Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 62

«Αδικαιολόγητοι και αυτοκαταστροφικοί»

Ο προπονητής της ΑΕΛ, Τίμος Καβακάς υποστήριξε ότι οι ποδοσφαιριστές θέλουν, αλλά... δεν μπορούν.

Μετά το 1-1 με την Παναχαϊκή ο τεχνικός της θεσσαλικής ομάδας δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου:

«Θεωρώ ότι είμαστε αυτοκαταστροφικοί ως ομάδα. Φτάνουμε σε ένα σημείο που λέμε ότι προσπαθούμε για κάτι καλύτερο, αλλά κάτι γίνεται και ξεκινάμε πάλι από την αρχή. Σήμερα ήμασταν κακοί και στην κορύφωση του πρωταθλήματος που χρειάζεται να είμαστε πρωταγωνιστές για να αντέξουμε αυτή την πίεση θα πρέπει να επιστρέψουμε στις προηγούμενες εμφανίσεις.

Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για την εικόνα που δείξαμε. Ένα παιχνίδι που δεν ήταν δύσκολο και το κάναμε εμείς να φαίνεται έτσι με τις κακές επιλογές μας και τα πολλά λάθη. Θέλαμε πολύ να το κερδίσουμε το παιχνίδι αλλά δεν τα καταφέραμε. Θα πρέπει να ανασυνταχτούμε για να δούμε τι θα κάνουμε στη συνέχεια. Ήταν, ίσως, το μοναδικό ματς που δεν κάναμε φάσεις».

-Γιατί η ομάδα δεν μπόρεσε να κάνει κλασικές ευκαιρίες;

«Όταν φτάνουμε την μπάλα εκεί που πρέπει και δεν την κρατάμε, τι να κάνω; Να την κρατήσω εγώ με τα χέρια; Δείχνουμε πολύ κακό αγωνιστικό πρόσωπο στην επίθεση. Δεν γίνεται να κερδίζεις παιχνίδια όταν παίζουν μόνο 2 παίκτες όπως πρέπει. Τουλάχιστον στα προηγούμενα ματς ήταν 6 αυτοί οι παίκτες. Θα πρέπει να αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες μας και εγώ θα πρέπει να βρω τον τρόπο ώστε να μπορέσουμε να βγάλουμε τον εγωισμό μας, αν έχουμε γιατί σίγουρα δεν το δείχνουμε. Δεν είμαστε αποφασιστικοί.

Ακόμα και όταν προς το τέλος γεμίζαμε την αντίπαλη περιοχή ήμασταν άτονοι. Όταν έχεις μια ενδεκάδα που στο τέλος αποτελείται από 7 παιδιά με πάνω από 1.85 ύψος και δεν παίρνουμε ούτε μια κεφαλιά… Όταν δεν έχουμε κάνει ένα καλό χτύπημα σε όλο το παιχνίδι τι εξήγηση να υπάρχει.

Χαρακτηριστικά θα σας αναφέρω μια φάση στο δεύτερο ημίχρονο όταν ο Παπαγεωργίου εκτέλεσε ένα φάουλ, ήταν μόνος του με τον αντίπαλο στα 50 μέτρα και ετοιμαζόταν να εκτελέσει απευθείας, αντί να συνεργαστεί δίπλα του με τον Μπλέντι για να παίξουν «δύο εναντίον ενός». Έπρεπε να φωνάξω εγώ από τον πάγκο. Αυτό δείχνει ότι δεν έχουμε καθαρό μυαλό. Και που πήραμε την ισοπαλία σήμερα πάλι ευχαριστημένοι να ήμαστε».

-Κατά πόσο επηρεάζουν την εικόνα της ομάδας οι απουσίες βασικών παικτών;

«Εγώ δε θα σταθώ ποτέ σε απουσίες. Και σήμερα χάσαμε ένα παίκτη (σ.σ. ο Χασομέρης έπαθε τράβηγμα). Δεν είναι δικαιολογία. Έχουμε 25 παίκτες και παίζουμε στην ΑΕΛ. Όταν έχουμε αυτόν τον κόσμο και αυτόν τον παλμό κοντά μας και δεν κερδίζουμε, δεν μπορούμε να στεκόμαστε στις απουσίες. Και με ποιον αντίπαλο παίζαμε; Χωρίς να θέλω να υποτιμήσω την Παναχαϊκή».

-Είχατε μιλήσει στο ματς με τον Γάζωρο ότι πολλοί παίκτες είναι κουρασμένοι. Θα μπορούσατε ίσως να κάνετε κάποιες αλλαγές στην 11αδα;

«Υπάρχουν δύο λύσεις σε αυτό το πρόβλημα. Η μία λύση είναι να προχωρήσεις σε ριζικές αλλαγές και να πάρεις το ρίσκο. Η άλλη λέει, ναι να γίνουν αλλαγές αλλά θα πρέπει να είναι μετρημένες. Αν μπορούσαμε θα κάναμε 7 αλλαγές, αλλά δεν μπορούμε. Όταν θα μπει κάποιος παίκτης θα πρέπει να σου δείξει ότι είναι έτοιμος να προσφέρει. Αυτή τη στιγμή τα παιδιά που μπαίνουν ως αλλαγές δε βοηθούν όσο θα θέλαμε. Και αυτοί κουρασμένοι δείχνουν. Εκτός αν βλέπω εγώ κάτι άλλο».

-Θεωρείτε ότι είναι θέμα μη καλής προετοιμασίας το καλοκαίρι;

«Εσείς το είπατε. Εγώ όταν ανέλαβα είπα ότι η ομάδα είναι καλά προετοιμασμένη. Υπάρχουν πολλά ματς που έχουμε δώσει και λογικό είναι να ήμαστε κουρασμένοι. Έχουμε τραυματίες και τιμωρίες με κάρτες. Αυτή την κούραση τη βγάζουμε εδώ και 20 μέρες.

Το αντίδοτο είναι η ξεκούραση, αλλά φυσικά και τι ζωή κάνει μόνος του ο ποδοσφαιριστής, πως ξεκουράζεται αν κοιμάται σωστά κλπ. Εγώ θεωρώ ότι έχω σωστούς επαγγελματίες, αλλά αστυνομικός δεν είμαι. Εργομετρικά δεν μπορούμε να κάνουμε τώρα, γιατί τα εργομετρικά θέλουν δύο 24ωρα ξεκούραση. Όταν παίζουμε Κυριακή-Τετάρτη όπως αντιλαμβάνεστε δεν μπορούμε να κάνουμε γιατί θα σπαταλάμε τον χρόνο για προετοιμασία. Θα πρέπει να χάσουμε προπονήσεις. Οι αιματολογικές εξετάσεις που κάναμε πρόσφατα ήταν καλές, αλλά βέβαια δεν συμβαδίζουν πάντα».

-Πιστεύετε ότι ορισμένοι παίκτες είναι αδιάφοροι;

«Εγώ βλέπω ότι οι παίκτες θέλουν, αλλά δεν μπορούν. Δεν μπορεί 5 ματς πιο πριν να ήμασταν καλοί και τώρα να έχουμε σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή μας. Ίσως να περνάμε την κάμψη μας στην πιο ακατάλληλη στιγμή. Το επόμενο ματς είναι καθοριστικό όσον αφορά στους στόχους μας».

Last modified onΚυριακή, 17 Μάρτιος 2013 19:59

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep