Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 64

«Η Αστυνομία δεν συνέταξε πόρισμα»!

  • Written by 
  • Published in ΑΕΚ
  • 0 comments

Διαβάστε αποκλειστικά από το flnews.gr την υπερασπιστική γραμμή της ΑΕΚ για τα επεισόδια με τον Αχαρναϊκό.

Πρόστιμο για τις ρίψεις μπουκαλιών και την είσοδο οπαδών στον αγωνιστικό χώρο αιτήθηκε η υπερασπιστική γραμμή της ΑΕΚ για τα επεισόδια στον αγώνα με τον Αχαρναϊκό. Το flnews.gr ήταν το μόνο ηλεκτρονικό μέσο ενημέρωσης που έδωσε το «παρών» στην απολογία της Ένωσης, η οποία προσπάθησε να πείσει τον αθλητικό δικαστή ότι τα επεισόδια με την Αστυνομία έγιναν αρκετά μακριά από το γήπεδο, εκεί όπου η ίδια δεν έχει την ευθύνη, και σας παρουσιάζει την υπερασπιστική της γραμμή...

Αρχικά η έδρα διάβασε το κατηγορητήριο στο οποίο αναφέρεται η προσπάθεια περίπου 150 οπαδών να εισέλθουν στο γήπεδο χωρίς εισιτήριο, με αποτέλεσμα να γίνει χρήση χημικών από την Αστυνομία. Επίσης, γίνεται αναφορά για τη διακοπή του αγώνα στο 1ο και το 13ο λεπτό, η ρίψη πλαστικών μπουκαλιών στην εστία του Αχαρναϊκού και η είσοδος περίπου 10 οπαδών πίσω από το τέρμα, αλλά και μετά το δεύτερο γκολ της Ένωσης.

Ως μάρτυρας είχε κληθεί το μέλος του ποδοσφαιρικού τμήματος, Βαγγέλης Γιαννίσης, ο οποίος υποστήριξε:

«Τα επεισόδια έγιναν 500 - 700 μέτρα μακριά από το γήπεδο, στη λεωφόρο Ηρακλείου. Ο διαιτητής δεν μποεί να εκφέρει γνώμη», για να του απαντήσει η έδρα: «Μα, έχουν ανάγκη οι οπαδοί να προχωρούν σε τέτοιες ενέργειες;». Ακολούθως ο Γιαννίσης σημείωσε ότι 5,6 μπουκάλια που έπεσαν, τα απομάκρυναν οι τυπικά γηπεδούχοι, ενώ για την είσοδο των οπαδών στο δεύτερο ημίχρονο σημείωσε: «Μπήκαν γιατί νόμιζαν ότι τελείωσε το παιχνίδι. Μάλιστα, αυτό ολοκληρώθηκε χωρίς να κινδυνεύσει η σωματική ακεραιότητα κανενός».

Η έδρα απάντησε ότι «Εδώ μπορεί να γίνει χρήση χημικών στην Ομόνοια και στο από πάνω στενό να μην ακούσεις τίποτα, πώς είναι δυνατόν να έγιναν τόσο μακριά τα επεισόδια;».

«Εκτός γηπέδου και λόγω ανέμου»

Ακολούθως πήρε το λόγο ο νομικός, Χάρης Γρηγορίου, ο οποίος υποστήριξε ότι τα επεισόδια έγιναν μακριά από το πάρκινγκ του γηπέδου και εξήγησε: «Τα απόνερα των επεισοδίων έφεραν τις δύο διακοπές. Η Αστυνομία δεν συνέταξε πόρισμα, ενώ δεν υπήρξαν βιαιοπραγίες. Υπήρξε απλά μία απελπιστική προσπάθεια των οπαδών να δουν την ομάδα τους. Ο κύριος όγκος είχε μπει στο γήπεδο και κάποιοι υπεράριθμοι προσπάθησαν να μπουν χωρίς εισιτήριο. Καλώς έκανε η Αστυνομία και τους σταμάτησε. Αν τα επεισόδια διαδραματίζονταν έξω από τις θύρες, τότε θα έσπαγαν τα κυγκλιδώματα και θα έμπαιναν μέσα. Ο διαιτητής δεν έγραψε κανένα περιστατικό».

Όσον αφορά στην έκθεση του παρατηρητή; Όπως διάβασε ο Γρηγορίου: «Το αναφέρει ξεκάθαρα. Εκτός γηπέδου και λόγω του ανέμου». Και συμπλήρωσε ο νομικός της ΑΕΚ: «Κανείς δεν μιλάει για επεισόδια που γίνονταν στο κατώφλι του γηπέδου. Η ευθύνη δεν μπορεί να εκτείνεται σε χώρο και χρόνο που δεν μας αγγίζει. Τα υπόλοιπα είναι έργο της Αστυνομίας. Δηλαδή αν έξω από το γήπεδο κάποιοι διαδηλωτές ή 20 μεθυσμένοι πετούσαν μολότοφ, θα είχαμε εμείς την ευθύνη; Η ευθύνη μας είναι εντός αγωνιστικού χώρου. Και να γνωρίζετε ότι έχουμε κάνει ήδη προσπάθειες, ώστε να μην βρισκόμαστε ενώπιόν σας ούτε για ψύλλου πήδημα».

Ο Γρηγορίου ακολούθως αναφέρθηκε στο άρθρο 15 παρ.6 και σημείωσε ότι: «Θα περιμένατε και εσείς με τον χαρακτηρισμό των επεισοδίων ως εκτεταμένα να μας ασκηθεί δίωξη, αλλά κάτι τέτοιο δεν έγινε».

«Ποια ποινή έδρας; Μόνο πρόστιμο»

Στη συνέχεια η υπεράσπιση της ΑΕΚ έκανε λόγω για παραπληροφόρηση μερίδας ΜΜΕ που έκαναν λόγο για κίνδυνο τιμωρίας της έδρας. «Το άρθρο 15 παρ.3 το αναφέρει ξεκάθαρα. Ποινή έδρας επιβάλλεται μόνο αν η διακοπή ήταν πέραν των 15 λεπτών. Εδώ και οι δύο διακοπές ήταν 4 λεπτών. Γι' αυτό κύριε πρόεδρε σας καλώ να μας τιμωρήσετε με πρόστιμο. Δεν είμαστε υπαίτιοι των όσων έγιναν μακριά από το γήπεδο. Τιμωρήστε μας για τη ρίψη των μπουκαλιών. Και να γνωρίζετε ότι προστατεύσαμε τις αποστολές των δύο ομάδων, τους φιλάθλους και το σύνολο των θεατών. Η ευθύνη μας αφορά στο χώρο των εξεδρών και των αποδυτηρίων».

Last modified onΠέμπτη, 06 Νοέμβριος 2014 16:55

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep