«Ό,τι και να γίνει... συγχώνευση»

Ο Θανάσης Χηνόπουλος θεωρεί δεδομένη την αναδιάρθρωση και δήλωσε ότι θα είναι παράνομο να υποβιβαστεί η ομάδα του στη Γ' Εθνική.

Στον ραδιοφωνικό σταθμό Over Fm 104,9 φιλοξενήθηκε την Παρασκευή (23/04) ο πρόεδρος του ΟΦ Ιεράπετρας, Θανάσης Χηνόπουλος και εμφανίστηκε βέβαιος ότι η Football League θα συγχωνευτεί με τη Super League 2, άρα η ομάδα του δεν θα υποβιβαστεί. Όπως είπε:

«Θεωρώ ότι στο τέλος θα επικρατήσει το σωστό, το δίκαιο, το νόμιμο. Πιστεύω ότι και με την ψήφιση του νόμου θα λυθεί η εκκρεμότητα των δύο τελευταίων ομάδων. Δεν ξέρω πού θα βρεθούμε μετά από πέντε αγώνες. Όπως είναι η προκήρυξη εμείς υποβιβαζόμαστε στη Football League ανεξάρτητα αν καταργηθεί. Θα πρέπει να πάμε εκεί και από εκεί και έπειτα εφόσον συγχωνευτεί με τη Super League 2, πιστεύω θα βρεθούμε στη Super League 2.

Αυτό δεν έχει λεχθεί επίσημα. Το θεωρούμε αυτονόητο. Υπάρχει μια δικαιολογία πολύ βάσιμη. Την έχω σκεφτεί και όλοι θα συμφωνήσουμε. Δεν μπορεί εν όψει εξελίξεων και επειδή συνεχίζονται οι αγώνες, να ξέρει ο άλλος ότι δεν θα πέσει. Υπάρχει ο κίνδυνος τα αποτελέσματα να μην είναι γνήσια για στοιχηματικούς λόγους. Ορθώς το υπουργείο δεν το έχει ξεκαθαρίσει. Τώρα που θα περάσει το νομοσχέδιο θα το ξεκαθαρίσει.

Αυτή την ιστορία της αναδιάρθρωσης όλοι την ξέρουμε από το 2020. Δεν είναι δυνατόν να κατέβει ένα νομοσχέδιο και να μην έχουν προηγηθεί διαβουλεύσεις με τους ενδιαφερόμενους). Δεν μπορεί ένας υπουργός να κατεβάσει ένα νομοσχέδιο αν δεν συζητήσει μαζί τους. Από τον Σεπτέμβριο του 2020 έχει συσταθεί ομάδα εργασίας με εκπροσώπους της ΓΓΑ, της SL2, της FL και της ΕΠΟ. Άρα το πράγμα δουλεύεται από τότε.

Δεν μπήκε ξαφνικά στον χάρτη. Από τη στιγμή που συστήνεται ομάδα εργασίας, ο κάθε ένας δίνει τις προτάσεις του. Έτσι και η SL2. Βάσει των προτάσεων που δόθηκαν φτάσαμε εδώ. Συζητήθηκε ο οδικός χάρτης, πώς θα πάμε. Οι κατηγορίες είναι SL1, SL2. Ό,τι και να γίνει η FL θα συγχωνευτεί. Είναι αποφασισμένο και συμφωνημένο. Άλλο τι λέει τώρα ο καθένας.

Χθες τα θέματα ήταν άλλα και ξαφνικά μπήκε το θέμα αναδιάρθρωση. Εγώ στα ΔΣ μιλάω λιγότερο, απλά ακούω. Χθες μίλησα περισσότερο. Δεν έχω ακούσει ακόμα επίσημα πού θα βρεθώ. Το προεδρείο αναγκάστηκε να βγάλει μια ανακοίνωση παρότι υπήρχαν φωνές που έλεγαν να πάμε πρώτα να δούμε τον υπουργό. Εγώ για να αποφασίσω τι θα κάνω θα πρέπει να ξέρω πού θα βρεθώ. Εάν ξέρω ότι θα επανέλθω στη SL2, βεβαίως και με ενδιαφέρει η αναδιάρθρωση.

Η Ιεράπετρα θα πληροί τις προϋποθέσεις;

«Ναι, το λέω κατηγορηματικά».

Δεν είναι υπερβολικός ο αριθμός των 46 ΠΑΕ;

«Έχετε δίκαιο. Στις σκέψεις του νομοσχεδίου είναι σε βάθος τριετίας στη SL2 να γίνουν τουλάχιστον 18,16,14 ομάδες. Θα γίνουν οι δύο όμιλοι, θα δούμε πόσοι θα υποβιβάζονται. Είναι αμφίβολο και το δύο όμιλοι των 16. Να δούμε πόσοι θα είναι σε θέση να έχουν το Μ.Κ. και την εγγυητική επιστολή. Θέλουν να εξασφαλίσουν βιώσιμες ομάδες, γιατί βλέπετε τι γίνεται με το οικονομικό θέμα. Φέτος τα κατάφεραν και εξασφαλίσαμε χρήματα από το στοίχημα. Όταν μπουν 32 ομάδες, που εκτιμώ ότι θα είναι λιγότερες, γιατί δε νομίζω θα μπορούν να ακολουθήσουν. Σε βάθος τριετίας η SL2 θα αποφασίσει πόσοι υποβιβάζονται, πόσοι ανεβαίνουν. Θα φτάσουμε 16-18 ομάδες».

Δεν πρέπει να υπάρχει ένα ενδιάμεσο στάδιο που να συνδέει το ερασιτεχνικό με το επαγγελματικό;

«Πράγματι είναι οδυνηρό ξαφνικά από τη Β' Εθνική να βρεθείς στο ερασιτεχνικό. Ζω αυτό τον εφιάλτη. Θα είναι παράνομο να γίνει κάτι τέτοιο. Θεωρώ ότι μετά τη Β' Εθνική είναι σκληρό να πας στον Ερασιτέχνη, αλλά θα μείνουν υγιείς ομάδες από κάθε άποψη. Θα δούμε Έλληνες αθλητές, δύο επαγγελματικές κατηγορίες πιο υγιείς.

Με τους περιορισμούς που θα βάλουν δεν θα μπορεί ο καθένας να εμπλέκεται στο ποδόσφαιρο. Πάει να ψηφιστεί ένα νομοσχέδιο για το οποίο έχει γίνει μια προεργασία με εκπροσώπους της κατηγορίας μου, της ΕΠΟ, της ΓΓΑ. Μέσα στη Βουλή πιθανώς να γίνουν τροποποιήσεις προς το καλύτερο. Εμείς ξεκινήσαμε πριν 4 χρόνια στο τοπικό. Η Β' Εθνική θέλει πολύ προσοχή. Είναι πολύ δύσκολο πρωτάθλημα. Είναι πολλά θέματα και το οικονομικό είναι πολύ σκληρό».

ΑΠΟΔΟΣΗ: FL News

Last modified onΠαρασκευή, 23 Απρίλιος 2021 13:23

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep