Στο Αίγιο η Sportradar

Από το σεμινάριο της Sportradar πέρασε την Τετάρτη (02/03) ο Παναιγιάλειος. Περαστικά σε Σταμογιάννο.

Όπως συμβαίνει με όλες τις ομάδες της Football League, έτσι και τα μέλη του Παναιγιαλείου παρακολούθησαν την Τετάρτη (02/03) το σεμινάριο της εταιρείας ανίχνευσης στοιχηματικής απάτης, της Sportradar. Όπως ενημέρωσε η ΠΑΕ:

«Το πρώτο μέρος ενός εκπαιδευτικού προγράμματος το οποίο εξετάζει το πώς οι match fixers (είναι ο διεθνής όρος που χρησιμοποιείται για τα πρόσωπα που χειραγωγούν αγώνες), παρακολούθησαν σήμερα το απόγευμα τεχνική ηγεσία και ποδοσφαιριστές τού Παναιγιαλείου. Σύσσωμο το ποδοσφαιρικό τμήμα βρέθηκε στην αίθουσα του παραρτήματος του Επιμελητηρίου Αχαΐας, όπου ο Χρήστος Παρασκευόπουλος με τους συνεργάτες αλλά και τους παίκτες του άκουσαν με προσοχή τα όσα τους είπε αναλυτικά σχετικά με τη χειραγώγηση αγώνων ο εκπρόσωπος της Εταιρείας Ανίχνευσης Στοιχηματικής Απάτης «Sportradar», Αλέξανδρος Γεροντικός.

Ο υπεύθυνος εκπαίδευσης της συγκεκριμένης εταιρείας στην Eλλάδα (αποτελεί συνεργάτη της UEFA και συντάσσει τις εκθέσεις για τους «ύποπτους» αγώνες), που βρέθηκε σήμερα στο Αίγιο στο πλαίσιο σεμιναρίων που υλοποιεί η «Sportradar» σε συνεργασία με την EΠO και τις επαγγελματικές λίγκες για την πρόληψη του φαινομένου της χειραγώγησης ποδοσφαιρικών αγώνων στη χώρα μας, είπε χαρακτηριστικά πως ο αθλητικός κόσμος βάλλεται καθημερινά μέσω αυτών των παράνομων πράξεων, οι οποίες αποτελούν ένα σημαντικό κίνδυνο για τις καριέρες και το μέλλον όχι μόνο των αθλητών αλλά και των διαιτητών, ακόμα και των διοικήσεων των συλλόγων.

«Είναι εξαιρετικά ευχάριστο να συνεργαζόμαστε με την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία καθώς και με τη Super και τη Football League, οι οποίες έχουν κάνει ένα σημαντικό βήμα μεγιστοποιώντας τους τρόπους άμυνας απέναντι στη χειραγώγηση αγώνων. H επιβεβαίωση του ότι οι παίκτες, οι διαιτητές και όλοι οι εμπλεκόμενοι έχουν την επίγνωση και την ικανότητα να αναγνωρίζουν, να αντιστέκονται και να αναφέρουν οποιαδήποτε ύποπτη προσέγγιση ή συναλλαγή είναι εξαιρετικά σημαντική όχι μόνο για την επιτυχία του συγκεκριμένου εγχειρήματος αλλά και για το μέλλον του αθλήματος», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Γεροντικός, κάνοντας λόγο για μια πολύ έως τώρα επιτυχημένη πορεία τού προγράμματος, το οποίο ήδη έχουν παρακολουθήσει δεκάδες επαγγελματικές ομάδες.

Τέλος, όπως έκανε γνωστό, μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα ζητηθεί από τους «μελανόλευκους» να ολοκληρώσουν το δεύτερο μέρος του προγράμματος, δηλαδή ένα σύντομο τεστ εκμάθησης, που θα καλύψει πλήρως όλες τις πτυχές του, έτσι ώστε αφενός να «θωρακιστούν» με τον καλύτερο δυνατό τρόπο απέναντι στον κίνδυνο δημιουργίας «ύποπτων» αγώνων και αφετέρου να αποτρέψουν τη διαφθορά στο ελληνικό ποδόσφαιρο».

Περαστικά σε Σταμογιάννο

Η ΠΑΕ Παναιγιάλειος ευχήθηκε παράλληλα περαστικά στον πρώην ποδοσφαιριστή της, Παναγιώτη Σταμογιάννο που τραυματίστηκε σοβαρά και θα χάσει το υπόλοιπο της σεζόν.

«Η «ΠΑΕ Παναιγιάλειος» εύχεται ταχεία ανάρρωση στον πρώην ποδοσφαιριστή τής ομάδας μας Παναγιώτη Σταμογιάννο, ο οποίος βρίσκεται από σήμερα στην Αθήνα, όπου και θα υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση.

Πιο συγκεκριμένα, ο 24χρονος μέσος της «ΑΕ Σπάρτη» τραυματίστηκε στο ντέρμπι με τον Παναρκαδικό και οι εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε έδειξαν ρήξη πρόσθιου χιαστού και μηνίσκο. Ο πρώην «μελανόλευκος» ποδοσφαιριστής αύριο το πρωί θα υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση για την αποκατάσταση του προβλήματός του και αναμένεται να επιστρέψει στις προπονήσεις μετά από δυο μήνες.

Σύσσωμη η «οικογένεια» του Παναιγιαλείου εύχεται στον Παναγιώτη να επιστρέψει το γρηγορότερο ακόμα πιο δυνατός στις αγωνιστικές του υποχρεώσεις».

Last modified onΠέμπτη, 03 Μάρτιος 2016 01:51

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep