Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 62

«Αντίθετοι στην αγορά ΑΦΜ»

Ο πρόεδρος της Ερασιτεχνικής ΑΕΛ, Αντώνης Γραβάνης, εξέφρασε την αντίθεσή του στην εξαγορά ΑΦΜ άλλης ομάδας από την ΠΑΕ ΑΕΛ.

Ο Γραβάνης φιλοξενήθηκε στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Λάρισας και για το θέμα της συγχώνευσης των «βυσσινί» με άλλο σύλλογο είπε τα εξής: «Η ανακοίνωση που εξέδωσε το Σωματείο μας τον Αύγουστο του 2012 απαντούσε στην έντονη φημολογία εκείνων των ημερών περί επικείμενης συγχώνευσης – αγοράς ΑΦΜ με Οικονόμο Τσαριτσάνης και δεν έχει μεταβληθεί από κάποια νεότερη απόφαση, άρα συνεχίζει να ισχύει. Τότε χαρακτηριστικά αναφέραμε ''Αντίθετοι επίσης είμαστε στις νέες μεθόδους αγοράς ΑΦΜ, συγχωνεύσεων και δημιουργίας νέας ομάδας υπό τη σκέπη κάποιας άλλης. Η ΑΕΛ είναι μία και μοναδική, αυτόφωτη και ανεξάρτητη. Κανείς δεν πρέπει ούτε καν να σκέφτεται αγορά ΑΦΜ άλλης ομάδας. Είναι ιεροσυλία απέναντι στο όνομα της ομάδας μας, τον κόσμο της και τους νεκρούς της. Σαν ιδρυτικό της ΠΑΕ Σωματείο, ξεκαθαρίσαμε την θέση μας αυτή από την πρώτη συνεδρίαση της νέας μας διοίκησης και τούτο επαναλάβαμε στον κύκλο κλειστών συναντήσεων που είχαμε με ΑΕΛικούς φορείς (ΠΑΕ, παλαίμαχους, συνδέσμους). Ουδέποτε το Σωματείο μας θα συναινέσει σε οποιαδήποτε απόπειρα συγχώνευσης της ΑΕΛ με άλλο σωματείο με σκοπό την απόκτηση δήθεν καθαρού ΑΦΜ''».

Προσωπικά, πάντα θα είμαι αντίθετος σε οποιοδήποτε τέτοιο ενδεχόμενο έθετε σε κίνδυνο ή αμφισβήτηση την ιστορική συνέχεια του Σωματείου της ΑΕΛ. Δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι η πρωτοβουλία για αλλαγή ΑΦΜ προέρχεται από την πλευρά του κ. Πηλαδάκη, δεδομένου ότι η δική του διοίκηση οδήγησε την ΠΑΕ ΑΕΛ στη σημερινή κατάσταση, άρα σε τι θα αποσκοπούσε η δημιουργία υπό τη δική του καθοδήγηση μιας «μαϊμού» ΑΕΛ; Δεν νομίζω ούτε ο ίδιος, ούτε και ο κ. Μπρέζας να προχωρήσουν σε κάτι το οποίο από ηθικής, ιστορικής και αθλητικής πλευράς δεν είναι σωστό. Απαντώντας στην ερώτησή σας, αν τρίτα πρόσωπα-ενδιαφερόμενοι επενδυτές έλθουν σε συνεννόηση για αποχώρηση του κ. Πηλαδάκη, δεν βρίσκω γιατί θα πρέπει να στραφούν στον Τύρναβο ή στον κάθε Τύρναβο για εξασφάλιση ΑΦΜ».

Για το πόσο δύσκολος είναι ο δρόμος της ΑΕΛ από εδώ και στο εξής ανέφερε: «Πιστεύω ότι εφόσον αποχωρήσει ο κ. Πηλαδάκης υπάρχει καθαρός και ΑΕΛικός τρόπος η ομάδα να ορθοποδήσει. Σίγουρα ανηφορικός, αλλά όχι ο δυσκολότερος από όλους. Και τότε είμαι βέβαιος ότι οι εν λόγω ενδιαφερόμενοι, αλλά και πολλοί άλλοι θα βρεθούν να συμμετέχουν στο εγχείρημα της ολικής επαναφοράς της ΑΕΛ. Πάντως δεν μου αρέσει να απαντώ σε υποθετικά σενάρια που και στα δικά μας αυτιά έχουν φτάσει μόνο υπό μορφή φημολογίας και όχι ως επίσημη ενημέρωση».

Τέλος, απάντησε σε ερώτηση για το αν η Ερασιτεχνική έχει κάνει κάποια κίνηση για το μέλλον της ΠΑΕ: «Ως διοίκηση του Σωματείου της ΑΕΛ έχουμε στην πλάτη μας το βαρύ φορτίο να εγγυηθούμε τη συνέχεια και τη διατήρηση της ιστορίας της Αθλητικής Ένωσης Λάρισας που ιδρύθηκε πριν από 49 χρόνια και αυτό θα το πράξουμε όταν απαιτηθεί πάση θυσία, ότι και αν απαιτηθεί. Η μητρική ΑΕΛ δεν έχει την αρμοδιότητα να οδηγήσει τις εξελίξεις, αλλά αποτελεί το τελευταίο θεσμικό ανάχωμα, σε περίπτωση που όλες οι άλλες λύσεις αποτύχουν».

Last modified onΠέμπτη, 30 Μάιος 2013 13:34

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep