«Είμαστε ικανοί για όλα»

Συνέντευξη του Αφρικανού αμυντικού χαφ της Δόξας, Στέφεν Κουαμπένα Χάμοντ.

Ένας από τους παίκτες της Δόξας Δράμας που ξεχωρίζουν ως τώρα, μετά τις 7 πρώτες αγωνιστικές στη Super League 2, είναι ο Στέφεν Κουαμπένα Χάμοντ. O 23χρονος Γκανέζος κεντρικός χαφ, παρότι εντάχθηκε αργά στην προετοιμασία, κέρδισε φανέλα βασικού και βοηθά με αρκετούς τρόπους στη μεσαία γραμμή, ενώ μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα των «Μαυραετών» για αρκετά ζητήματα.

Για την ως τώρα πορεία της ομάδας και το στόχο:
«Είμαστε μια ομάδα ικανή για όλα. Ίσως μας ταιριάζουν τα δύσκολα. Παλεύουμε παντού και πάντα, γι’ αυτό έχουμε μόνο μια ήττα σε 7 ματς, της πρεμιέρας και έκτοτε είμαστε αήττητοι 6 αγώνες. Χάσαμε ευκαιρίες για να είμαστε ψηλότερα, ειδικά στη Δράμα. Αλλά και πάλι, απέχουμε δυο πόντους από την πρώτη τριάδα. Δείχνουμε ότι μπορούμε, υπάρχουν δυνατότητες για παραπάνω πράγματα. Είμαστε πεπεισμένοι ότι θα βελτιωθούμε αγωνιστικά και θα φανεί και στα αποτελέσματα στο «σπίτι» μας στο εξής. Ίσως μας έλειπε η ενέργεια και η αποφασιστικότητα, ίσως ήταν οι συγκυρίες και η αναποτελεσματικότητα.

Χάναμε αρκετές ευκαιρίες. Θα δώσουμε περισσότερα στο εξής εντός έδρας. Βελτιωνόμαστε και αποκτάμε ισορροπία, σε άμυνα και επίθεση. Αξίζαμε παραπάνω πόντους, αλλά γινόμαστε πραγματικά ισχυρή ομάδα, από τις καλύτερες στην κατηγορία. Γι’ αυτό είναι στο χέρι μας να είμαστε στην εξάδα και να παίξουμε στα πλέι οφ. Αντικειμενικά, είμαστε στα μεγάλα μεγέθη της κατηγορίας. Επίσης, εκτιμώ πολύ τη στήριξη του κόσμου μας, εντός και εκτός. Υπόσχομαι ότι θα δουλέψουμε πιο σκληρά, για να πάμε καλύτερα στο εξής και ειδικά εντός. Αναμφίβολα μπορούμε!».

Για την έξοδο στα Γιάννενα, την Κυριακή με τον ΠΑΣ:
«Δεν αλλάζει κάτι στο σκεπτικό και στη νοοτροπία μας. Το δείξαμε με τις επιδόσεις και τις εμφανίσεις μας εκτός έδρας. Είμαστε πολύ δυνατοί εκτός Δράμας. Αν παίξουμε όπως με τον Πλατανιά και τον Απόλλωνα Σμύρνης, μπορούμε να γυρίσουμε στη Δράμα με το διπλό. Δεν θα πάμε για να παίξουμε αμυντικά. Έχουμε το δικό μας πλάνο. Δεν πάμε για ισοπαλία, θα είμαστε επιθετικογενείς. Πάμε για κάτι θετικό, με σεβασμό στον αντίπαλο, που στοχεύει στην άνοδο, όπως και πολλές ακόμα ομάδες στην κατηγορία. Οι διαφορές είναι μικρές».

Για τον ίδιο και τη «διαδρομή» του στη Δόξα ως τώρα, αλλά και τη θέση που προτιμά να παίζει:
«Όταν πρωτοήρθα στη Δράμα το καλοκαίρι, είχα προβλήματα με τον προηγούμενο προπονητή. Θεωρώ ότι με αδίκησε, εξαιτίας του γύρισα τότε στην Ισπανία. Πίστευε ότι δεν αξίζω θέση στο ρόστερ. Με το που ήρθε ο κ. Ανυφαντάκης, η κατάσταση άλλαξε και επέστρεψα. Είναι πολύ καλός προπονητής, μας βελτίωσε ατομικά και ομαδικά. Ο κόουτς είναι πολύ ευχαριστημένος από εμένα και εγώ χαρούμενος, από την ομάδα, το περιβάλλον και την εμπιστοσύνη του.

Υπάρχει αμφίδρομη εκτίμηση. Απολαμβάνω το ποδόσφαιρο στη Δόξα, μου φέρθηκαν όλοι άψογα και πιστεύω ότι και οι άλλοι τρεις ξένοι μπορούν να βοηθήσουν παραπάνω στην πορεία, έχουν θετικά στοιχεία και τους γνωρίζω καλά. Όσο για τη θέση μου, σε Μαγιόρκα Β΄ και Λεγκανιές είχα συνηθίσει να παίζω λίγο πιο πίσω, ως «οκτάρι». Ο κόουτς με καθιέρωσε σε λίγο πιο προωθημένο ρόλο, σαν επιτελικό χαφ. Ως «δεκάρι» στα περισσότερα ματς, πίσω από τον Ιωαννίδη. Νομίζω μου ταιριάζει, κάτι θα είδε και ο προπονητής, με βάση τα χαρακτηριστικά και τις κινήσεις μου, αλλά και το σύστημα».

Για τα δημοσιεύματα που τον θέλουν στο στόχαστρο άλλων ομάδων:
«Είπα και πριν ότι είμαι ευχαριστημένος εδώ, δεν έχω λόγο να θέλω να φύγω. Αγωνίζομαι, με υπολογίζουν. Ωστόσο, όλα εξαρτώνται από τους ατζέντηδές μου, αυτοί τα χειρίζονται αυτά, για το αν φύγω από εδώ και πότε, αλλά και από τη Δόξα. Τις προθέσεις της, τις προτάσεις που ίσως υπάρξουν. Δεν εξαρτάται απόλυτα από εμένα. Το σίγουρο είναι ότι όσο είμαι στη Δόξα, θα είμαι αφοσιωμένος στο 100%, προσπαθώντας για το καλύτερο, ως το τελευταίο… δευτερόλεπτο!».

Last modified onΤετάρτη, 04 Δεκέμβριος 2019 17:58

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep