«Έγκλημα η αποβολή»

Ικανοποιημένος με τη νίκη της Λαμίας και την εμφάνιση αλλά δυσαρεστημένος με τον Τζόκιτς δηλώνει ο Γιώργος Βαζάκας

Ανάμεικτα ήταν τα συναισθήματα του Γιώργου Βαζάκα μετά την ευρεία νίκη (4-1) της Λαμίας επί της Παναχαϊκής. Ο έμπειρος τεχνικός μίλησε με τα καλύτερα λόγια για την εμφάνιση και την στήριξη του κόσμου αλλά δεν παρέλειψε να εκφράσει την δυσαρέσκειά του στο πρόσωπό του Τζόκιτς για την αποβολή.

«Θα ξεκινήσω με μια έκφραση, νομίζω ότι σήμερα έχουμε μια χαρμολύπη. Χαίρομαι για την παρουσία της ομάδας και τη νίκη, ο κόσμος ανταποκρίθηκε και ήρθε πολύς, αλλά περιμένω ακόμη περισσότερο στη συνέχεια και τους χαρίζουμε τη νίκη και λυπάμαι για την αποβολή του Τζόκιτς. Είχαμε δύο παιχνίδια δύσκολα ίσως με τις καλύτερες ομάδες της κατηγορίας την Καλλιθέα και την Παναχαϊκή και λέγαμε ότι πλέον ήρθε η ώρα να πάρουμε αυτό που δικαιούμαστε σαν ομάδα» ανέφερε αρχικά μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου.

Και συνέχισε ο Βαζάκας: «Είχα δηλώσει τότε ότι κάποια στιγμή ομάδα θα μαζευτεί και σιγά-σιγά αφού γύρισαν όλοι παίκτες πλέον η ομάδα συν τη δουλειά που κάναμε βρήκε το δρόμο της. Είμαι πολύ ευχαριστημένος και για τη συγκομιδή αλλά και για το ότι η ομάδα δείχνει ένα πρόσωπο που αποδεικνύει ότι ομάδα αυτή δεν ήταν για εκεί αλλά για τις υψηλές θέσεις. Είναι αδιανόητη η αποβολή του Τζόκιτς. Δεν μπορείς να κερδίζεις 4-0 και να φερθείς τόσο ανόητα. Φοβάμαι ότι θα μείνει και δύο αγωνιστικές έξω και είναι ένας παίκτης ο οποίος είναι ποιοτικός και χρειάζεται στην ομάδα και ήταν ένα έγκλημα, γιατί εκεί που πας να μαζευτείς αμέσως δημιουργείται ένα πρόβλημα.

Η ομάδα μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι, το πρώτο ημίχρονο ήταν καταιγιστικό ίσως είχε φοβερή παρουσία, η ομάδα είχε κίνηση είχε καλή κυκλοφορία μπάλας και νομίζω τα είχε όλα και ο κόσμος το ευχαριστήθηκε. Στο δεύτερο ημίχρονο μετά την αποβολή που ήρθε πολύ νωρίς αντέδρασε σωστά στο αμυντικό κομμάτι και βγήκαμε πολύ καλά στην κόντρα επίθεση με τον Σερτζίνιο και με τον Νασιόπουλο θα μπορούσαμε να είχαμε άλλα δύο γκολ. Έδειξε πλέον η ομάδα ότι έχει χαρακτήρα. Φυσικά δεν πρέπει να λέμε και πολλά λόγια πρέπει να είμαστε προσγειωμένοι γιατί είμαστε στο ένα τέταρτο ακόμα του πρωταθλήματος και με πολύ δρόμο. Όσοι βιάστηκαν να πουν ότι η Λαμία θα είναι μια ομάδα που θα παλέψει να σωθεί τους λέω ότι κάνουν λάθος όπως το είχα πει αλλά κάνουν λάθος και όσοι βιάζονται τώρα να πουν ότι η Λαμία έχει πιάσει κορυφή.

Η Λαμία χτίζεται σιγά-σιγά γιατί έχουμε πολύ δρόμο ακόμα αυτό είπα και στους παίκτες μου αυτό συνεχίζω να λέω και είναι η φιλοσοφία μας καθημερινά. Έχουμε πολύ δρόμο για να γίνουμε ακόμη ομάδα σοβαρή όπως πρέπει, γιατί για να μπορέσεις να διεκδικήσεις κάτι ψηλά πρέπει να κάνεις πράγματα που οι άλλοι δεν μπορούν να τα κάνουν. Είμαστε σε ένα δρόμο για να φτιάξουμε κάτι καλό. Και εγώ και οι παίκτες μου ευχαριστούμε τον κόσμο που πιστεύω ότι του άρεσε η ομάδα και είναι φυσιολογικό να ζητάμε κάθε Κυριακή να έρχεται περισσότερος κόσμος. Το ποδόσφαιρο είναι για τον κόσμο. Η Παναχαϊκή είναι μεγάλη και ιστορική ομάδα κάνει πολύ καλή δουλειά αλλά σίγουρα το σκορ για μια τέτοια ομάδα είναι βαρύ. Έχει όμως τις δυνατότητες να το ξεπεράσει και της εύχομαι καλή πορεία».

Από την πλευρά των παικτών το «παρών» έδωσε ο Πέτρος Κοντέων υπογραμμίζοντας:

«Ήταν ένα δύσκολο ματς για εμάς αφού έπρεπε να πάρουμε οπωσδήποτε τη νίκη. Ήμασταν χαμηλά στη βαθμολογία αλλά από κει και πέρα νομίζω ότι κάναμε ένα πολύ καλό πρώτο ημίχρονο και στο δεύτερο μέρος κάναμε μια διαχείριση του σκορ. Μετά την αποβολή κρατήσαμε το παιχνίδι. Πιστεύω ήταν μια μεγάλη νίκη που κάναμε απέναντι σε μια πάρα πολύ καλή ομάδα που ήταν πιο ψηλά από μας στη βαθμολογία. Συνεχίζουμε για το επόμενο παιχνίδι που επίσης είναι πάρα πολύ δύσκολο κόντρα στην Κέρκυρα. Το πρωτάθλημα έχει παρά πολύ δρόμο ακόμα και συνεχίζουμε».

Όσον αφορά για το αν άλλαξε κάτι στον τρόπο που παίζει ομάδα είπε: «Πιστεύω ότι κάπου θα έβγαινε αυτό, προσπαθήσαμε να χτίσουμε τις βάσεις όλοι μαζί για μία ομάδα που θα είναι σφιχτή και δεν θα δέχεται εύκολα γκολ, γιατί η Β εθνική αυτό είναι. Και κάποια στιγμή με κάποιους ποιοτικούς παίκτες που μπήκαν όπως ο Σερτζίνιο ή όπως ο Καραγιάννης που βοηθάνε πολύ όπως και ο Τζόκιτς αρχίζει να δένει πιο πολύ η ομάδα. Πιστεύω ότι θέλαμε και χρόνο και ελπίζουμε να συνεχίσουμε έτσι. Είμαστε ακόμα στην αρχή».

Last modified onΚυριακή, 22 Νοέμβριος 2015 22:57

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep