Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 62

«Πρωταγωνιστής ο Φωκικός»

Ο Γιάννης Ζαλαώρας (αριστερά στη φωτ.) με τον Γιάννη Πλαβούκο. Ο Γιάννης Ζαλαώρας (αριστερά στη φωτ.) με τον Γιάννη Πλαβούκο.

Ο προπονητής τερματοφυλάκων του Φωκικού, Γιάννης Ζαλαώρας, δήλωσε ότι αν όχι φέτος, τότε του χρόνου ο Φωκικός θα παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο.

Η συνέντευξή του στη ιστοσελίδα kavalagoal.gr

 

-Κύριε Ζαλαώρα η ομάδα του Φωκικού αγωνίστηκε πρόσφατα στο στάδιο «Ανθή Καραγιάννη» με την ομάδα του Α.Ο.Κ. από τον οποίο γνώρισε την ήττα με σκορ (1-0). Ποιο είναι το σχόλιό σας για την αναμέτρηση των δύο ομάδων;

«Το μεταξύ μας παιχνίδι θα ήθελα να σας πω ότι ήταν ένα μέτριο ποιοτικά παιχνίδι. Η ομάδα της Καβάλας είναι μία πιο έμπειρη ομάδα, εμείς αγωνιστήκαμε στο συγκεκριμένο παιχνίδι με πάρα πολλές απουσίες και το γεγονός αυτό μας επηρέασε. Μας έλειπαν 4-5 βασικά στελέχη στην 11άδα μας και πιστεύω ότι με την απόδοση την οποία πιάσαμε κλείσαμε τους χώρους εκείνους που οδηγούσαν στην εστία μας. Γενικότερα θα ήθελα να σας τονίσω ότι δεν επιτρέψαμε στους ποδοσφαιριστές των «Αργοναυτών» να δημιουργήσουν ευκαιρίες στα καρέ μας. Θεωρώ πως αν η ομάδα μου ήταν λίγο πιο τυχερή τότε θα μπορούσαμε να είχαμε αποσπάσει το θετικό αποτέλεσμα το οποίο θα ήταν και το πιο δίκαιο».

 

-Κατά την άποψή σας οι δύο ομάδες μπορούν να παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο στο υπό εξέλιξη πρωτάθλημα της Football League;

«Είναι γεγονός ότι η ομάδα της Καβάλας έχει μία μεγάλη ιστορία στα ποδοσφαιρικά δρώμενα της χώρας μας και κυρίως στην κατηγορία των μεγάλων του ελληνικού ποδοσφαίρου. Τέτοιες πόλεις όπως είναι η Καβάλα πιστεύω ακράδαντα ότι αξίζουν να έχουν ομάδες οι οποίες θα αγωνίζονται στη Superleague και πιστεύω ότι με την προσθήκη 2-3 έμπειρων ποδοσφαιριστών η ομάδα της Καβάλας μπορεί να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο και να επανέλθει στα «σαλόνια» του ελληνικού ποδοσφαίρου. Σε ότι έχει να κάνει με την ομάδα του Φωκικού θα ήθελα να σας πω ότι εγώ είμαι δύο περίπου μήνες στο τεχνικό επιτελείο της ομάδας του Φωκικού η οποία εκπροσωπεί την Άμφισσα, 15 με 20 χιλιάδες περίπου κατοίκων, και ο κόσμος της πόλης βρίσκεται στο πλευρό της ομάδας. Πιστεύω ότι με την έλευση του προπονητή Πέτρου Δημητρίου, του βοηθού του Λευτέρη Βελέντζα και του γυμναστή Κώστα Τερζή έχει συγκροτηθεί μία ομάδα ισχυρή σε τεχνικό επίπεδο και ο Φωκικός αν όχι φέτος τουλάχιστον την επόμενη ποδοσφαιρική περίοδο μπορεί να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο».

 

-Με την ιδιότητά σας ως προπονητής τερματοφυλάκων θα ήθελα ένα σχόλιο για τους 3 τερματοφύλακες οι οποίοι ανήκουν στο έμψυχο δυναμικό της ΠΑΕ Καβάλα. Δηλαδή τους Μανώλη Αποστολίδη, Γιώργο Σουλογάννη και Γιάννη Τιγγιρίδη.

«Θα ήθελα να ξεκινήσω με τον γκολκίπερ Μανώλη Αποστολίδη ο οποίος αγωνίστηκε ως βασικός στο μεταξύ μας παιχνίδι στο στάδιο «Ανθή Καραγιάννη». Πριν αναφερθώ σ’ αυτόν θα ήθελα να πω ότι οι τρεις τερματοφύλακες είναι πάρα πολύ τυχεροί γιατί δουλεύουν σε καθημερινή βάση με τον προπονητή τερματοφυλάκων της ΠΑΕ Καβάλα Βαγγέλη Καρασάββα, μία δόξα του παρελθόντος με σημαντικότατη θητεία στη Δόξα Δράμας, στον Εθνικό και άλλες ομάδες. Θεωρώ ότι ήταν ένας τερματοφύλακας τον οποίο πολύ θα ζήλευαν και εγώ προσωπικά θαυμάζω σε μεγάλο βαθμό. Μάλιστα πριν ξεκινήσει το μεταξύ μας παιχνίδι πήγα και του έδωσα το χέρι και θεωρώ ότι η στιγμή αυτή για μένα ήταν πολύ μεγάλη. Θεωρώ ότι ο τερματοφύλακας Μανώλης Αποστολίδης έχει κάνει πολύ καλές εμφανίσεις στο πρωτάθλημα της Football League και είναι ένας τερματοφύλακας με πολλές αρετές. Μοναδικό μειονέκτημά του το οποίο παρατήρησα στο μεταξύ μας παιχνίδι ίσως είναι το ότι δεν είναι τόσο καλός παίζοντας την μπάλα με τα πόδια. Όπως λέμε εμείς στη δική μας ορολογία οι προπονητές τερματοφυλάκων. Όμως θεωρώ ότι με τη δουλειά του Βαγγέλη, μπορεί να βελτιώσει κάποιες αδυναμίες τις οποίες παρουσιάζει σήμερα στο συγκεκριμένο τομέα. Αντίθετα στο ψηλό παιχνίδι ο Μανώλης είναι πάρα πολύ καλός και όσες σέντρες βγήκαν στην περιοχή της Καβάλας από τους παίκτες μας, ο ίδιος τις εξουδετέρωσε με αποτελεσματικό τρόπο. Όσο αφορά τώρα τον γκολκίπερ Σουλογάννη ότι και να πω εγώ προσωπικά είναι πολύ λίγο για έναν γκολκίπερ τέτοιας εμβέλειας. Θεωρώ ότι η ομάδα της Καβάλας είναι πάρα πολύ τυχερή έχοντας στο δυναμικό της δύο τερματοφύλακες όπως είναι οι Αποστολίδης και Σουλογάννης. Όπως επίσης και ο νεαρός τερματοφύλακας που έρχεται από πίσω, και αναφέρομαι στον Γιάννη Τιγγιρίδη με βάση τα όσα είδα στην ομάδα νέων της ΠΑΕ Καβάλα θεωρώ ότι έχει πλούσια σωματικά προσόντα και εκτιμώ ότι με την καθημερινή δουλειά του Βαγγέλη Καρασάββα θα εξελιχθεί, και μάλιστα πολύ γρήγορα. Μακάρι να μπορέσει το παιδί να αγωνιστεί στην πρώτη ομάδα της ΠΑΕ Καβάλα».

 

-Τι σας έκανε να ασχοληθείτε επαγγελματικά ως προπονητής τερματοφυλάκων;

«Εκείνο το οποίο με προέτρεψε για να ασχοληθώ επαγγελματικά ως προπονητής τερματοφυλάκων είναι η αγάπη που έχω. Θα ήθελα να σας πω ότι ως τερματοφύλακας αγωνίστηκα για 23 χρόνια, αγωνίστηκα μόνο σε ομάδες τις Δ΄ Εθνικής κατηγορίας της Λαμίας και του Πειραιά και όχι σε πιο υψηλό επίπεδο. Ξεκίνησα σιγά σιγά την καριέρα μου ως προπονητής τερματοφυλάκων σε διάφορες ακαδημίες όπως της Καλλιθέας, στον Αετό Κορυδαλλού, η ομάδα η οποία ανέδειξε τον Καπίνο. Πέρσι θα ήθελα να σας πω ότι ήμουν στην Προοδευτική και στη συνέχεια αφού γνωρίστηκα με τον προπονητή κ. Πέτρο Δημητρίου στην ομάδα του Εθνικού Αστέρα φέτος μου πρότεινε αφού ανέλαβε την τεχνική ηγεσία του Φωκικού να συνεργαστούμε όπως και έγινε. Μάλιστα θα ήθελα να τον ευχαριστήσω προσωπικά για το ότι μου έδωσε τη δυνατότητα να συνεργαστούμε για άλλη μία ποδοσφαιρική περίοδο, σε επίπεδο Β΄ Εθνικής κατηγορίας αυτή τη φορά».

 

-Υπάρχουν δάσκαλοι για έναν προπονητή τερματοφυλάκων ο οποίος δραστηριοποιείται επαγγελματικά;

«Με την ερώτησή σας μου δίνετε τη δυνατότητα μέσα από την ιστοσελίδα σας να ευχαριστήσω και δημόσια τον «δάσκαλό» μου, προπονητή τερματοφυλάκων Γιάννη Πλαβούκο ο οποίος είναι γνωστό ότι εργάστηκε για την ΠΑΕ Καβάλα στο πρωτάθλημα της Superleague. Στον Γιάννη Πλαβούκο εγώ προσωπικά οφείλω τα πάντα. Πρόκειται για έναν σεμνό και ταπεινό άνθρωπο πάνω απ’ όλα με τον οποίο εξακολουθώ να συνεργάζομαι μαζί του, κάτι το οποίο θεωρώ προσωπικά ιδιαίτερα μεγάλη τιμή. Μου έχει μεταδώσει τον τρόπο δουλειάς του, τη μεθοδολογία αλλά και την αξιολόγησή του και κυρίως τον τρόπο με τον οποίο ο εκάστοτε προπονητής τερματοφυλάκων θα προσεγγίσει έναν γκολκίπερ. Το βασικότερο δηλαδή είναι πως θα μπεις στην ψυχή και στο πετσί ενός τερματοφύλακα. Αυτό το διαθέτει ο Γιάννης Πλαβούκος, θεωρώ ότι είναι κορυφαίος στο είδος του ως προπονητής τερματοφυλάκων και πιστεύω ακράδαντα ότι αδικείται που εργάζεται σε ελληνικές ομάδες αφού πρέπει να εργαστεί και σε ομάδες του εξωτερικού. Πιστεύω τέλος ότι τα καλύτερα έρχονται για τον δάσκαλο».

Last modified onΤετάρτη, 23 Ιανουάριος 2013 16:16

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep