«Πού τα έχετε ξαναδεί αυτά;»

Η δίωξη των δύο τραυματιοφορέων της ΑΕΛ εκδικάστηκε την Παρασκευή (27/11).

Το πρωί της Παρασκευής (27/11) εκδικάστηκε από το πρωτοβάθμιο μονομελές πειθαρχικό όργανο της Football League η πειθαρχική δίωξη που είχε ασκηθεί στους δύο τραυματιοφορείς της ΑΕΛ, Σπύρο Θεοχαρίδη, Δημήτρη Καρακώστα για τον αγώνα απέναντι στον Εργοτέλη. Εκτός αυτού, όμως εκδικάστηκε και αυτή του αγώνα με τον Ολυμπιακό Βόλου, παιχνίδι στο οποίο οι «βυσσινί» κατηγορούνται για ρίψη δύο μπουκαλιών και τριών καπνογόνων...

Στην έδρα βρισκόταν ο Πρωτοδίκης, Ελευθέριος Βόμβας, ο οποίος, μάλιστα, όταν εξέτασε τον μάρτυρα και ποδοσφαιριστή της ΑΕΛ, Γκέρτιν Χοτζάλι, τον ρωτούσε επίμονα: «Πού τα έχετε ξαναδεί αυτά; Έχετε δει σε άλλο παιχνίδι παγκοσμίως αυτό το γεγονός;».

Το flnews ήταν το μόνο ηλεκτρονικό μέσο ενημέρωσης που βρέθηκε στον αθλητικό δικαστή και το σας παρουσιάζει το αναλυτικό ρεπορτάζ, τόσο από την απολογία της ΑΕΛ για τους δύο τραυματιοφορείς, όσο και και για όσα έγιναν απέναντι στον Ολυμπιακό Βόλου...

«Ζαλίστηκε ο τραυματιοφορέας» 

Την ΠΑΕ εκπροσώπησε ο νομικός, Κώστας Συνοδινός. Παρόντες, βέβαια, δεν ήταν οι τραυματιοφορείς, αλλά μόνο ο Γκέρτιν Χοτζάλι ως μάρτυρας. Αρχικά ο Συνοδινός τόνισε ότι είναι απαράδεκτο να ασκούνται διώξεις από εν ενεργεία Εισαγγελείς και υποστήριξε ότι σχετικές υποθέσεις πρέπει να εκδικάζονται από την επιτροπή δεοντολογίας. Βέβαια, ο αθλητικός νόμος έχει αλλάξει και δεν μπορεί να εξηγηθεί πώς ο συγκεκριμένος υποστήριξε ότι πρέπει ο διορισμός Σιμιτζόγλου να ανακληθεί και να οριστεί συνταξιούχος...

«Ούτε πρόθεση υπήρχε, ούτε βασανίσαμε τον ποδοσφαιριστή του Εργοτέλη», είπε ο Συνοδινός και χαρακτήρισε ατυχές το περιστατικό στο AEL FC Arena. «Είχαν κουβαλήσει άλλους 10 ποδοσφαιριστές και ο ένας εκ των τραυματιοφορέων ήταν τόσο κουρασμένος που ζαλίστηκε», είπε και σημείωσε: «Να γνωρίζετε ότι μετά από αυτό το περιστατικό ο πρόεδρος της ομάδας πήρε όχημα μεταφοράς και πλέον αυτό το χρησιμοποιούν διασώστες του ΕΚΑΒ.

Ακολούθως πήρε τον λόγο ο Χοτζάλι. «Παραπάτησε ο ένας εξ αυτών, ο Θεοχαρίδης και παρέσυρε και τον άλλον», είπε και τόνισε: «Δεν έγινε, γιατί υπήρχε βιασύνη, αλλά λόγω της κόπωσής τους. Τους ξέρω και τους δύο. Είναι οικογενειάρχες. Δεν θα έκαναν ποτέ κακό σε κάποιον. Ο Θεοχαρίδης ζήτησε και συγγνώμη από τον Κούτρη, αλλά δεν το έδειξε η κάμερα». Ρωτήθηκε στη συνέχεια από τον Βόμβα: «Το έχετε δει αυτό το περιστατικό πουθενά αλλού στον κόσμο;» και απάντησε: «Ναι, πριν αρκετά χρόνια». Όσο για το αν το έκαναν για... προβολή, ο Χοτζάλι δήλωσε: «Εστίασαν μόνο στο συγκεκριμένο συμβάν».

Όσο για την κατηγορία δυσφήμισης και σε ερώτηση του Συνοδινού αν στο επόμενο ματς είχε λιγότερο κόσμο, ο Χοτζάλι είπε: «Όχι, είχαμε περισσότερο. Μάλιστα, η ομάδα πήρε και όχημα, γιατί υπήρχαν διαμαρτυρίες για την προβολή που είχε το συμβάν. Μπορεί να συμβεί στον οποιονδήποτε». Ο δικαστής ακολούθως ρώτησε πότε ξανά μετέφεραν τραυματία στο δεύτερο ημίχρονο οι δύο κατηγορούμενοι και ο ποδοσφαιριστής της ΑΕΛ απάντησε: «Πάνω από έξι, επτά φορές. Σίγουρα δύο στο δεύτερο ημίχρονο».

«Έκαψαν όλη την πόλη»!

Σε ό,τι αφορά στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό Βόλου, η ΑΕΛ κατηγορήθηκε για ρίψη τριών καπνογόνων και δύο μπουκαλιών στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου.Ο Συνοδινός στάθηκε στο γεγονός ότι αυτά δεν έπεσαν στον αγωνιστικό χώρο και για τα νερά ζήτησε την ελάχιστη ποινή των 1.000 ευρώ. Για τα καπνογόνα είπε ότι το ματς δεν διακόπηκε και ότι η ρίψη δεν ήταν επικίνδυνη, ενώ ακολούθησε διάλογος για τη μη τήρηση της αρχής αναλογικότητας...

Εντύπωση προκάλεσε, πάντως, ο ισχυρισμός του δικηγόρου της ΑΕΛ ότι ίσως κάποια ρίψη έγινε από οπαδούς του Ολυμπιακού Βόλου! «Ξέρετε ότι οι οπαδοί του Ολυμπιακού Βόλου είναι γνωστοί για την επιθετικότητά τους», είπε ο Συνοδινός και συμπλήρωσε: «Το 2011 έκαψαν όλη την πόλη όταν υποβιβάστηκε η ομάδα τους»!

Ο Χοτζάλι που ρωτήθηκε σχετικά απάντησε ότι τα καπνογόνα έπεσαν πίσω από διαφημιστικές πινακίδες και τόνισε: «Δεν ήρθε από τη μεριά των οργανωμένων. Ίσως εκεί ήταν και κάποιοι μεμονωμένοι του Ολυμπιακού Βόλου».

Last modified onΣάββατο, 28 Νοέμβριος 2015 01:32

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep