Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 62

«Η ΑΕΛ είναι υπόθεση όλων»

Ο Αντώνης Γραβάνης με ανακοίνωσή του στάθηκε στην προετοιμασία της ΑΕΛ για το ενδεχόμενο συμμετοχής στη Γ' Εθνική.

Ο διορισμένος από το Ειρηνοδικείο πρόεδρος της Ερασιτεχνικής ΑΕΛ, Αντώνης Γραβάνης με ανακοίνωσή του επανέλαβε ότι ο χρόνος πιέζει και στάθηκε στο γεγονός ότι άρχισε ήδη να τρέχει ο σχεδιασμός για το ενδεχόμενο συμμετοχής στη Football League 2. Κατήγγειλε, μάλιστα, ότι κάποιοι εξ ονόματος της ΠΑΕ προέτρεπαν τους ποδοσφαιριστές να μην προπονηθούν!

Αναλυτικά ο Γραβάνης ανέφερε:

Επειδή αρκετός λόγος έγινε και παρατηρήθηκαν κρούσματα διαστρέβλωσης από τον «συνήθη ύποπτο» αναφορικά με τη χθεσινή πρώτη συγκέντρωση ποδοσφαιριστών του Σωματείου μας, μερικές επισημάνσεις:

1.Στη δύναμη της Αθλητικής Ένωσης Λάρισας ΑΕΛ 1964 ανήκουν εκατόν εικοσιοκτώ (128) ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές και επιπλέον περίπου είκοσι (20) αγωνίζονταν μέχρι την περσινή περίοδο σε σωματεία (κυρίως εθνικών κατηγοριών) του νομού μας.

2.Το 90% των παικτών που απάρτιζαν την περυσινή Ομάδα νέων που διαχειριζόταν η ΠΑΕ ΑΕΛ, ανήκουν στη δύναμη του Σωματείου μας ως ερασιτέχνες.

3.Για την έκδοση δελτίου ερασιτέχνη ποδοσφαιριστή της ΑΕΛ, αποφασίζει το Σωματείο και μόνον αυτό και όχι φυσικά η ΠΑΕ.

4.Κατά το πρόσφατο Δ.Σ. εγκρίθηκαν οι μέχρι σήμερα χειρισμοί της επιτροπής ποδοσφαίρου σχετικά με την προετοιμασία του Σωματείου για το ενδεχόμενο υποβιβασμού της ανδρικής ομάδας στη Γ’ Εθνική και εξουσιοδοτήθηκε η επιτροπή ποδοσφαίρου να συνεχίσει τις σχετικές ενέργειες σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό. Τα μέλη του Δ.Σ. που είχαν αποχωρήσει επεισοδιακά σε προηγούμενη ψηφοφορία προφανώς και δεν ενημερώθηκαν για τις αποφάσεις που πάρθηκαν μετά την αποχώρησή τους. Με δική τους ευθύνη.

5.Η προσωρινή διοίκηση του Σωματείου έχει την εντολή από το Ειρηνοδικείο να διεκπεραιώνει «τις επείγουσες και ανεπίδεκτες αναβολής υποθέσεις του σωματείου». Τούτο σημαίνει ότι: α) Σε περίπτωση μη δήλωσης συμμετοχής της ΠΑΕ ΑΕΛ στο Πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής έως την 25.07.2013, το Σωματείο οφείλει να δηλώσει συμμετοχή στην Γ’ Εθνική κατηγορία έως 31.07.2013. β) Αν δεν το πράξει αυτό, η ομάδα μας θα πρέπει να αγωνιστεί σε τοπική κατηγορία.

6.Γίνεται σαφές ότι όσοι δεν αναγνωρίζουν τις ανωτέρω προθεσμίες «ως επείγουσα και ανεπίδεκτη αναβολής υπόθεση του Σωματείου», ενεργούν εκ του πονηρού εξυπηρετώντας τα συμφέροντα εκείνων που επιθυμούν να περάσουν ευκολότερα τα σχέδιά τους για «ΑΕΛ-Μαϊμού» μέσω αγοράς ΑΦΜ.

7.Στο ίδιο ακριβώς πλαίσιο και με ορατό το ενδεχόμενο συμμετοχής της ανδρικής ομάδας της ΑΕΛ 1964 στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής (όσο οι άνθρωποι της ΠΑΕ ΑΕΛ αρνούνται να αποκαλύψουν τι μέλλει γενέσθαι με την ομάδα της επόμενης χρονιάς, ενώ παράλληλα την αποψίλωσαν από το έμψυχο δυναμικό της σε επαγγελματίες), η Επιτροπή Ποδοσφαίρου της ΑΕΛ έλαβε όλες εκείνες τις απαραίτητες αποφάσεις, ούτως ώστε να μην βρεθεί το Σωματείο την επομένη των εκλογών της 1ης Αυγούστου απροετοίμαστο να χειριστεί το εν λόγω εγχείρημα.

8.Ακολουθώντας πιστά τον σχεδιασμό της, η Επιτροπή Ποδοσφαίρου της ΑΕΛ πραγματοποίησε χθες στο Στάδιο Αλκαζάρ την πρώτη συγκέντρωση των ερασιτεχνών ποδοσφαιριστών που ανήκουν στη δύναμη της Αθλητικής Ένωσης Λάρισας ΑΕΛ 1964. Στο κάλεσμα ανταποκρίθηκαν δεκάδες ποδοσφαιριστές που πέρσι αγωνίστηκαν είτε στην Ομάδα Νέων, είτε στην πρωταθλήτρια Εφηβική Ομάδα (Κ17), είτε ως δανεικοί σε σωματεία Γ’ και Δ’ Εθνικής, είτε ήταν επαγγελματίες στην ΠΑΕ ΑΕΛ που έμειναν ελεύθεροι.

9.Στους ποδοσφαιριστές μίλησαν ο πρόεδρος της προσωρινής διοίκησης Αντώνης Γραβάνης, ο τεχνικός διευθυντής Νίκος Βλαχούλης και ο προπονητής Τάσος Μπεριτζάς. Τονίστηκε ότι το Σωματείο οφείλει να ακολουθήσει συγκεκριμένο σχεδιασμό, προκειμένου να μην βρεθεί απροετοίμαστο μπροστά στο ορατό ενδεχόμενο μη δήλωσης συμμετοχής της ΠΑΕ ΑΕΛ στο πρωτάθλημα της FL και συνεπακόλουθης συμμετοχής στην FL 2.

10.Θα ξεκινήσουν άμεσα προπονήσεις, προκειμένου οι παίκτες να έλθουν σε ικανοποιητικό επίπεδο ετοιμότητας και μετά τις αρχαιρεσίες της 01.08.2013 να παρθούν από τη νέα διοίκηση οι οριστικές αποφάσεις αναφορικά με το προπονητικό τιμ και το ρόστερ. Δεν υπάρχει καμία δέσμευση ούτε προς τον προπονητή Τάσο Μπεριτζά ούτε προς τα υπόλοιπα μέλη της προπονητικής ομάδας κατόπιν των αρχαιρεσιών της 1ης Αυγούστου. Οι συγκεκριμένοι άνθρωποι με πλήρη επίγνωση της αβέβαιης κατάστασης είναι αξιέπαινοι για την προσπάθεια που κάνουν, δίχως να έχουν καμιά διασφάλιση απλά και μόνο για να μην βρεθεί η ομάδα απροετοίμαστη και ενώπιον εκβιαστικών διλημμάτων όπως «αγορά ΑΦΜ ή ανέτοιμοι για τη Γ’;».

11.Ουδέποτε και από κανέναν δεν ειπώθηκε προς τους ποδοσφαιριστές ότι «αυτοί θα αποτελέσουν την ΑΕΛ της Γ’ Εθνικής». Αντιθέτως, τονίστηκε ότι ξεκινάει μια προσπάθεια προετοιμασίας για το ενδεχόμενο της Γ’ δίχως να είναι βέβαιο που θα αγωνιστεί η ομάδα εφόσον αυτό αποτελεί απόφαση της ΠΑΕ. Επιπλέον, τονίστηκε ότι θα υπάρξει αυστηρή αξιολόγηση του έμψυχου δυναμικού, προκειμένου να δοθούν τα εν λόγω στοιχεία στην επόμενη διοίκηση του Σωματείου διευκολύνοντας το έργο της.

12.Ο κ. Μάκης Αλεξούδης δεν ανήκει στο προπονητική ομάδα, αλλά απλά είχε συζητήσεις με την επιτροπή ποδοσφαίρου για ενδεχόμενη συνεργασία ως σκάουτερ.

13.Η Επιτροπή Ποδοσφαίρου της ΑΕΛ, ακριβώς όπως και οι επιτροπές μπάσκετ και στίβου, ουδέποτε έπαψε να εργάζεται και να λειτουργεί για το καλό του Σωματείου ασχέτως διοικητικών εξελίξεων και ανακατατάξεων. Το χρέος του Σωματείου και της Επιτροπής εν προκειμένω, είναι να επιτύχει την όσο το δυνατόν καλύτερη αγωνιστική προετοιμασία των αθλητών που ανήκουν στο Σωματείο, θέτοντας αυτούς στη διάθεση της διοίκησης που θα προκύψει από τις αρχαιρεσίες της 1ης Αυγούστου 2013 (στις οποίες όπως δήλωσα στο πρόσφατο επεισοδιακό Δ.Σ. δεν θα διεκδικήσω το αξίωμα του προέδρου αν τυχόν εκλεγώ).

14.Η προσπάθεια των Τάσου Μπεριτζά, Νίκου Βλαχούλη καθώς και όλων των μελών της Επιτροπής Ποδοσφαίρου του Σωματείου αλλά και των δεκάδων ποδοσφαιριστών που ανταποκρίθηκαν στο χτεσινό κάλεσμα, μέσα σε κλίμα αβεβαιότητας και δίχως καμία απολύτως εξασφάλιση είναι αξιοσημείωτη και αγνή. Πηγάζει από καθαρό ενδιαφέρον και μέριμνα για το «αύριο» αυτής της Ομάδας. Άραγε εκείνοι οι κύριοι που εξ ονόματος της ΠΑΕ (ποιας ΠΑΕ;) καλούν τους ποδοσφαιριστές από το πρωί προτρέποντάς τους να μην λάβουν μέρος στην αυριανή προπόνηση, μπορούν να ισχυριστούν το ίδιο για τα δικά τους κίνητρα; Ποιος έχει συμφέρον από μια ΑΕΛ εντελώς απροετοίμαστη στις 2 Αυγούστου; Ποιος έχει συμφέρον από μια ΑΕΛ που θα έχει χάσει την προθεσμία υποβολής δήλωσης συμμετοχής στη Γ’ Εθνική και θα οδεύει προς τα τοπικά;

15.Απευθύνω και πάλι κάλεσμα σε κάθε ενδιαφερόμενο να συμμετάσχει και να βοηθήσει το έργο του Σωματείου της ΑΕΛ. Η Ομάδα δεν είναι υπόθεση ολίγων, αλλά όλων. Την προσπάθεια ανεξαρτητοποίησης της Ομάδας από τα συμφέροντα που την κρατούν όμηρο και δέσμια των σκοτεινών επιδιώξεών τους, πρέπει λοιπόν ΟΛΟΙ να την αγκαλιάσουμε και να την διαφυλάξουμε. Σε διαφορετική περίπτωση πολύ φοβάμαι ότι η αγορά ΑΦΜ θα πλασαριστεί ως μόνη λύση. Ας αναλάβουμε λοιπόν ο καθένας τις ευθύνες του.

Last modified onΤετάρτη, 17 Ιούλιος 2013 15:38

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep