Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 62

«Αξέχαστη η ασίστ στον Κουτσοσπύρο»

Ο παίκτης του Παναιτωλικού, Μιχάλης Μπακάκης, μίλησε για όλα και για όλα.

Συνέντευξη στην ιστοσελίδα panaitolikos1926.gr έδωσε ο Μιχάλης Μπακάκης και αναφέρθηκε επί παντός επιστητού. Διαβάστε όσα είπε...

-Πριν τον τελικό της 6ης αγωνιστικής των πλέι οφ ακούσατε πολλά από το στρατόπεδο του Βόλου. Σε τι βαθμό σας επηρέασαν;

Μας επηρέασαν αρκετά. Βλέπαμε και ακούγαμε διάφορα .Έκανε δηλώσεις ο πρόεδρος της ομάδας, ο κόσμος. Ήθελαν να μας τρομοκρατήσουν απ’ότι φαίνεται αλλά εμείς, όλοι οι παίκτες, καθίσαμε και μιλήσαμε. Είπαμε πως δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα, έχουμε πολύ καλύτερη ομάδα και θα τους κερδίσουμε παρά τα όσα έλεγαν.

-Τι ρόλο θεωρείς πως έπαιξαν οι ανακοινώσεις; Θετικό η αρνητικό;

Πιστεύω πως έπαιξαν θετικό ρολό στην ομάδα μας γιατί μας πείσμωσαν περισσότερο και πήγαμε να κερδίσουμε πιο αποφασισμένοι στο γήπεδο.

-Η στήριξη το κόσμου,η απαίτηση για νίκη και άνοδο στην Super League,σας βοήθησε ψυχολογικά ή σας άγχωσε;

Όταν υπάρχει στο γήπεδο πολύς κόσμος πάντα υπάρχει λίγο άγχος αλλά περισσότερο μας βοηθάει γιατί ξέρουμε πως είναι δίπλα μας. Φέτος ο κόσμος μπορώ να πω πως ήταν πάρα πολύ καλός διότι και στα άσχημα αποτελέσματα ή σε κάποια φάση του αγώνα που δεν πηγαίναμε καλά όπως με την Νίκη Βόλου που μείναμε πίσω στο σκορ μας βοήθησε , μας εμψύχωσε, τραγουδούσε 90 λεπτά και αυτό ήταν πάρα πολύ θετικό για εμάς .

-Στο δεύτερο γκολ έδωσες την χρυσή μπαλιά στον Κουτσοσπύρο. Πως νιώθεις;

Ένιωσα ικανοποίηση και μεγάλη χαρά .Εκείνη την στιγμή ένιωσα πως πήραμε την άνοδο, κλειδώσαμε την νίκη. Το σκορ ήταν 2-1 και η ομάδα του Ολυμπιακού Βόλου ήθελε δυο γκολ για να ανατρέψει το παιχνίδι και να πάρει αυτή την άνοδο. Η ομάδα μας έπαιζε πολύ καλά, ο Ολυμπιακός ήταν ακίνδυνος και έτσι χάρηκα πάρα πολύ και εγώ και οι συμπαίκτες μου.

-Φέτος είδαμε έναν εξαιρετικό Μιχάλη Μπακάκη .Τι έπαιξε καθοριστικό ρόλο σε αυτή την χρονιά;

Δεν είναι κάτι συγκεκριμένο που έπαιξε σημαντικό ρολό. Ένας παίχτης δεν μπορεί να διακριθεί μονός του. Χρειάζεται και τους συμπαίκτες. Η ομάδα, είδατε, πως στο β’γύρο είχε ποιοτικούς παίχτες. Η ομάδα με τον κ. Χαβο βρήκε κάποια σωστή νοοτροπία στο παιχνίδι της και έτσι καταφέραμε και εγώ αλλά και οι συμπαίκτες να παίξουμε πολύ καλό ποδόσφαιρο και αυτό βγήκε και σε ατομικό επίπεδο.

-Σε είδαμε να αγωνίζεσαι εξίσου καλά και στο άκρο της άμυνας και ως αμυντικό χαφ. Εσύ σε ποια θέση θες να αγωνίζεσαι και γιατί;

Εγώ θα αγωνίζομαι σε όποια θέση μου πει ο προπονητής μου . Θα προσπαθήσω να δίνω το 100% των δυνατοτήτων μου και από εκεί και πέρα σε όποια θέση κρίνει ο προπονητής μου πως πρέπει να με βάλει, εγώ θα προσπαθήσω να ανταποκριθώ.

-Αν ήταν στο χέρι σου ποια θέση θα διάλεγες;

Αυτή του δεξί μπακ.

-Κατά την διάρκεια της χρονιάς, όταν η ομάδα βρισκόταν στην 7η θέση πίστευες πως η ομάδα μπορεί να μην τα καταφέρει;

Εννοείται πως πέρναγε από το μυαλό μας αυτή η σκέψη .Ξέραμε ότι υπήρχαν καλές ομάδες και ανταγωνιστικές.Έίχαμε μείνει αρκετά πίσω στην βαθμολογία αλλά μετά την έλευση του κ.Χάβου και των ποδοσφαιριστών τον Ιανουάριο πιστέψαμε στα πόδια μας . Ήρθαν κάποια καλά και θετικά αποτελέσματα και έτσι είπαμε πως μπορούμε να τα καταφέρουμε ως το τέλος.

Στον α’γύρο η κόντρα της διοίκησης με τους οργανωμένους σας επηρέασε; Ήταν ένα θέμα που σχολιάζατε μεταξύ σας;

Δεν είναι θέμα που σχολιάζαμε αλλά σίγουρα επηρέασε την ομάδα γιατί όλοι ξέρουμε πως ο κόσμος είναι ο 12η παίχτης . Από εκεί και πέρα προσπαθούσαμε να παίξουμε, θέλαμε να έρθει ο κόσμος στο γήπεδο γιατί ξέραμε πως θα έχουμε μια δύναμη παραπάνω .Και από την στιγμή που γύρισε ο κόσμος και έληξε αυτή η κόντρα είδατε πως η ομάδα πηρέ τα αποτελέσματα και η αντίπαλη ομάδα που ερχόταν στο γήπεδο ήταν πιο φοβισμένη και εμείς πιο αποφασισμένοι για την νίκη .

-Νίκος Καραγεωργίου ή Μάκης Χάβος; Ποιος από τους δύο θεωρείς πως είναι καλύτερος προπονητής;

Θεωρώ πως ο Νίκος Καραγεωργίου ήταν άτυχος και δεν μας πήγαν τα αποτελέσματα . Δεν είναι πως παίζαμε καλό ποδόσφαιρο . Ο Παναιτωλικός σε εκείνα τα παιχνίδια είχε 75-80% την κατοχή της μπάλας .Θυμάμαι ένα παιχνίδι που είχαμε 22 τελικές αλλά δεν παίρναμε τα αποτελέσματα . Και αυτό πιστεύω έπαιξε σημαντικό ρόλο στο αν η ομάδα θα πηγαίνει καλά και η κριτική του Καραγεωργίου.

-Θεωρείς πως η αλλαγή προπονητή ήταν αυτή που μεταμόρφωσε την ομάδα στον β’γύρο;

Έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο και η αλλαγή προπονητή γιατί ο Μάκης Χάβος είναι εξαιρετικός προπονητής, μας έδωσε ψυχολογία, μας έμαθε κάποια πράγματα μέσα στον αγωνιστικό χώρο που έπρεπε να κάνουμε . Βγήκαν κάποιοι αυτοματισμοί μέσα στον αγώνα και έτσι καταφέραμε να κερδίσουμε κάποια παιχνίδια .

-Η βασική αιτία που χάθηκε η απευθείας άνοδος ποια πιστεύεις πως είναι;

Ο αγώνας με την Νίκη Βόλου στον δεύτερο γύρο ήταν κομβικό παιχνίδι που αν το είχαμε κερδίσει θα είχαμε ανέβει απευθείας . Και ο κακός α’ γύρος έπαιξε σημαντικό ρολό που μείναμε εκτός τριάδας .

-Πριν δύο χρόνια η ΠΑΕ Παναιτωλικός δεν ανανέωσε το συμβόλαιο σου και κατέληξες στα «αλώνια» της Football League 2 . Σε ενόχλησε η συμπεριφορά της διοίκησης;

Αυτό το θέμα ήταν πολύ μπερδεμένο. Δεν μπορώ να ρίξω ευθύνες ούτε σε εμένα ούτε στην διοίκηση . Το παρελθόν το ξεχνάμε . Η δουλειά είναι πως γύρισα εδώ πιο έτοιμος και ώριμος σαν ποδοσφαιριστής . Κατάφερα να αναδειχτώ εδώ σαν ποδοσφαιριστής και γι αυτό το λόγο ανανέωσα το συμβόλαιο μου, γιατί πιστεύω πως μπορώ να δώσω και άλλα στον Παναιτωλικό και να έχουμε καλύτερες μέρες στην α’ εθνική.

-Είπες στον εαυτό σου πως δεν θα ξαναγυρίσεις ποτέ στον Παναιτωλικό;

Όχι, δεν το είπα ούτε μου είχε περάσει από μυαλό.

-Πριν δύο μέρες υπέγραψες νέο συμβόλαιο με τον Παναιτωλικό διάρκειας 3 ετών. Οι τρεις σημαντικότεροι λόγοι που έμεινες στον Παναιτωλικό;

Πρώτον είναι η ομάδα της καρδιάς μου και ξέρετε πως αγαπώ πάρα πολύ τον Παναιτωλικό. Ξεκίνησα την καριέρα μου εδώ. Μετά, για προσωπικό επίπεδο πιστεύω πως έκανα την πιο σωστή επιλογή αυτή την χρονική στιγμή γιατί αν πήγαινα σε μια άλλη ομάδα μπορεί να μην μου δινόταν οι ευκαιρίες ή να μην είχα την ψυχολογία που έχω εδώ στο Αγρίνιο με τον κόσμο ο οποίος με στηρίζει και την διοίκηση, και θα είμαι πιο άνετα στο να αποδώσω καλυτέρα . Ο τρίτος λόγος είναι πως ο Παναιτωλικός πέρυσι ανέβηκε. Δεν χάρηκα την άνοδο τόσο γιατί γνώριζα πως δεν θα αγωνιστώ μάλλον στην Super league και ήταν ένα στοίχημα με τον εαυτό μου να αγωνιστώ με τον Παναιτωλικό στην Α’εθνική .Φέτος το κατάφερα και είμαι πολύ χαρούμενος που θα παίξω και του χρόνου με τον Παναιτωλικό.

-Πως ονειρεύεσαι τα επόμενα τρία χρόνια στα καναρίνια;

Ο κάθε ποδοσφαιριστής δεν ξέρει τι θα γίνει την επόμενη χρονιά. Από εκεί και πέρα αν κάνω μια καλή χρονιά και έρθει κάποια πρόταση και θεωρήσει η διοίκηση ότι μπορεί να με παραχωρήσει έτσι ώστε να κάνω το μεγάλο άλμα, τότε δεν θα έχω αντίρρηση. Από την στιγμή που ανανέωσα για 3 χρόνια με τον Παναιτωλικό στο μυαλό μου είναι πως θα είμαι εδώ και θα αγωνίζομαι μέχρι το 2016 για την ομάδα

-Ποια στιγμή θα σου μείνει χαραγμένη στην μνήμη σου και ποια θες να ξεχάσεις από την φετινή σεζόν;

Η στιγμή που μου έχει μείνει είναι η ασίστ στον Κουτσοσπύρο με τον Ολυμπιακό Βόλου. Αυτή που θέλω να διαγράψω είναι το παιχνίδι με τον Νίκη Βόλου που ηττηθήκαμε 3-0 και υπήρχε μεγάλη αμηχανία και σε εμένα άλλα και σε όλη την ομάδα.

-Ένα σχόλιο για τον πρόεδρο της ΠΑΕ Παναιτωλικός, Φ.Κωστούλα;

Είμαστε πάρα πολύ τυχεροί που έχουμε αυτόν τον άνθρωπο στην ομάδα άλλα και το Αγρίνιο είναι τυχερό ,ήρθε και έχει ανεβάσει επίπεδο όλο το Αγρίνιο και έχει κάνει πάρα πολλά έργα και στο γήπεδο και στο Emileon και είμαι πολύ χαρούμενος που θα συνεργαστώ για 3 χρόνια γιατί ξέρω πως είναι σωστός επαγγελματίας στην δουλειά του και πως μπορεί να βοηθήσει και την ομάδα άλλα και το Ελληνικό ποδόσφαιρο.

-Ο Μάκης Μπελεβώνης έχει δεχθεί μεγάλη κριτική αυτά τα χρόνια; Εσύ τι πιστεύεις γι’αυτή ;

Κοιτάξτε, δεν ξέρω αν αυτή η κρητική είναι σωστή ή λάθος από το φίλαθλο κόσμο . Όταν ένας τεχνικός διευθυντής φέρνει κάποιους παίχτες, κάνει τις καλύτερες επιλογές . Από εκεί και πέρα αν κάποιοι ποδοσφαιριστές δεν του βγουν, δεν φταίει αυτός . Διότι κοιτάζει βιογραφικά από προηγούμενες χρόνιες για το πώς πήγε ο παίχτης και αν την χρονιά που έρχεται δεν μπορεί να αποδώσει, πιστεύω δεν είναι ευθύνη του κ. Μπελεβώνη και κάθε τεχνικού διευθυντή και κατευθείαν ο κόσμος ασκεί κριτική πάνω στον τεχνικό διευθυντή.

Last modified onΠαρασκευή, 28 Ιούνιος 2013 17:33

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep