε, ξαφνικά στην έκθεση του παρατηρητή εμφανίζεται να έχει πέσει ένα άδειο πλαστικό μπουκαλάκι. Ένας από τους 15.000 το έριξε.

«Παίρνουμε 84.000 από τον ΟΠΑΠ και 110.000 από τον ΟΤΕ, σύνολο 200.000. Και μας ήρθε η τιμωρία από τον ΟΠΑΠ με την οποία μας αφαιρείται όλη η χορηγία και δεν παίρνουμε ούτε ένα ευρώ. Για έναν πυρσό που έσβησε και ο οπαδός τον πέταξε για να μην καεί το χέρι του και για μία κροτίδα που ακούστηκε, χωρις να διευκρινίζεται αν προέρχεται από οπαδό της ΑΕΛ ή λόγω δολιοφθοράς από ανταγωνιστές της»

Με τον Ολυμπιακό Βόλου είχε πέσε ένα ακόμα πλαστικό μπουκαλάκι και κινδυνεύουμε με πρόστιμο τουλάχιστον 13.500 ευρώ που είναι αδιανόητο. Μέχρι σήμερα με δύο αποφάσεις που πήρατε έχουμε για έναν σβηστό πυρσό στον αγωνιστικό χώρο πρόστιμο 46.000. Σε ένα γήπεδο - εκκλησία για μία κροτίδα τιμωρηθήκαμε με 33.000 ευρώ. Σύμφωνα με τη σύμβαση που υπάρχει με τον ΟΠΑΠ αφαιρείται αντίστοιχο ποσό από τη χορηγία. Εμείς παίρνουμε 84.000 από τον ΟΠΑΠ και 110.000 από τον ΟΤΕ, σύνολο 200.000. Και μας ήρθε η τιμωρία από τον ΟΠΑΠ με την οποία μας αφαιρείται όλη η χορηγία και δεν παίρνουμε ούτε ένα ευρώ. Για έναν πυρσό που έσβησε και ο οπαδός τον πέταξε για να μην καεί το χέρι του και για μία κροτίδα που ακούστηκε.

Μας αφαιρέθηκε το σύνολο του ποσού των 84.000 και υπολείπονται 5.000, ενώ από τώρα έως το τέλος οι ανταγωνιστές μας θα εισπράξουν 200 χιλιάδες και εμείς δεν θα πάρουμε ούτε ένα ευρώ. Γι' αυτό ζητούμε να εφαρμοστεί η αρχή της αναλογικότητας. Είναι αδιανόητο ΠΑΕ της Super League με έσοδα 3 - 15 εκατ. ευρώ από ΟΠΑΠ και τηλεοπτικά να τιμωρούνται με ποινές 2-3 χιλιάδες για αντίστοιχες παραβάσεις και μία ΠΑΕ της Football League με ετήσια έσοδα 190-240 χιλιάδες να χανει όλο τον προϋπολογισμό για ενα πυρσό και μία κροτίδα χωρις να διευκρινίζεται αν προέρχεται από οπαδό της ΑΕΛ ή λόγω δολιοφθοράς από ανταγωνιστές της».

*Σχετικό ρεπορτάζ φιλοξενεί στο σημερινό φύλλο της και η εφημερίδα «Live Sport».

Last modified onΤετάρτη, 30 Μάρτιος 2016 09:52

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep