Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 62

Άκαρπη και η δεύτερη επαφή

Αποτέλεσμα... μηδέν στη συνάντηση του Ηρακλή με την «Αναγέννηση Ηρακλής».

Ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης (21/11) η δεύτερη επαφή της ΠΑΕ Ηρακλής με τους εκπροσώπους της κίνησης «Αναγέννηση Ηρακλής», οι οποίοι έχουν εκφράσει ενδιαφέρον να εμπλακούν στα διοικητικά. Υπήρξε έγγραφη πρόταση για τις μετοχές, όμως όχι και συμφωνία για την κατάθεση της εγγυητικής και την ανάληψη διοίκησης Πρωτοδικείου για το πρώτο εξάμηνο. Ως προς την εγγυητική, μάλιστα, οι εκπρόσωποι της κίνησης υποστήριξαν ότι δεν τους ζητήθηκε και η ΠΑΕ ότι δεν κατατέθηκε...

Ο εκπρόσωπος της κίνησης «Αναγέννηση Ηρακλής», Αλέξανδρος Ιωαννίδης δήλωσε:

«Κατατέθηκε από την πλευρά μια πρόταση προς την ΠΑΕ Ηρακλής, η οποία πιστεύουμε ότι είναι πέρα για πέρα σοβαρή και ρεαλιστική. Επίσης προτείναμε στην διοίκηση της ΠΑΕ να αναλάβουμε, από τα όποια χρέη έχουν δημιουργηθεί ένα ποσό της τάξεως των 500.000 ευρώ και να διοικήσουμε την ομάδα –δυστυχώς- μόνο με διοίκηση Πρωτοδικείου. Επειδή οι εξελίξεις θα πρέπει να είναι άμεσες θα πρέπει και εμείς να γνωρίζουμε που βαδίζουμε, να κάνουμε έναν σχολαστικό έλεγχο για να δούμε πόσα είναι αυτά τα χρέη έτσι ώστε να μπορέσει ο σύλλογος να πάει μπροστά».

Για την εγγυητική επιστολή είπε: «Το ύψος της εγγυητικής επιστολής θα πρέπει να καθοριστεί και να ζητηθεί από την διοίκηση της ΠΑΕ Ηρακλής. Προς το παρόν δεν μας έχει ζητηθεί συγκεκριμένη εγγυητική. Αυτοί πρέπει να ορίσουν τις απαιτήσεις για να δούμε και εμείς αν μπορούμε να ανταποκριθούμε».

Για τα άτομα που στηρίζουν και απαρτίζουν την κίνηση υπογράμμισε: «Τα ονόματα που στηρίζουν την κίνηση έχουν δοθεί στην διοίκηση της ΠΑΕ Ηρακλής, τα οποία και μπορούν να τα αξιολογήσουν, να δουν ποιοι είναι και να μας απαντήσουν. Δεσμεύτηκαν πάντως, να μην δώσουν κανένα όνομα στην δημοσιότητα, έως ότου καταλήξουμε ή συμφωνήσουμε σε κάτι για την αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος».

Και για την μεταβίβαση των μετοχών το καλοκαίρι, κατέληξε: «Θα προσυμφωνηθεί σε ποια τιμή μπορούν να μεταβιβαστούν οι μετοχές, γιατί όπως είναι γνωστό, οι μετοχές αυτή τη στιγμή δεν μπορούν να μεταβιβαστούν. Αυτό θα μπορεί να γίνει σε δύο χρόνια, καθώς πρόκειται για ιδρυτικές μετοχές. Πάντως η συζήτηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα. Όλα είναι διαπραγματεύσιμα. Περιμένουμε να δούμε με αγωνία τι θα γίνει, καθώς οι εξελίξεις τρέχουν».

Από την άλλη πλευρά ο νομικός εκπρόσωπος του Ηρακλή, Σάκης Ελευθεριάδης ανέφερε:

«Κατ' αρχήν υπάρχει πράγματι έγγραφη πρόταση στην οποία μάλιστα αναγράφονται οχτώ ονόματα που δεν μπορούμε να τα δημοσιοποιήσουμε, γιατί υπάρχει σχετικός όρος. Ενημερωθήκαμε βέβαια ότι υπάρχουν κι άλλα άτομα. Από εκεί και πέρα, όπως αναφέρθηκε ήδη, κατατέθηκε μια πρόταση συγκεκριμένη με ένα ποσό που αναφέρθηκε γενικά και αόριστα.

Ζητήθηκε εγγυητική για να αποδειχθεί ότι υπάρχει φερεγγυότητα, και εμείς από την πλευρά μας δεσμευτήκαμε ότι στην περίπτωση που συμβεί αυτό τότε θα μπορέσουν άμεσα να ανοίξουμε το λογιστήριο για να ξεκινήσει ο έλεγχος. Δεν δέχθηκαν, παρά το γεγονός ότι ο κ. Ιωαννίδης, μιλώντας το Σάββατο σε ραδιοφωνικό σταθμό, είχε πει ότι την Τετάρτη θα ερχόταν μαζί με την εγγυητική. Δεν κατατέθηκε ούτε χθες, ούτε και σήμερα. Εμείς τους ανοίγουμε το λογιστήριο και θέλουμε απλά μια εγγυητική και ένα πλάνο βιωσιμότητας.

Θα περιμένουμε λοιπόν το επόμενο ραντεβού για την εγγυητική και το πλάνο. Το ότι οι μετοχές δεν μπορούν να μεταβιβαστούν γιατί είναι πρωτογενείς, έχει βάση. Είναι σωστό. Υπάρχουν όμως χιλιάδες νομικοί τρόποι για να βρεθεί μια λύση. Για διοίκηση Πρωτοδικείου, η άποψή μας είναι γνωστή. Ο σύλλογος έχει δεινοπαθήσει από τέτοιου είδους διοικήσεις που δεν αναλαμβάνουν ευθύνες και προβλήματα. Ας κάνουν λοιπόν την πρότασή τους και με κάποιο νομικό τρόπο το θέμα μπορεί να λυθεί.

Άλλωστε αυτοί που έχουν διάθεση να τρέξουν την ομάδα, θα πρέπει να έχουν την διάθεση να καταθέσουν και τα απαραίτητα εχέγγυα. Οι συζητήσεις πάντως θα συνεχιστούν περιμένοντας τόσο την εγγυητική, όσο και το πλάνο βιωσιμότητας».

Πηγή: bluearena

Last modified onΠέμπτη, 21 Νοέμβριος 2013 20:31

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep