«Μας εξοντώνουν»

Ο Στέλιος Γούναρης μίλησε για τα πρόστιμα της πειθαρχικής, την αδιαφορία των τοπικών φορέων και τις επικείμενες... πωλήσεις παικτών.

Συνέντευξη στο ραδιόφωνο του «Ερμή» και την εκπομπή «Ελ Κλάσικο» έδωσε ο πρόεδρος της Ζακύνθου, Στέλιος Γούναρης. Αναφέρθηκε στα εξοντωτικά πρόστιμα, την επικείμενη συνάντηση της διοργανώτριας με τον Σταύρο Κοντονή, ενώ στάθηκε στο έργο του Καλίντ Καραμά και προανήγγειλε...πωλήσεις παικτών. Παράλληλα, παραδέχτηκε τα λάθη του καλοκαιριού, εξέφρασε την πίστη του ότι οι «κυανοκίτρινοι» θα μείνουν στην κατηγορία και στάθηκε στην αδιαφορία των τοπικών φορέων.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γούναρη:

Για το φύλλο αγώνα που συνέταξε ο Ρατσιάτος στον αγώνα με την Κέρκυρα:

«Η διαιτησία στο συγκεκριμένο παιχνίδι πήγε πάνω από τις 3.700 ευρώ! Κάναμε μεγάλο αγώνα να μαζέψουμε αυτά τα χρήματα. Αντί λοιπόν να σεβαστούν οι διαιτητές τον αγώνα που κάνουμε, έρχονται κα μας τιμωρούν και γράφουν ανακρίβειες μόνο και μόνο για να έρθει η Πειθαρχική και να μας εξοντώσει οικονομικά.

Στο παιχνίδι ο κος Ρατσιάτος γραφεί ότι πετάχτηκε ένα μπουκάλι νερό με κλειστό το καπάκι. Το είδαν από κοντά οι διαιτητές και έκαναν αυτοψία; Απλά είδαν ένα μπουκάλι και έγραψαν ότι ήταν γεμάτο και με κλειστό το καπάκι. Όσο αφορά την ντουντούκα όλα τα γήπεδα στην Ελλάδα έχουν από αυτές, δεν είναι η πρώτη φορά που χρησιμοποιείται. Στο γήπεδο και σε κάθε γήπεδο δεν μπορείς να ελέγξεις όλα τα άτομα, γίνεται μεγάλος αγώνας να μαζέψουμε δεκάρικο δεκάρικο τα χρήματα και έρχεται η Πειθαρχική και μας εξοντώνει».

Για τις ποινές που επιβάλει η Πειθαρχική:

«Αυτό είναι ένα πάρα πολύ σοβαρό και μείζον θέμα. Τα πρόστιμα στις ομάδες είναι εξοντωτικά, δεν μπορούν οι ομάδες να πληρώνουν δεκάδες χιλιάδες ευρώ. Αυτό σημαίνει τον αφανισμό των ομάδων καθώς κανένας παράγοντας δεν μπορεί να το αντέξει αυτό. Είδατε τι γίνεται με Λάρισα, Παναχαϊκή, Τρίκαλα… Οσονούπω θα έρθει και οι σειρά μας. Για τον λόγο αυτό ζήτησα ραντεβού με τον Υφυπουργό Αθλητισμού Σταύρο Κοντονή καθώς ένα κλιμάκιο της ΕΠΑΕ θα παρουσιάσει το θέμα στον Υφυπουργό. Αν δεν υπάρξουν αλλαγές στην ελάφρυνση των ποινών οι ομάδες δεν θα κατέβουν να παίξουν ποδόσφαιρο. Όχι μόνο εμείς, αλλά όλες οι ομάδες της Football League. Αυτό είναι ξεκάθαρο».

Για την πορεία της ομάδας στο πρωτάθλημα:

«Το πρωτάθλημα το φετινό είναι ένας μαραθώνιος. Ακόμη είμαστε στην αρχή, το πρωτάθλημα τώρα ξεκινά. Η ομάδα το βλέπετε και εσείς είναι ανεβασμένη αγωνιστικά. Το βλέπετε και εσείς και όλη η Ελλάδα. Με Εργοτέλη, Παναχαϊκή και Κέρκυρα η Ζάκυνθος ήταν καλύτερη. Έχουμε μια νεανική ομάδα, δε έχουμε την πολυτέλεια να κρατάμε παίκτες στο νησί. Όσο πληρώνει η Κέρκυρα τον Ζορμπά, πληρώνουμε εμείς όλους για 6 μήνες! Τι να κάνουμε; Όμως η ομάδα είναι ανταγωνιστική έχει καλούς και μικρούς ποδοσφαιριστές που μπήκαν στα βαθιά και πλέον βλέπουμε την διαφορά.

Η Ζάκυνθος αν συνεχίσει έτσι δεν θα έχει κανένα πρόβλημα να παραμείνει για έναν ακόμη χρόνο στην κατηγορία. Μπορεί η βαθμολογική μας συγκομιδή να μην είναι αυτή που επιθυμούμε, όμως θα πρέπει να βάλουμε κάτω όλες τις παραμέτρους. Με τι ομάδες παίζαμε πέρυσι και με ποιές ομάδες παίζουμε φέτος».

Για τον τεχνικό Καλίντ Κάραμα:

«Ο Καλίντ Κάραμα είναι ό,τι καλύτερο μπορούσε να συμβεί στο σύλλογο από την ίδρυση του. Η παρουσία του συγκεκριμένου ανθρώπου στο νησί σηματοδοτεί μεγάλες και τεράστιες αλλαγές. Η Ζάκυνθος από τον Κάραμα έχει να πάρει πολλά. Αυτά θα τα δείτε σε λίγο καιρό.

Η ομάδα πλέον βαδίζει σε αλλά μονοπάτια. Το βλέπετε πλέον τι γίνεται με τους παίκτες που έχει φέρει έχει αλλάξει το status και το κυριότερο έχει δώσει ώθηση στα ζακυνθινά παιδιά! Κανένας άλλος δεν τόλμησε να χρησιμοποιήσει Ζακυνθινούς, βλέπετε και μόνοι σας τί γίνεται. Προχθές δύο νεαροί Ζακυνθινοί παίκτες ήταν στο βασικό σχήμα. Κάρδαρης και Ραφαήλ Πέττας. Δεν μιλάω για τους πιο παλιούς Καραμαλίκη και Βυθούλκα, υπάρχει και ο άλλος Πέττας, ο Νίκος που και αυτός θα πάρει τις ευκαιρίες του.

Ο κύριος Κάραμα λέει είμαι εδώ σας δείχνω το δρόμο! Είναι μεγάλη παρακαταθήκη η συμβολή του Καλίντ στην ομάδα. Το ξαναλέω ό,τι καλύτερο μπορούσε να συμβεί στην ομάδα είναι η παρουσία του. Ο ίδιος είναι ευτυχσμένος στο νησί, του αρέσει εδώ και θεωρεί ότι μπορεί να προσφέρει. Αυτό που θέλω να πω είναι ο κόσμος να έχει υπομονή, να κοιτάξει πιο μακριά για το τι αλλαγές συντελούνται στην ομάδα».

Για Ζαϊρί και Ναζίμ:

«Είναι μεγάλη πολυτέλεια και ευτυχία η ομάδα να έχει στις τάξεις της ένα τόσο μεγάλο παίκτη παγκοσμίου κλάσης όπως είναι ο Ζαϊρί. Ο ίδιος είναι ευτυχισμένος στο νησί, είναι ενθουσιασμένος που βρίσκεται εδώ και το δείχνει καθημερινά, θέλει να μείνει και να βοηθήσει την ομάδα και η ομάδα θα τον στηρίξει. Η παρουσία του Ζαϊρί έχει κάνει μεγάλη διαφήμιση στην ομάδα στο εξωτερικό. Ο Ναζίμ είναι πολύ μεγάλο παίκτης, τέτοιοι παίκτες είναι για ανώτερο επίπεδο και θα δείτε πού θα είναι σε λίγο καιρό ο συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής. Θα παίζει σε πολύ υψηλό επίπεδο».

Για τις μεταγραφές του Γενάρη:

«Στην αρχή της προετοιμασίας δεν κάναμε σωστά βήματα και έχω ευθυνη και εγώ σε αυτό. Πήραμε πολλούς παίκτες αφού δεν ξέραμε πώς και πού θα βρεθούμε. Στην πορεία άλλαξαν τα πράγματα, πλέον ο προπονητής έχει ιδίαν άποψη για το υλικό. Σίγουρα στο ρόστερ θα γίνουν προσθαφαιρέσεις.

Κάποιοι ποδοσφαιριστές θα φύγουν και κάποιοι άλλοι θα έρθουν να ενισχύουν και ίσως αν όλα πάνε καλά να πουληθούν ποδοσφαιριστές για να μπορέσουμε να επιβιώσουμε και να βγάλουμε την χρονιά».

Για την απαξίωση των αιρετών:

«Η ομάδα της Ζακύνθου είναι η μεγαλύτερη διαφήμιση στην Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό πλέον. Η τουριστική αθλητική κίνηση που γίνεται τον χειμώνα στο νησί αποφέρει χρήματα σε πολλούς. Δυστυχώς παλεύουμε μόνοι μας, μόνο με τη στήριξη του απλού κόσμου. Οι τοπικοί άρχοντες απουσιάζουν από τα δρώμενα της ομάδας, δεν βοηθούν καθόλου, αλλά τώρα δεν υπάρχουν εκλογές. Έχουμε καταντήσει ζητιάνοι και καθημερινά βρισκόμαστε στα σκαλιά κάθε δημόσιας υπηρεσίας, ζητώντας βοήθεια. Δυστυχώς όμως δεν υπάρχει τίποτα. Έχουμε σοβαρά παράπονα από τη στάση του Δήμου και της Περιφέρειας. Αυτό που γίνεται είναι πολύ άσχημο, είμαστε μόνοι μας μέσα σε έναν ωκεανό».

Πηγή: ioniansports.gr

Last modified onΠαρασκευή, 13 Νοέμβριος 2015 17:33

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep