Χωρίς το μπόνους θα… έμενε!

Η ομάδα του Τυρνάβου αν τα play out ξεκινούσαν χωρίς βαθμολογικές διαφορές θα κατάφερνε να εξασφαλίσει την παραμονή

Σχεδόν μια εβδομάδα έχει περάσει από τις αναμετρήσεις της 10ης και τελευταίας αγωνιστικής στα play out και το ξεκαθάρισμα αναφορικά με τις ομάδες που έμειναν στην Football League κι εκείνες που τη νέα σεζόν θα αγωνιστούν στη Γ’ Εθνική, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου.

Ωστόσο, αν και πλέον τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει αναφορικά με τις βαθμολογίες και τις θέσεις που τερμάτισαν οι συμμετέχοντας στο… μίνι πρωτάθλημα, έχει ενδιαφέρον η πορεία τους αυτές τις 10 αγωνιστικές και αν εκμεταλλεύτηκαν ή όχι το βαθμολογικό πλεονέκτημα που μερικές είχαν. Όπως λοιπόν προκύπτει από την τελική βαθμολογία, λαμβάνοντας υπόψη το πώς ξεκίνησαν οι ομάδες πριν την πρώτη αγωνιστική, η μεγάλη κερδισμένη των play out είναι η Ζάκυνθος. Η ομάδα του Ιονίου ξεκίνησε με 6 βαθμούς και καταφέρνοντας να συγκεντρώσει άλλους 14 έφτασε τους 20 και σώθηκε.

Αντιθέτως, ο Τύρναβος αν και ξεκίνησε χωρίς βαθμό, έκανε την υπέρβαση και έφτασε τους 17! Ωστόσο, οι Θεσσαλοί «πλήρωσαν» το γεγονός πως δεν είχαν καλή θέση στο τέλος της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος με συνέπεια να μην έχουν βαθμολογικό αβαντάζ στο ξεκίνημα των play out. Αν λοιπόν ανάμεσα στους 6 συμμετέχοντας δεν υπήρχαν βαθμολογικά μπόνους, τότε την παραμονή θα πανηγύριζε ο Τύρναβος και η Ζάκυνθος θα έκανε πλάνα για τη Γ’ Εθνική.

Όμως επειδή η… ιστορία δεν γράφεται με τα «αν», η εν λόγω οπτική είναι απλά μια ηθική επιβράβευση για την προσπάθεια του Τυρνάβου στα play out. Στην αντίπερα όχθη βέβαια, η Ζάκυνθος απόλαυσε τους… καρπούς της προσπάθειάς της στην κανονική διάρκεια που τους έδωσαν το δικαίωμα να ξεκινήσει με ένα σημαντικό πλεονέκτημα, το οποίο κι εκμεταλλεύτηκε άριστα.

Τέλος, σχετικά με την εικόνα που θα διαμορφωνόταν στον Νότιο όμιλο, τα πράγματα θα ήταν ίδια. Η τριάδα των Αχαρναϊκού, Καλλιθέας και Παναιγιάλειου θα εξασφάλιζε την παραμονή, με μοναδική διαφορά πως η ομάδα του Νίκου Παντέλη θα τερμάτιζε δεύτερη.

Δείτε την εικόνα των play out χωρίς τα βαθμολογικά μπόνους:

Νότιος όμιλος

1.Αχαρναϊκός 22 (4-26)
2.Καλλιθέα 18 (3-21)
3.Παναιγιάλειος 17 (6-23)
4.Ερμιονίδα 13 (8-21)
5.Ηρακλής Ψαχνών 13 (0-13)
6.Επισκοπή 1 (0-1)

Βόρειος όμιλος

1.Αγροτικός Αστέρας 22 (0-22)
2.Τύρναβος 17 (0-17)
3.Αναγέννηση Καρδίτσας 17 (2-19)
4.Ζάκυνθος 14 (6-20)
5.Αιγινιακός 14 (1-15)
6.Πιερικός 1 (0-1)

*Σε παρένθεση οι βαθμοί με τους οποίους ξεκίνησαν τα play out οι ομάδες και η τελική τους βαθμολογία

Last modified onΣάββατο, 20 Ιούνιος 2015 14:51

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep