Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 62

Σούλης: «Η Δόξα φέτος θα είναι πολύ δυνατή»

Συνέντευξη εφ' όλης της ύλης παραχώρησε ο Σούλης Παπαδόπουλος από τον Βώλακα, όπου προετοιμάζεται η Δόξα Δράμας.

Αρχικά o προπονητής των «μαυραετών» είπε: «Γενικά έχουν αλλάξει πολλά πράγματα από τότε που πρωτοήρθα στη Δράμα. Αν μιλήσουμε για την ομάδα δεν ήταν αυτό το ρόστερ, δεν είχαμε τους ποδοσφαιριστές που θέλαμε. Μιλήσαμε με τον πρόεδρο, ήμασταν σε συζητήσεις και τώρα κατά 80%-90% είμαστε στο σημείο που θέλουμε, όπως το είχαμε σχεδιάσει και αυτό με ευχαριστεί πάρα πολύ».

-Αρκεί αυτό το ρόστερ, συν τις προσθήκες, για να βγει το πρωτάθλημα;

«Εντάξει, πάντα όλοι οι προπονητές θέλουν να έχουν περισσότερους ποιοτικούς παίκτες, όχι πολλούς, γιατί όταν έχεις πολλούς αλλά μη ποιοτικούς δεν είναι καλό. Εμένα μου αρέσει η ποιότητα. Νομίζω ότι ήμαστε σε πάρα πολύ καλό δρόμο σε αυτά που έχουμε συζητήσει με τον πρόεδρο τον κύριο Σάμιο και τον γενικό αρχηγό τον κύριο Κασδοβασίλη και σχεδόν τα έχουμε υλοποιήσει και όπως είπα με ευχαριστεί αυτό. Επίσης με ευχαριστεί που υπάρχουν παιδία στην Δράμα που δεν τους ήξερα, δεν θέλω να πω ονόματα, είναι 4-5 παιδία, που μπορούν να είναι η έκπληξη στον κόσμο της Δράμας».

-Χρεώνεσαι ότι έχεις φέρει πολλούς παίκτες από τον Πιερικό, παίκτες «δικούς σου» από προηγούμενες παρουσίες σου στην ομάδα της Κατερίνης.

«Εντάξει άμα κοιτάξεις ποιους φέρνεις και τι παίκτες παίρνεις, τότε όλοι καταλαβαίνουν ότι κάθε προπονητής, ειδικά όταν πηγαίνει σε μια νέα ομάδα, θέλει να δουλεύει με ποδοσφαιριστές που να τον καταλαβαίνουν γρήγορα. Να ξέρουν άμεσα το τι θέλει και να τους ξέρει και αυτός καλά. Μαζί με το υλικό που υπάρχει και με κάποιες άλλες προσθήκες που γίνονται σε συνεργασία πάντα με την διοίκηση, να γίνεται πιο εύκολα κατανοητό στους παίκτες αυτό που θέλουμε να κάνουμε συνολικά στην ομάδα. Εγώ, τις μεταγραφές που έχω κάνει, έχω κάνει τις εισηγήσεις μου στον πρόεδρο, γιατί τους παίκτες τους φέρνει ο πρόεδρος. Εκείνος πληρώνει, εγώ απλά κάνω τις εισηγήσεις και είμαι πολύ ευχαριστημένος από την συνεργασία που έχουμε. Όσο για τα παιδιά, αν εξαιρέσεις τον Κοντέων που έπαιζε 3 χρόνια στον Πιερικό τον οποίο τον είχα πάει εγώ, με τα άλλα παιδιά δεν συμβαίνει αυτό που υποστηρίζουν κάποιοι. Ο Ιντζόγλου πέρσι στον Πιερικό ήταν δανεικός από τον Ατρόμητο ενώ ο Ρούσεφ πήγε από τον Ιανουάριο και μετά. Αλλά νομίζω αν δείτε τις συμμετοχές που έχουν στο πρωτάθλημα είναι από 30 και πάνω και νομίζω ότι αξίζουν την εμπιστοσύνη μας».

-Άρα εμπιστεύεσαι την αξία τους.

«Δεν είναι ότι εμπιστεύεται μόνο ο Σούλης την αξία τους. Και ο πρόεδρος αν δεν τους εμπιστευόταν δεν θα τους έπαιρνε . Είναι παίκτες πολύ καλοί. Εντάξει για τον Ιβάν (Ρούσεφ) τι να πει κανείς. Εχει περάσει και έχει παίξει και Champions League με την ΑΕΚ έχει βγει καλύτερος παίκτης στην Βουλγαρία στην εθνική ελπίδων που ήταν και αρχηγός. Αλλά και τα άλλα παιδιά, ο Κοντέων δεν τον είχα μόνο στον Πιερικό, τον είχα και στον Ολυμπιακό Βόλου. Όπως και τον Γουμάγια τον είχα παλιότερα στον Πιερικό, αλλά τον πήρα από τις Σέρρες. Είναι παιδία που είναι παίκτες κλασσικοί τις Φούτμπολ λίγκα και πιστεύω ότι μπορούν να παίξουν και σούπερ λίγκα. Επίσης πιστεύω ότι είναι από τα αδικημένα παιδία. Αυτό που θέλω να πω όμως για να μην παρεξηγηθώ, είναι ότι τα παιδία που ήρθαν από τον Πιερικό, είναι παιδία που τελείωσαν τα συμβόλαια τους και ήταν ελεύθεροι. Δηλαδή αν δεν τους παίρναμε εμείς σίγουρα θα τους έπαιρνε κάποιος άλλος. Δεν είναι ότι είχαν συμβόλαιο με τον Πιερικό και εγώ πήγα και τους αγόρασα».

-Ποιo είναι αυτή την στιγμή το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζεις, αυτό που σε απασχολεί περισσότερο;

«Αυτή την στιγμή αυτό που με απασχολεί και θα ήθελα να ξέρω, είναι ακριβώς την ημερομηνία που θα αρχίσει το πρωτάθλημα. Γιατί πέρσι δεν το ξέραμε αυτό και δεν ξέραμε να βάλουμε σωστά τις βάσεις. Αν ήξερα πότε αρχίζει ακριβώς, την ημερομηνία, θα ήμουν πολύ πιο ευχαριστημένος. Το μόνο πρόβλημα μου αγωνιστικά είναι αυτό».

-Η ομάδα θα είναι στην πρώτη ταχύτητα της κατηγορίας;

«Τώρα, με τα λόγια, μπορεί κανείς να πει ότι θέλει. Το καλοκαίρι ειδικά, βγαίνουν πολλοί πρωταθλητές καθώς πολλοί κάνουν μεταγραφές ενθουσιασμού. Αυτό που ενδιαφέρει εμένα είναι στο πρωτάθλημα να είσαι ανταγωνιστικός. Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι θα είμαστε μια ομάδα. Ειδικά τώρα, με τα παιδιά που ήρθαν και με την επιστροφή του Κάπελ. Πιστεύω δε, ότι μόλις έρθουν άλλα δύο-τρία παιδιά που περιμένουμε ότι θα είμαστε μια ομάδα δυνατή. Πάρα πολύ δυνατή! Αν είδατε και το πρώτο φιλικό, παρόλο που μας λείπανε αρκετοί παίκτες, ήμασταν με την περσινή ομάδα και 2-3 παίκτες μόνο από τους καινούργιους και είδατε ότι παίξαμε με μια ομάδα όπως είναι η Πάφος, που σε 15 μέρες ξεκινάει το πρωτάθλημα τους στην Κύπρο και νομίζω ότι ήμασταν αρκετά δυνατοί».

-Τι να περιμένει ο κόσμος της Δόξας στο αγωνιστικό κομμάτι;

«Το σίγουρο είναι ότι θα έρχεται και θα φεύγει ευχαριστημένος από το γήπεδο. Αυτό μπορώ να το υποσχεθώ, δηλαδή να έρχεται και να φεύγει υπερήφανος. Θα βλέπει τους ποδοσφαιριστές τις Δόξας να παίζουν για την φανέλα, να δείχνουν ότι αγαπάνε την πόλη και την ομάδα που παίζουνε και όχι ότι έχουν έρθει ένα εξάμηνο ή ένα χρόνο, έτσι απλά για να κάνουν το πέρασμα τους από την ομάδα και να πάρουν τα όποια λεφτά έχουν συμφωνήσει. Και να προσθέσω κάτι και στην προηγούμενη ερώτηση. Προσπαθώ να παίρνω εκτός από καλούς ποδοσφαιριστές παιδιά που να είναι και καλοί χαρακτήρες. Το θεωρώ απόλυτα σημαντικό αυτό το κομμάτι».

-Από τους υπόλοιπους παίκτες που θα έρθουν, τι περιμένεις να προστεθεί στο σύνολο, τι είναι το διαφορετικό που θα μπορούνε να δώσουνε;

«Είναι 2-3 μεταγραφές ακόμη. Μπορεί να πεις πιο συγκεκριμένα ότι είναι του Καμινιώτη που περιμένουμε και πιστεύω ότι θα γίνει και αυτή. Είναι ένας παίκτης που τον ξέρω πολύ καλά και αυτόν. Νομίζω ότι και τα παιδία που θα έρθουν, το σέντερ φορ και το στοπερ, θα μας δώσουν και άλλη ποιότητα σαν ομάδα. Μπορεί να είναι ένα σέντερ φορ και μπορεί να αποκτηθεί και ο Καπνίδης που είναι ένα παιδί 20 χρονών με καλά στοιχεία και μη ξεχνάμε ότι πρέπει να δίνουμε μεγάλη βάση στους έλληνες. Νομίζω με δουλεία μπορεί στο μέλλον να γίνει ένας πάρα πολύ καλός ποδοσφαιριστής και να πάρουμε και ένα σέντερ φορ πρώτης γραμμής όπως λένε και ένα στόπερ πάλι πρώτης γραμμής και βλέπουμε για μετά. Ο Ιανουάριος θα είναι κοντά».

-Δηλαδή με ένα επιθετικό πρώτης γραμμής ένα στόπερ πρώτης γραμμής συν Καμινιώτη και Καπνίδη έχουμε κλείσει το ρόστερ για φέτος ;

«Νομίζω ότι είμαστε πλήρεις με αυτούς. Ναι θα κλείσει το ρόστερ, αλλά ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να γίνει μέχρι να τελειώσει η μεταγραφική περίοδος. Νομίζω ότι όταν φτιάχνεις μια ομάδα πρέπει να το κάνεις το καλοκαίρι και να μην πηγαίνεις τον Ιανουάριο να κάνεις αλλαγές. Το πολύ 1-2 προσθήκες. Αυτό κάνω πάντα στις ομάδες μου. Αυτό μου έχει βγει και δόξα τον Θεό πάνε όλα καλά».

-Το μήνυμα σου στον κόσμο της ομάδας;

«Αυτό που θέλω να πω είναι, να είναι κοντά μας, κοντά στην ομάδα. Γίνετε μεγάλη προσπάθεια από όλους. Πρώτα από όλους από τον πρόεδρο, γιατί στους δύσκολους καιρούς που ήμαστε εκείνος βάζει τα χρήματα. Όπως βλέπουμε όλοι δεν ξέρουμε τι μας ξημερώνει αύριο στην πατρίδα μας. Σίγουρα υπάρχουνε προβλήματα, δεν θέλω να δικαιολογούμαι, ούτε να χαϊδεύω αυτιά και να λέω ότι τα πάντα είναι ρόδινα. Αλλά μέσα από την δουλεία και μέσα από την προσπάθεια, προσπαθούμε να λύσουμε όλα τα προβλήματα. Εγώ αυτό που θέλω να πω, είναι να ευχαριστήσω όλους τους παίκτες για την προσπάθεια που κάνουνε μέχρι στιγμής. Μια ειδική μνεία στους συνεργάτες μου, τον γυμναστή τον Γιάννη Βαρβούτη, τον πιστεύω πάρα πολύ και νομίζω και οι ποδοσφαιριστές είναι ευχαριστημένοι από την δουλεία που κάνει. Τον Πολυχρόνη Βεζυρίδη τον κύριο Κασδοβασιλη, τον φυσιοθεραπευτή μας τον Πασχάλη Δερμετσιώτη, τους φροντιστές και τα παιδία από τα γραφεία. Με όλους γενικότερα προσπαθούμε να γίνουμε μια καλή οικογένεια και αυτό είναι το βασικό τώρα».

-Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει συνολικά καλή συνεργασία με την διοίκηση…

«Ε ναι νομίζω ότι αν δεν έχεις καλή συνεργασία δεν μπορείς να δουλέψεις και σωστά. Αν λέω σε όλα τα προβλήματα ή θέματα που μου λέει η διοίκηση ένα «ναι» και αυτοί στα δικά μου αντίστροφα, πάει να πει ότι κοροϊδευόμαστε. Σίγουρα θα υπάρχουν και διαφωνίες αλλά νομίζω ότι είμαστε σε πάρα πολύ καλό δρόμο. Τα χνώτα μας είναι πολύ κοντά και αυτό που θέλω να πω στον κόσμο είναι ότι θα βλέπουν την ομάδα και θα την χαίρονται. Αυτό που λέω και στους ποδοσφαιριστές μου και τους το είπα και όταν πήγαμε στην Ξάνθη να παίξουμε με την Πάφο. Να βλέπουνε το φιλικό και την προπόνηση σαν παιχνίδι πρωταθλήματος, αν θέλουνε να βλέπουνε το παιχνίδι πρωταθλήματος σαν προπόνηση, να είναι πιο εύκολο!!! Γι’ αυτό υπάρχει και πολύ ένταση στην προπόνηση. Αν παρατηρήσατε δουλεύουμε πάντα στα κόκκινα, για να είμαστε στα παιχνίδια πιο χαλαροί! Μόνο έτσι θα έχουμε τύχη, αν βλέπουμε την προπόνηση σαν παιχνίδι πρωταθλήματος».

Last modified onΣάββατο, 04 Αύγουστος 2012 21:25

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep