Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 62

Σαν ψέμα…

Αν και ξεπέρασε κατά πολύ τον αρχικό προϋπολογισμό, το «Γεώργιος Σκούφος» είναι πλέον έτοιμο.

Σε… ανθρώπινες συνθήκες προπονήθηκαν τη Δευτέρα (01/04) οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΛ Καλλονής. Το ανακαινισμένο προπονητικό κέντρο, «Γεώργιος Σκούφος» άνοιξε τις πόρτες του έπειτα από περίπου ένα μήνα εργασιών, οι οποίες ξεπέρασαν κατά πολύ τον αρχικό προϋπολογισμό που είχε κάνει ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Νίκος Μιχαλάκης. Ωστόσο, η ομάδα της Λέσβου έχει πλέον στις τάξεις της ένα «στολίδι», το οποίο της προσφέρει ό,τι χρειάζεται, ειδικά σε αυτή την κρίσιμη καμπή του πρωταθλήματος.

Οι ποδοσφαιριστές έμειναν απόλυτα ικανοποιημένοι από τη νέα εικόνα που πήρε το προπονητήριο, ενώ μετά την προπόνηση οδηγήθηκαν στον τομέα αποκατάστασης όπου έκαναν χρήση του νέου υδρομασάζ το οποίο θα βοηθήσει στην ταχύτερη αποθεραπεία τους από την καταπόνηση των συνεχόμενων παιχνιδιών και τις εμβόλιμες αγωνιστικές.

Χαρακτηριστικά τα σχόλια των ποδοσφαιριστών στην ιστοσελίδα της ΑΕΛΚ:

Χάρης Σιλιγαρδάκης: «Καλό για την ψυχολογία του ποδοσφαιριστή»

«Είναι πολύ σημαντικό που θα κάνουμε προπόνηση σε αυτό το γήπεδο. Είναι καλό για την ψυχολογία του κάθε ποδοσφαιριστή και για την αγωνιστική του κατάσταση. Ήταν πολύ σημαντική η κίνηση του προέδρου και δείχνει ότι στηρίζει εκατό τοις εκατό την ομάδα μας, είναι κοντά μας και αυτό για το οποίο θα προσπαθήσουμε εμείς από την πλευρά μας είναι στο τέλος της χρονιάς να τον κάνουμε υπερήφανο».

Γιώργος Μανούσος: «Μας άλλαξε τη διάθεση»

«Θεωρώ πως έχουμε πλέον ένα από πιο σύγχρονα προπονητικά κέντρα ακόμη και από ομάδες της Α΄Εθνικής. Σίγουρα θα μας δώσει αβαντάζ. Μας άλλαξε η διάθεση μπαίνοντας σήμερα στο γήπεδο να κάνουμε προπόνηση. Προσωπικά για μένα αλλά και για όλους τους συμπαίκτες μου αυτή η αλλαγή θα κάνει τη διαφορά και στην αγωνιστική μας παρουσία. Ο πρόεδρος δείχνει πως έχει μεράκι, του αρέσει αυτό που κάνει και θέλει να δημιουργεί. Νομίζω πως στο τέλος της χρονιάς θα φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών του και πιστεύω πως θα ανεβούμε κατηγορία και θα τον ανταμείψουμε για όσα έχει προσφέρει».

Γιώργος Χωριανόπουλος: «Είναι πολυτέλεια για τη Β΄εθνική»

«Βελτιώνει τις συνθήκες της δουλειάς μας. Είναι ένα γήπεδο που βοηθάει τον ποδοσφαιριστή και αναμφισβήτητα είναι πολυτέλεια για ομάδες Β΄ εθνικής να έχουν ένα τέτοιο γήπεδο για να προπονούνται. Θα το ζήλευαν πολλές ομάδες της κατηγορίας. Είναι μια κίνηση που αν μη τι άλλο δείχνει την αγάπη του προέδρου γι'αυτό που κάνει και την πίστη του σε εμάς. Μας παρέχει τις καλύτερες δυνατές συνθήκες για να δώσουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στον αγωνιστικό χώρο. Πιστεύω πως στο τέλος της χρονιάς θα του το ανταποδώσουμε».

Λεοζίνιο: «Σε κάνει να πιστεύεις ακόμη περισσότερο στις δυνατότητες σου»

«Οι πρώτες μου εντυπώσεις από το νέο προπονητικό κέντρο είναι ιδανικές. Το να μπορείς να διαθέτεις όσο το δυνατόν καλύτερες συνθήκες δουλειάς σε κάνει και σένα πιο ευχαριστημένο και έχεις ακόμη μεγαλύτερη όρεξη για την καθημερινή προπόνηση. Πιστεύω πως είναι από τα βασικά στοιχεία μιας ομάδας, και είμαι πολύ ικανοποιημένος γι' αυτό. Σε ένα καλύτερο γήπεδο μπορείς να δοκιμάσεις περισσότερα πράγματα, κι αυτό σε κάνει να έχεις ακόμη μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στις δυνατότητές σου. Βέβαια, οι συνθήκες αυτές αφορούν το προπονητικό κέντρο, το γήπεδο στο οποίο αγωνιζόμαστε όμως έχει άλλες συνθήκες. 

Αυτό λοιπόν που οφείλουμε να κάνουμε είναι να ακολουθούμε μια δυνατή προπόνηση καθόλη την διάρκεια της εβδομάδας, να δίνουμε το 100% των δυνατοτήτων μας, ώστε όταν αγωνιζόμαστε στο κανονικό γήπεδο ή σε εκτός έδρας αγώνες να μπορούμε με την ποιότητα του παιχνιδιού μας και τη φυσική μας κατάσταση να ξεπερνάμε τις δυσκολίες. Βλέπω πως αρκετά πράγματα αλλάζουν σημαντικά προς το καλύτερο σε σχέση με πέρσι. Η αλλαγή στα αποδυτήρια επίσης είναι σημαντική και μας κάνει πολύ χαρούμενους. Εχω δουλέψει και σε άλλες ομάδες στην Ελλάδα και πρέπει να πω ότι είναι η πρώτη φορά που βλέπω έναν άνθρωπο σαν τον κ. Μιχαλάκη στην θέση του προέδρου, έναν άνθρωπο πολύ τίμιο και ειλικρινή. Και νομίζω πως γενικά το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα χρειάζεται ανθρώπους σαν τον κ. Μιχαλάκη, με προσωπικότητα, να είναι κοντά στους παίκτες, να τους μιλάει και να τους προστατεύει. Ο ίδιος λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων αναγκάζεται πολλές φορές να λείπει, ωστόσο όταν μπορεί είναι δίπλα μας κι αυτό είναι πολύ σημαντικό για την ομάδα μας». (Μετάφραση: Γιάννης Μαντάς)

Έτοιμο το «Γεώργιος Σκούφος»

Πέρα από τον κυρίως αγωνιστικό χώρο του «Γεώργιος Σκούφος» με φυσικό χλοοτάπητα στρώθηκε και το εξωτερικό κομμάτι από την πλευρά των κερκίδων στο οποίο η ομάδα μας θα πραγματοποιεί ασκήσεις ταχυδύναμης.

Παράλληλα η ΠΑΕ ΑΕΛ ΚΑΛΛΟΝΗΣ προχώρησε και στην αγορά καινούργιου χλοοκοπτικού μηχανήματος το οποίο θα χειρίζεται ειδικός συνεργάτης που θα είναι επιφορτισμένος με τη συντήρηση του αγωνιστικού χώρου. Η κτιριακή εγκατάσταση έπειτα από τις κατάλληλες εργασίες διαχωρίστηκε σε δύο τομείς: στον τομέα της αποκατάστασης συμπεριλαμβανομένων και των λουτρών και στον τομέα των αποδυτηρίων.

Στον τομέα της αποκατάστασης συγκεκριμένα εγκαταστάθηκε σύγχρονο σύστημα υδρομασάζ, κρεβάτι μασάζ (βαλίτσα) ενώ έγιναν και αρκετές αισθητικές παρεμβάσεις. Στα λουτρά εγκαταστάθηκαν νέα υδραυλικά συστήματα καθώς και καινούργια είδη υγιεινής. Στα αποδυτήρια στρώθηκε ειδικός απορροφητικός τάπητας, κατασκευάστηκαν χώροι αποθήκευσης, τοποθετήθηκαν ξυλοκατασκευές για τον ιματισμό ενώ έγιναν και αρκετές αισθητικές παρεμβάσεις.

Επίσης τοποθετήθηκε ειδικό κοντέινερ για χρήση αποδυτηρίων του προπονητικού team. Από την πλευρά του βουνού τοποθετήθηκε, μετά και τις απαραίτητες οικοδομικές εργασίες, ειδικό πλέγμα για την περίφραξη του χώρου. Ενώ στο κτίριο παραπλεύρως εγκαταστάθηκαν νέα υδραυλικά συστήματα. Οι αισθητικές εργασίες θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες.

Last modified onΔευτέρα, 01 Απρίλιος 2013 16:49

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep