Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 70

«Να ανέβουμε μέσω πλέι οφ»

Ο Κώστας Πηλαδάκης μίλησε για περισσότερο από μια ώρα στην συνέντευξη Τύπου που έδωσε για τα θέματα της ΑΕΛ και μίλησε για πάρα πολλά θέματα που αφορούν την ομάδα.

Ακόμη και αν η ομάδα πάει άσχημα δεν θα τα παρατήσω. Θα μείνω εδώ και θα παλέψω. Εχουμε μάθει να παλεύουμε, κόντρα στο κατεστημένο, με συνέπεια στην προσπάθεια μας. Δεν πρόκειται να τα αφήσω αυτή την ομάδα, ακόμη και αν δεν ανέβουμε φέτος.

Ο πρόεδρος της ομάδας της Λάρισας ξεκαθάρισε πως ο βασικός του στόχος είναι η άνοδος της ομάδας στην Super League και όλα τα άλλα έρχονται σε δεύτερη μοίρα. «Αισθάνομαι τεράστια ευθύνη που έπεσε η ομάδα και κάθε φορά που ανεβαίνω στην Λάρισα αισθάνομαι αυτό το βάρος. Σίγουρα μπορεί να είναι λάθος το ότι δεν είμαι κοντά στον κόσμο, αλλά αυτό με βαραίνει».

Για την άνοδο
"Ακόμη και αν η ομάδα πάει άσχημα δεν θα τα παρατήσω. Θα μείνω εδώ και θα παλέψω. Εχουμε μάθει να παλεύουμε, κόντρα στο κατεστημένο, με συνέπεια στην προσπάθεια μας. Δεν πρόκειται να τα αφήσω αυτή την ομάδα, ακόμη και αν δεν ανέβουμε φέτος".

Δεν γίνεται να συμβιβαστώ με ανθρώπους που απειλούν και τραμπουκίζουν. Οι κύριοι Γραβάνης και Νάκας νομίζουν πως θα δέρνουν περιπτεράδες που δεν συμφωνούν μαζί τους. Εχουν ιδιοτέλεια στην ενασχόληση τους με την Ερασιτεχνική.


Για τα λάθη
"Αυτό το αλάθητο που υποστηρίζουν όλοι δεν το καταλαβαίνω. Ολοι κάνουμε λάθη, είναι ανθρώπινο. Σημασία έχει η πρόθεση. Καταλαβαίνεις το λάθος, το διορθώνεις και προχωράς. Ξέρετε πόσα λάθη έγιναν στην κατασκευή του γηπέδου; Δεν πήγα στο σπίτι κανενός, ούτε κρέμασα κανέναν για όσα έκανε. Μαζί πάμε στο γήπεδο, όσο σας στεναχωρεί εσάς η άσχημη πορεία της ομάδας με στεναχωρεί και εμένα".

Τα έσοδα όλων μας έχουν μειωθεί. Σχεδόν έχουν μηδενιστεί. Αλλοι παίρνουν καραμπίνες και άλλοι παλεύουν να λύσουν τα προβλήματα. Εμείς πληρώνουμε κάθε μέρα. Εχω βάλει 800.000 ευρώ φέτος στην ομάδα. Δεν έχω αυτή τη στιγμή να βάλω 2 εκατομμύρια ευρώ που λέτε και δεν θα δανειστώ.


Για τα χρέη
"Τα έσοδα όλων μας έχουν μειωθεί. Σχεδόν έχουν μηδενιστεί. Αλλοι παίρνουν καραμπίνες και βγαίνουν στον δρόμο, άλλοι παλεύουν να λύσουν τα προβλήματα. Εμείς πληρώνουμε κάθε μέρα. Δίνουμε έναντι σε όλους όσους έχουμε υποχρεώσεις και προσπαθούμε να λύσουμε όλα τα προβλήματα. Κανένας δεν έχει χρήματα και μας χρωστάνε το ΦΠΑ από την Πολιτεία. Εχω βάλει 800.000 ευρώ φέτος στην ομάδα. Δεν έχω αυτή τη στιγμή να βάλω 2 εκατομμύρια ευρώ που λέτε και δεν θα δανειστώ. Δεν μπορείτε να ξέρετε τα οικονομικά μου και πως τα βγάζουμε πέρα".

Το φύγε είναι πολύ απλό. Η διοίκηση Πρωτοδικείου είναι μια διαδρομή που δεν μας αφορά. Δεν γίνεται να μπει η ομάδα σε αυτή την διαδικασία και να μην πληρωθούν οι υποχρεώσεις της, να μην έχει χρήματα και να έσοδα, αφού δεν θα μπορεί να σφραγίσει ούτε τα εισιτήρια.


Για την πώληση
"Θέλω να σταματήσουν όλα αυτά τα σενάρια περί πώλησης της ομάδας. Όποιος έχει όραμα και σχετική οικονομική επιφάνεια μπορεί να έρθει να συζητήσουμε. Το έχω πει άλλες 15 φορές, χωρίς καμία ουσιαστική πρόταση και ανθρώπους που να μπορούν να αποδείξουν πως έχουν χρήματα, ή έχουν πίσω τους επενδυτές δεν μπορώ να συζητήσω. Δεν μπορώ να παρασύρω την ΑΕΛ σε μια τέτοια διαδικασία".

Εχετε δίκιο πως έχω πάρει πολλά από την Λάρισα. Σίγουρα η χαρά της κατάκτησης του κυπέλλου Ελλάδος, ο αποκλεισμός της Μπλάκμπερν και η πρώτη μέρα που μπήκα μέσα στο νέο γήπεδο είναι πράγματα που δεν θα ξεχάσω ποτέ στη ζωή μου. Εχουν δίκιο, έχω κερδίσει πολλά


Για την φυγή του από την ΑΕΛ
"Το φύγε είναι πολύ απλό. Η διοίκηση Πρωτοδικείου είναι μια διαδρομή που δεν μας αφορά. Ας σταματήσουν όλα αυτά. Δεν γίνεται με κουβέντες και θεωρίες να προχωρήσουμε. Δεν γίνεται να μπει η ομάδα σε αυτή την διαδικασία και να μην πληρωθούν οι υποχρεώσεις της, να μην έχει χρήματα και να έσοδα, αφού δεν θα μπορεί να σφραγίσει ούτε τα εισιτήρια. Εγώ θα μείνω εδώ, με αξιοπρέπεια και ειλικρίνεια για να παλέψω για την ομάδα σε όποια κατηγορία και είναι".

Για τα αποτελέσματα κανείς δεν μπορεί να κάνει τίποτε. Θέλω να αναλογιστούν σε όλη αυτή την κατάσταση ποιος παίρνει περισσότερη πίκρα. Στη ζυγαριά εγώ λέω πως είναι το ίδιο. Κάνουν λάθος πως ασχολούμαι με την ομάδα κάθε 15 μέρες. Με την ομάδα ασχολούμαι 365 μέρες τον χρόνο.

Για την Ερασιτεχνική ΑΕΛ
"Η σχέση μου με την Ερασιτεχνική ΑΕΛ σε αυτά τα έξι χρόνια ήταν καλή. Για τη δημιουργία του γηπέδου δεν στερήθηκε γη, ούτε δικαίωμα και η συμβολή της ήταν τυπική διότι έτσι όριζε ο νόμος. Επρεπε να πάρει το χώρο επειδή έτσι προβλέπεται και αυτή ήταν η συνεργασία.
Οι σχέσεις μου δεν πρόκειται να είναι καλές με κανέναν άνθρωπο που δεν εκπροσωπεί τις αξίες και όλα όσα έχουν σχέση με αυτή την ομάδα. Δεν γίνεται να συμβιβαστώ με ανθρώπους που απειλούν και τραμπουκίζουν. Οι κύριοι Γραβάνης και Νάκας νομίζουν πως θα δέρνουν περιπτεράδες που δεν συμφωνούν μαζί τους. Εχουν ιδιοτέλεια στην ενασχόληση τους με την Ερασιτεχνική. Η μόνη μου σχέση είναι πως είμαι πλέον μέλος της. Δεν πρόκειται να φοβηθώ από τις απειλές. Δεν τις συνδυάζω μάλιστα με τις ανώνυμες που δέχομαι στο τηλέφωνο μου".

Είναι μια χρονιά κακή για την ομάδα, όπως έχει ένα σπίτι, ακόμη και η χώρα. Όλοι έχουν κακές χρονιές. Αν υπάρχει πρόταση, βιώσιμη αξιοπρεπής και με όραμα θα φύγω. Ούτε λεφτά πολλά χρειάζονται για να τρέξει η ομάδα. Δεν μπορώ να μιλάω Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή για να λέω στα ραδιόφωνα πως παλεύω για να ανέβει η ομάδα.

Για τους MONSTER
"Συμφωνώ με τα περισσότερα από όσα αναφέρουν στην ανακοίνωση τους. Για τα αποτελέσματα κανείς δεν μπορεί να κάνει τίποτε. Θέλω να αναλογιστούν σε όλη αυτή την κατάσταση ποιος παίρνει περισσότερη πίκρα. Στη ζυγαριά εγώ λέω πως είναι το ίδιο. Κάνουν λάθος πως ασχολούμαι με την ομάδα κάθε 15 μέρες. Με την ομάδα ασχολούμαι 365 μέρες τον χρόνο. Δεν σταμάτησα ποτέ να το κάνω, ούτε όταν τα πράγματα ήταν καλά, ούτε τώρα που είναι άσχημα. Δεν κορόιδεψα ποτέ κανέναν, ούτε έκανα κάτι άλλο παλιά και κάνω κάτι άλλο τώρα. Δεν δέχομαι τους αφορισμούς του στυλ «Η ομάδα πήγε άσχημα μια χρονιά και φύγε». Αν έχετε λύση για να φύγω να έρθετε να μου το πείτε.
Εχετε δίκιο πως έχω πάρει πολλά από την Λάρισα. Σίγουρα η χαρά της κατάκτησης του κυπέλλου Ελλάδος, ο αποκλεισμός της Μπλάκμπερν και η πρώτη μέρα που μπήκα μέσα στο νέο γήπεδο είναι πράγματα που δεν θα ξεχάσω ποτέ στη ζωή μου. Εχουν δίκιο, έχω κερδίσει πολλά".

Δεν γίνεται να έχουμε τόσους παίκτες, να έχουμε κάνει τόσες μεταγραφές. Χρειαζόμαστε έναν τεχνικό διευθυντή που να κάνει τον προγραμματισμό και να έχει συνεννόηση με τον προπονητή.

 Για το μίσθωμα στην γήπεδο

"Δεν υπάρχει κανένα μίσθωμα που πληρώνει η ομάδα για το γήπεδο. Αυτό θα βρεθεί όταν υπάρχει δυνατότητα και έχει έσοδα, ή όταν προχωρήσει κάποια πώληση και πρέπει να οριστεί. Μέχρι τώρα δεν υπάρχει τίποτε που να καταβάλει η ομάδα και παράλληλα έχουν ανέβει τα έσοδα της από τα εισιτήρια, τις σουίτες και όλα τα άλλα παράλληλα έσοδα".
Για την κακή χρονιά
"Είναι μια χρονιά κακή για την ομάδα, όπως έχει ένα σπίτι, ακόμη και η χώρα. Όλοι έχουν κακές χρονιές. Αν υπάρχει πρόταση, βιώσιμη αξιοπρεπής και με όραμα θα φύγω. Ούτε λεφτά πολλά χρειάζονται για να τρέξει η ομάδα. Δεν μπορώ να μιλάω Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή για να λέω στα ραδιόφωνα πως παλεύω για να ανέβει η ομάδα".

Η υπόθεση με τον κύριο Λυράκη είναι στη δικαστική οδό. Αφορά ποσό μεγαλύτερο των 4 εκατομμυρίων ευρώ. Να ξεκαθαρίσω πως έχει να κάνει με τα μεγέθη των συμβολαίων τα οποία δεν γνώριζα εγώ. Τα πληρώσαμε διότι δεν μπορούσα να πιάσω τους ποδοσφαιριστές που έφεραν το κύπελλο στην Λάρισα να τους πω να μου δείξουν τα συμβόλαια τους.

Για τα αποτελέσματα
"Δεν παίρνουμε αποτελέσματα, κάτι κακό συμβαίνει στο αγωνιστικό κομμάτι. Χρειαζόμαστε κάποια καλά αποτελέσματα για να ανέβει η ψυχολογίας μας και να διεκδικήσουμε την άνοδο μέσω των πλέι οφ".
Για την μεταβίβαση
"Είναι πολύ απλό, εγώ όταν ήρθα συναντήθηκα με τον πρόεδρο, έδωσα τα χρήματα και πήρα την ομάδα. Ετσι γίνεται και μπορείς να το κάνεις αν θέλεις. Εδώ έρχονται, λένε για χρήματα, για επενδύσεις, για εκατομμύρια. Μετά με ρώτησαν και πόσο πουλάω το γήπεδο. Πριν από μια εβδομάδα ζήτησα ένα χαρτί για το πόσα χρήματα μπορούν να πάρουν από την Τράπεζα".
Για την φάμπρικα των προσφυγών
"Είμαστε η μοναδική χώρα στην Ευρώπη που μπορεί κάποιος να κάνει προσφυγή και να φύγει και έτσι να έχει δύο συμβόλαια. Αυτά που διεκδικείς και το άλλο που υπογράφεις με τη νέα ομάδα. Υπάρχει μια φάμπρικα που τους βάζει να κάνουν προσφυγές. Μίλησα για το θέμα και με τον πρόεδρο του ΠΣΑΠ Στέλιο Γιανακόπουλο που ήταν και εδώ ως ποδοσφαιριστής.
Αυτά είναι μαθήματα ηθικής και νομιμότητας. Υπάρχουν ομάδες που χρωστάνε και της Μιχαλούς και κατεβάζουν κόσμο στον δρόμο για να πάρουν άδεια και να παίξουν στο πρωτάθλημα. Μάλλον κάνω λάθος, όντως δεν πήραν άδεια".
Για τον προϋπολογισμό που ξέφυγε
"Μην ξεχνάτε πως αρκετές μεταγραφές ήταν στον σχεδιασμό για την Super League. Είχε βγει πρωτόδικη απόφαση που μας δικαίωνε. Θα πρέπει να σας πω ότι όλοι τώρα βρήκαν τον άνθρωπο για να εισπράξουν. Πληρώνει και στο ΕΑΚ η ομάδα, την ομάδα και μια μίσθωση του γηπέδου. Στην ΑΕΛ επί δικής μου θητείας θυμήθηκαν όλοι να εισπράξουν. Η ΑΕΛ έχει περισσότερα χρήματα έξοδα από όσα έσοδα".
Για τον τεχνικό διευθυντή
"Σήμερα που μιλάμε εδώ σας λέω πως εγώ φταίω. Δεν γίνεται να έχουμε τόσους παίκτες, να έχουμε κάνει τόσες μεταγραφές. Χρειαζόμαστε έναν τεχνικό διευθυντή που να κάνει τον προγραμματισμό και να έχει συνεννόηση με τον προπονητή".
Για τον Νίκο Λυράκη
"Πάνω σε θέματα ηθικής δεν μπαίνω σε διαπραγματεύσεις. Κανένας δεν θα κερδίσει αν μιλήσουμε τώρα για τον κύριο Λυράκη. Αυτό δεν είναι θέμα τώρα που πρέπει να θίξουμε. Το θέμα έχει πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης. Αφορά ποσό μεγαλύτερο των 4 εκατομμυρίων ευρώ. Να ξεκαθαρίσω πως έχει να κάνει με τα μεγέθη των συμβολαίων τα οποία δεν γνώριζα εγώ. Υπήρχαν συμβόλαια που δεν είχαν επάνω τη δική μου υπογραφή, ούτε του Κωνστάνσου που μπορεί να δεσμεύσει με την υπογραφή του την ΠΑΕ. Δεν μπορούσα να πιάσω τους ποδοσφαιριστές που έφεραν το κύπελλο στην Λάρισα να τους πω να μου δείξουν τα συμβόλαια τους. Υπήρξε μια οφειλή 800.000 ευρώ που έπρεπε να δώσουμε μόνο σε ΦΠΑ".

Last modified onΠαρασκευή, 02 Μάρτιος 2012 16:02

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep