Η μπίλια στον Παναιτωλικό

Πικρή ήττα (1-0) για την Ξάνθη στο δεύτερο μπαράζ με τον Παναιτωλικό. Έμεινε στη μεγάλη κατηγορία η ομάδα του Αγρινίου και στη Super League 2 ο ΑΟΞ.

Έφτασε στην πηγή, αλλά νερό δεν ήπιε η Ξάνθη. Η ακριτική ομάδα έκανε μεγάλη αντεπίθεση στη Super League 2, διεκδίκησε επί ίσοις όροις την επάνοδο απέναντι στον Παναιτωλικό, αλλά στις λεπτομέρειες τα Καναρίνια βγήκαν νικητές χάρη στο εκτός έδρας γκολ που σημείωσαν στα Πηγάδια. Οι Κυανοκίτρινοι με πέναλτι του Βέργου στο 83' πανηγύρισαν (1-0) την παραμονή στην κατηγορία και οι Ακρίτες θα δοκιμάσουν να επιστρέψουν εκεί όπου ανήκουν την προσεχή σεζόν.

Ήταν μία πικρή ήττα για την ομάδα του Μπάμπη Τεννέ, αφού και στα δύο παιχνίδια διαφορά κατηγοριών δεν φάνηκε. Η άνοδος κρίθηκε στη λεπτομέρεια και ο έμπειρος τεχνικός δεν κατάφερε να πανηγυρίσει την 8η άνοδο.

Οι γηπεδούχοι άσκησαν πίεση στην Ξάνθη, αλλά έβγαλαν άγχος και δεν είχαν ηρεμία στο παιχνίδι τους. Στο 20' ο Ίτσο αντέδρασε σωστά σε σουτ του Μεντόσα, ενώ στο 40' ο Βέργος δεν βρήκε στόχο με κεφαλιά. Οι Ακρίτες ήταν οργανωμένοι στα μετόπισθεν και έτσι έβγαλαν το πρώτο 45λεπτο στο 0-0. Μόνη απειλή από πλευράς ομάδα Μπάμπη Τεννέ η προσπάθεια του Έμπερτ στο 12'.

Στο 53' ο Βέργος επιχείρησε σουτ και ο Τζούρμαν έβαλε την κόντρα, ενώ 10 λεπτά αργότερα τα Καναρίνια είχαν νέα ευκαιρία όταν ο Πέτροβιτς λίγο έλειψε να σημειώσει αυτογκόλ. Τελικά, ο Παναιτωλικός έλυσε τον..Γόρδιο δεσμό στο 83' μετά από χέρι του Θανάση Παπάζογλου. Ο Ευαγγέλου έδειξε αμέσως την άσπρη βούλα, το VAR επιβεβαίωσε και ο Βέργος με εκτέλεση πέναλτι άνοιξε το σκορ και έγειρε τη ζυγαριά της ανόδου υπέρ της ομάδας του Αγρινίου. Στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων η Ξάνθη έχασε μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσει με τον Έμπερτ.

Σκόρερ: 83' πέν. Βέργος

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Τραϊανός Δέλλας): Κνετ, Ντουάρτε, Περέιρα (77' Μάζουρεκ), Κωνσταντόπουλος (77' Αριγίμπι), Μαλής, Ντίας, Ταχάρ (58' Ματσόλα), Εντινγκά, Μεντόσα, Μπαρμπόσα, Βέργος (87' Βάντερσον).

ΞΑΝΘΗ (Μπάμπης Τεννές): Ίτσο, Πέτροβιτς (84' Ντίνας), Παντελιάδης, Τζούρμαν, Τ. Παπάζογλου (64' Θυμιάνης), Δημούτσος (84' Τεσίγια), Βέρκερ, Έμπερτ, Σιατραβάνης, Θ. Παπάζογλου, Μικελτάτζε (64' Τάτος, 78' Σχρόιγεν).

Διαιτητής: Ευαγγέλου (Αθήνας)
Βοηθοί: Απτόσογλου (Αθήνας), Δημητριάδης (Καστοριάς)
VAR: Σκουλάς (Θεσσαλίας)
AVAR: Σαμοΐλης (Αθήνας)

Last modified onΚυριακή, 30 Μάιος 2021 21:31

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep