«Υπερηφάνεια και ικανοποίηση»

Πέντε παίκτες του Αγροτικού μιλούν για την εξασφάλιση της παραμονής.

Ο Αγροτικός Αστέρας θα αγωνίζεται και τη νέα σεζόν στη Football League και η ΠΑΕ ετοίμασε ένα αφιέρωμα για την εξασφάλιση της σωτηρίας. Πέντε παίκτες μιλούν για τη σεζόν που ολοκληρώθηκε, εκφράζοντας ικανοποίηση και υπερηφάνεια για την εκπλήρωση του στόχου.

Αναλυτικά: «Ήταν 19 Μαρτίου, όταν για την 23η αγωνιστική της Football League η Αναγέννηση Καρδίτσας κέρδισε στον Εύοσμο με σκορ 2-1 και ταυτόχρονα έστειλε τον Αγροτικό Αστέρα στο κανναβάτσο της βαθμολογίας. Τη ζώνη υποβιβασμού. Σχεδόν τρεις μήνες μετά από εκείνη την ήττα που προκάλεσε φυσιολογικά αγωνιστική και ψυχολογική κρίση, οι «πράσινοι» - σαν να το σκηνοθέτησε η μοίρα - κερδίζουν με το ιστορικό σκορ 5-0 τον παρ'ολίγον δήμιο τους και εξασφαλίζουν πρώτοι στον όμιλο τους την παραμονή στην κατηγορία. Μία τέτοια θριαμβευτική έξοδος από τον ασφυκτικό κλοιό της ζώνης υποβιβασμού δικαιούται να δανειστεί τον τίτλο της θρυλικής ταινίας του Τζον Στάρτζες το 1963: Η μεγάλη απόδραση.

Πρόκειται αδιαμφισβήτητα για μία από τις εντυπωσιακότερες ανατροπές στη σύγχρονη ιστορία του πρωταθλήματος της Β΄ Εθνικής και ταυτόχρονα για μία ηχηρή απόδειξη της ανανεωμένης και ενισχυμένης δυναμικής του παλαιότερου ποδοσφαιρικού συλλόγου της δυτικής Θεσσαλονίκης. Ο θρίαμβος επί της ΑΕΚ για το Κύπελλο της Γ΄ Εθνικής το Δεκέμβριο του 2013, η κατάκτηση του πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής την ίδια χρονιά, η άνοδος στη Football League ΟΠΑΠ και η φετινή πορεία που φέρνει τους «πράσινους» του Ευόσμου στις υψηλές θέσεις του πρωταθλήματος, έχουν εμπλουτίσει το βιογραφικό του Αγροτικού Αστέρα της νέας εποχής.

Οι αγωνιστικές υποχρεώσεις για φέτος ολοκληρώνονται στις 14 Ιουνίου και ο τεχνικός της ομάδας, ο Παναγιώτης Διλμπέρης, έχει τονίσει ότι άπαντες στον Εύοσμο θέλουν να κερδίζουν όσο το δυνατόν περισσότερους βαθμούς από τα δύο εναπομείναντα παιχνίδια. Σε κάθε περίπτωση, η φετινή πορεία του Αστέρα έχει ήδη πετύχει το πιο σημαντικό στόχο. Έκανε περήφανο τον κόσμο του. Πέντε από τους πρωταγωνιστές της επιτυχίας της παραμονής αποκαλύπτουν τις σκέψεις και τα συναισθήματα τους μία μέρα μετά από την ολοκλήρωση μίας προσπάθειας που κρατά σχεδόν 11 μήνες.

Νίκος Σαμουηλίδης:

«Η δουλειά όλων αυτών των μηνών απέδωσε καρπούς. Είμαι περήφανος γιατί η ομαδικότητα και η συσπείρωση αποδείχθηκαν οι καλύτεροι σύμβουλοι και αυτοί μας οδήγησαν στην επιτυχία».

Στράτος Χιντζίδης:

«Η προσπάθεια ήταν μεγάλη και δύσκολη για να φτάσουμε ως εδώ. Αισθάνομαι απόλυτη ικανοποίηση - για μ' ένα προσωπικά και το σύλλογο - για το αποτέλεσμα που είχαμε. Σημαντικό ρόλο σε όλα αυτά έπαιξε η σχέση μεταξύ παικτών-διοίκησης-προπονητή».

Μπόγιαν Ντόικιτς:

«Είμαι πολύ χαρούμενος, γιατί αυτή αυτή η ομάδα ανήκει σε αυτή την κατηγορία. Η δουλειά έγινε και μάλιστα παίζοντας καλό ποδόσφαιρο που απέδωσε εντυπωσιακές νίκες». Πλάτωνας Καρακατσάνης: «Αποδείξαμε ότι είμαστε δυνατή ομάδα. Είμαι περήφανος για τους συμπαίκτες μου και πολύ χαρούμενος που ο κόσμος του Αγροτικού Αστέρα θα δει και του χρόνου την ομάδα στη Β΄ Εθνική».

Αλέξανδρος Τσεμπερίδης:

«Μετά το 1-2 από την Αναγέννηση (για την 23η αγωνιστική) αισθανόμασταν πολύ άσχημα ψυχικά. Σχεδόν καταδικασμένοι. Όμως είναι σπουδαίο ότι βρήκαμε τις δυνάμεις και πετύχαμε την ανατροπή. Σήμερα βγαίνει από μέσα μας μία μεγάλη ανακούφιση, αλλά σκοπεύουμε να κερδίσουμε και τα επόμενα δύο παιχνίδια, ώστε να δώσουμε στον κόσμο μας ακόμα μεγαλύτερη χαρά». 

Last modified onΠαρασκευή, 05 Ιούνιος 2015 22:09

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep