«Έχουμε ταυτότητα σαν ομάδα»

Στην αγωνιστική βελτίωση του Αγροτικού Αστέρα το τελευταίο διάστημα αναφέρθηκε ο Κλάρενς Μπιτάνγκ.

Ο 23χρονος μεσοεπιθετικός μίλησε στο agrotikosasterasfc.gr για τους πρώτους 2,5 μήνες της παρουσίας του στον Αγροτικό Αστέρα, για την αλλαγή «σελίδας» από την ομάδα του και για τη ζωή στον Εύοσμο και τη Θεσσαλονίκη.

Ο Μπιτάνγκ αποκτήθηκε στα τέλη του περασμένου Ιανουαρίου και άμεσα επωμίστηκε ρόλο βασικού σε μία περίοδο που ο Αγροτικός Αστέρας πάσχιζε να ξεφύγει από το αγωνιστικό αδιέξοδο. Όπως υποστηρίζει, παρά την πίεση για αποτελέσματα η προσαρμογή του ήταν εύκολη χάρη στους ανθρώπους που βρήκε στο νέο του περιβάλλον.

«Από την πρώτη στιγμή ένιωσα πολύ άνετα εδώ λόγω του ζεστού τρόπου που με υποδέχτηκαν όλοι. Η Θεσσαλονίκη είναι όμορφη πόλη και ο Εύοσμος έχει ανθρώπους που είναι ευγενικοί και φιλόξενοι. Είναι πολύ ιδιαίτερο το συναίσθημα να ζεις την αγάπη των φιλάθλων κάθε μέρα. Μου συμβαίνει αυτό όταν πηγαίνω στην προπόνηση ή όταν κάνω μία βόλτα στην περιοχή. Με χαιρετάνε, με σταματάνε και μου μεταφέρουν το ενδιαφέρον τους για την ομάδα και πάντα ακούω ενθαρρυντικά σχόλια. Πιστεύω ότι οι φίλαθλοι μας αυτή την περίοδο είναι χαρούμενοι, γιατί βλέπουν ότι η ομάδα παίζει καλό ποδόσφαιρο και μάχεται σε κάθε αναμέτρηση».

Έχοντας αγωνιστεί βασικός στις έξι από τις επτά προηγούμενες αγωνιστικές, ο Κλάρενς Μπιτάνγκ έχει σημαντική προσφορά στην πρόσφατη βελτίωση των «σταχυοφόρων», η οποία πιστεύει ότι είναι απόρροια του χαρακτήρα των ποδοσφαιριστών, της δουλειάς που γίνεται στις προπονήσεις και της φιλοσοφίας του προπονητή, του Κώστα Γεωργιάδη.

«Παίζουμε καλύτερα τις τελευταίες εβδομάδες και έχουμε μόλις μία ήττα - και αυτή άδικα - στις πέντε προηγούμενες αγωνιστικές. Η βελτίωση είναι το αποτέλεσμα της επιμονής όλων να βρουν τη λύση στα αγωνιστικά προβλήματα. Ο Κώστας (Γεωργιάδης) όταν ανέλαβε μας βοήθησε πολύ. Είναι σαφής μαζί μας και μου αρέσει ειδικά το ότι δίνει μεγάλος βάρος στην αυτοπεποίθηση και τη ψυχολογία. Μας έχει βοηθήσει πολύ να γίνουμε πιο "δεμένο" σύνολο, πιο ομάδα, και να πιστεύουμε στη νίκη σε κάθε αγώνα. Αισθάνομαι ότι έχουμε "ταυτότητα" πλέον, ότι παίζουμε με πάθος, με επιθετικότητα και πραγματικά δεν μας αρέσει να χάνουμε».

Η άποψη που επικρατεί είναι ότι από τον Αγροτικό Αστέρα λείπει το γκολ και ότι με περισσότερη παραγωγικότητα από την επίθεση θα μπορούσε να βρίσκεται πιο ψηλά στη βαθμολογία, αφού οι αμυντικές του επιδόσεις είναι εξαιρετικές. Ως μεσοεπιθετικός ο Μπιτάνγκ γνωρίζει ότι η κατάσταση αυτή αφορά και τον ίδιο, αλλά πιστεύει ότι οι λύσεις στα προβλήματα δίνονται με θετική διάθεση και όχι με μοιρολατρία.

«Επειδή πιστεύω στη δουλειά και στο ταλέντο των συμπαικτών μου και του εαυτού μου, πιστεύω ότι το λάθος μας είναι πως έχουμε αφήσει αυτή την κατάσταση να μας επηρεάσει υπερβολικά. Όλοι βλέπουν πως μπορούμε να δημιουργήσουμε ευκαιρίες. Χρειαζόμαστε λίγο περισσότερο τύχη, αλλά κυρίως πρέπει να μην το σκεφτόμαστε τόσο πολύ, να μην είμαστε τόσο πιεσμένοι γύρω από την αντίπαλη εστία. Όπως βελτιώσαμε πολλά πράγματα στο παιχνίδι μας σε σύντομο χρονικό διάστημα, έτσι θα γίνουμε καλύτεροι και σε αυτό, αν συνεχίσουμε να πιστεύουμε στην ομάδα και στον εαυτό μας».

Ο ταχύς μεσοεπιθετικός μπορεί να καθιερώθηκε γρήγορα στην ενδεκάδα των «πράσινων», ωστόσο αισθάνεται ότι έχει ακόμα πολύ περισσότερα να δώσει στον Αγροτικό Αστέρα.

«Χρειάστηκα λίγο χρόνο να ταιριάξω στην τακτική με τους συμπαίκτες μου, αλλά νομίζω ότι πλέον έχω βρει τη θέση μου στα πλάγια. Εκεί μπορώ να χρησιμοποιήσω καλύτερα την ταχύτητα μου για να βοηθήσω την ομάδα. Έχω, όμως, ακόμα μεγαλύτερες απαιτήσεις από τον εαυτό μου και πιστεύω ότι μπορώ να γίνω ακόμα καλύτερος ποδοσφαιριστής μέσα από τη δουλειά στις προπονήσεις, την εμπειρία των αγώνων και την εμπιστοσύνη που μου δείχνουν οι συμπαίκτες μου, ο προπονητής μου και φυσικά ο κόσμος. Μπορώ να παραδεχτώ ότι κάτι που σκέφτομαι συνέχεια είναι το πρώτο μου γκολ με τη φανέλα του Αστέρα. Το θέλω πολύ και μακάρι να το πετύχω στο δύσκολο ματς που ακολουθεί με τη Λαμία, στο οποίο είναι σίγουρο ότι θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό για να πάρουμε θετικό αποτέλεσμα».

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep