Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 62

«Αν πουλάνε ματς, τι καθόμαστε;»

Ο Θανάσης Σάμιος φάνηκε απογοητευμένος από όσα συμβαίνουν σε όλα τα επίπεδα στη Δόξα Δράμας και μίλησε για παίκτες που υπάρχει υποψία πως πουλάνε ματς και για χρήματα που φεύγουν από τον ίδιο και πηγαίνουν στα… Κουδούνια.

ΠΗΓΗ: sportdrama.gr

«Μου είπαν- εδώ είναι ο Βασίλης- ότι κάποιοι από τους παίκτες μας που τους πληρώνω πενηντάρια πουλάνε παιχνίδια. Εγώ δεν είμαι εδώ, δεν μπορώ να ελέγχω. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό το θέμα. Αν υπάρχει οποιαδήποτε υποψία πρέπει να το ψάξουμε και να μην το λέμε μεταξύ μας, αλλά στον Εισαγγελέα. Αν πουλάνε ματς τι καθόμαστε;».

Την πρόθεση του να αλλάξουν ριζικά πράγματα στην ομάδα, ή να αποχωρήσει εξέφρασε ο μεγαλομέτοχος της Δόξας Δράμας, Θανάσης Σάμιος στην συνάντηση που είχε με τη «Λέσχη Φίλων Δόξας». Μίλησε χωρίς υπεκφυγές για όλους τους φόβους του και όλα όσα έχει διαπιστώσει πως γίνονται στην ομάδα.

«Έχω αηδιάσει από αυτά που βλέπω από το ποδόσφαιρο και ήρθα εδώ για να σας πω ότι φεύγω από το ποδόσφαιρο και θέλω να φύγω με το κεφάλι ψηλά. Μπορεί να μην πετύχαμε να βγάλουμε την ομάδα στο Champions League αλλά μετά από 70 χρόνια αυτή η ομάδα έχει προβολείς και έχει παίξει στην Super League. Και εγώ θεωρώ επιτυχία ότι αυτή η ομάδα δεν χρωστάει πουθενά όπως και ο Ολυμπιακός. Φέτος έχουμε έσοδα 752.000 ευρώ και προϋπολογίζουμε να πάρουμε άλλα 92 μέχρι 30 Ιουνίου. Τα λογιστικά έξοδα μας είναι 883.000 ευρώ και υπολογίζουμε να πληρώσουμε άλλα περίπου 300.000. Πήρα μια ομάδα μέσα στα χρέη και κατάφερα να μην χρωστάει τίποτα. Κάναμε και άλλα. Εδώ είναι ο Θόδωρος Παπασταφίδας.

«Ο προπονητής μας μου είπε ότι δεν έχουμε γήπεδα προπόνησης. Έπιασα σήμερα τον αντιδήμαρχο αθλητισμού της Δράμας και του είπα ότι πληρώνω για τα Κουδούνια και έπεσε από την καρέκλα γιατί μου είπε ότι πληρώνει ο Δήμος. Ο νοών νοείτω».

Μαζί το κάναμε το γήπεδο και μου είπε ότι τελειώνει και τον εμπιστεύομαι σε αυτά που λέει. Είμαι στην Αθήνα και από απόσταση προσπαθώ να κάνω ότι καλύτερο γίνεται. Στερήθηκα τα παιδιά μου, έχω βάλει πολλά λεφτά στην ομάδα. Είμαι πρόεδρος πληρώνω και δεν έχω καμιά υποχρέωση να έρθω εδώ στην ομάδα. Εσείς έχετε υποχρέωση να είστε εδώ κοντά στην ομάδα. Έχω και εγώ όπως όλος ο κόσμος προβλήματα οικονομικά και δεν μπορώ πλέον να την πάω μόνος μου.

Το ανήγγειλα πριν από ένα μήνα ότι η ομάδα είναι στην διάθεση του κόσμου. Έχει εμφανιστεί ο κ. Κούλης Γρηγοριάδης με ένα πλάνο το οποίο δεν το έχω καταλάβει και του ζήτησα να μου το κάνει εγγράφως και να το θέσω ενώπιων σας. Δεν βλέπω κανέναν άλλο. Εγώ μέχρι το καλοκαίρι θα φύγω. Ζήτησα από τον Αντώνη Κασδοβασίλη να αναλάβει πρόεδρος και δεν θέλει. Θέλει να φύγει μαζί μου. Σας ζητώ κάποιοι άνθρωποι να ενεργοποιηθείτε για να γίνουν κάποιοι πυρήνες για να λυθούν πάρα πολλά προβλήματα που υπάρχουν. Η ομάδα δεν έχει την πολυτέλεια να προσλάβει στελέχη και να τα πληρώνει.

Οταν βγήκαμε Α΄ εθνική δεν υπήρχε κόσμος. Είναι 1000 άτομα ο πυρήνας της ομάδας και εγώ την έφαγα την μούφα ότι εδώ υπάρχει κόσμος. Υπήρχε το 80 το 70 το 60. Το παράπονο μου είναι ότι εδώ υπάρχει ένας τεράστιος σύνδεσμος και κάθε Κυριακή πάνε στην Τούμπα 2000 δραμινοί. Το ξέρετε αυτό;

Ο προπονητής μας μου είπε ότι δεν έχουμε γήπεδα προπόνησης. Έπιασα σήμερα τον αντιδήμαρχο αθλητισμού της Δράμας και του είπα ότι πληρώνω για τα Κουδούνια και έπεσε από την καρέκλα γιατί μου είπε ότι πληρώνει ο Δήμος. Ο νοών νοείτω. Μου είπαν- εδώ είναι ο Βασίλης- ότι κάποιοι από τους παίκτες μας που τους πληρώνω πενηντάρια πουλάνε παιχνίδια. Εγώ δεν είμαι εδώ, δεν μπορώ να ελέγχω. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό το θέμα. Ας πούμε ότι εγώ απέτυχα, δεν πήγα την ομάδα Champions League, δεν έμεινε στην Super League. Για τα αθηναϊκά δεδομένα όμως έχω κάνει άθλο. Αλλά όταν βγήκαμε Α΄ εθνική δεν υπήρχε κόσμος. Είναι 1000 άτομα ο πυρήνας της ομάδας και εγώ την έφαγα την μούφα ότι εδώ υπάρχει κόσμος . Δεν υπάρχει κόσμος. Υπήρχε το 80 το 70 το 60.

«Αυτήν την ομάδα θα την χαρίσω στον Δήμαρχο ή στον Αντώνη αλλά άνθρωπος που δεν την αγαπάει θα περάσει πάνω από το πτώμα μου για να την πάρει. Δεν ήρθα εδώ σήμερα για να σας πω ότι απηύδησα και ότι φεύγω, αλλά μετά από εκείνο το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό απηύδησα»

Το παράπονο μου είναι ότι εδώ υπάρχει ένας τεράστιος σύνδεσμος και κάθε Κυριακή πάνε στην Τούμπα 2000 δραμινοί. Το ξέρετε αυτό; Η ομάδα για να έχει μέλλον πρέπει να έχει κάποια πράγματα που δεν τα διαθέτει. Όπως για παράδειγμα προπονητικό κέντρο. Δεν διαθέτει καν ένα ωραίο γήπεδο για να κρατήσει τον κόσμο σε μια βροχερή μέρα. Το χειμώνα έρχονται στο παρά πέντε όσοι έρχονται από την ταβέρνα και δεν πάνε να κοιμηθούν. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Όταν βρέχει το χειμώνα δεν ξέρουμε που να πάμε για προπόνηση. Το γήπεδο μας ανήκει στον Eρασιτέχνη και στην πόλη και αυτοί δεν αντέχουν. Εδώ και τέσσερα χρόνια συντηρώ το γήπεδο και άλλο δεν αντέχω να το κάνω. Η απόφαση μου δεν αλλάζει γιατί δεν μπορώ να βάλω ένα και δύο εκατομμύρια που θέλουν για να κάνει η ομάδα πρωταθλητισμό. Αυτή η ομάδα χρειάζεται κόσμο για να την στηρίξει. Είναι ένα θέμα ότι δεν έχουμε χορηγίες.

«Τηλεοπτικά δεν έχουμε. Φέτος μας ρίξανε. Το κράτος. Τα λέω, γράψτε τα. Γράψτε ότι ο μεγαλύτερος καραγκιόζης είναι το κράτος και ο ΟΠΑΠ. Μας φάγανε 400 χιλιάρικά. Είμαι ο μόνος που φωνάζω. Ξέρετε γιατί; Είμαι ο μόνος πρόεδρος που βάζω τα λεφτά μου. Όλοι οι πρόεδροι είναι δοτοί. Τα πράγματα είναι απλά».

Πέρα από 10.000 Ευρώ από την ΝΕΟΓΑΛ που δεν φτάνουν ούτε για να πάει η ομάδα να παίξει τρία παιχνίδια με αεροπλάνο. Είμαστε η μόνη ομάδα που μετακινείται με αεροπλάνο. Από τα χρήματα που βγαίνουν από τα εισιτήρια το 75% πάει εκτός ομάδας. Τηλεοπτικά δεν έχουμε. Φέτος μας ρίξανε. Το κράτος. Τα λέω, γράψτε τα. Γράψτε ότι ο μεγαλύτερος καραγκιόζης είναι το κράτος και ο ΟΠΑΠ. Μας φάγανε 400 χιλιάρικά. Είμαι ο μόνος που φωνάζω. Ξέρετε γιατί; Είμαι ο μόνος πρόεδρος που βάζω τα λεφτά μου. Όλοι οι πρόεδροι είναι δοτοί. Τα πράγματα είναι απλά. Θέλω στο τέλος του μήνα να έχουμε κάνει κάποια πράγματα. Θέλω να μείνω στην ομάδα στρατιώτης . Είτε είμαι μέτοχος είτε είμαι πρόεδρος. Δεν με ενδιαφέρουν οι τίτλοι. Πέρα από το να φέρουμε την ομάδα κοντά στην πόλη πρέπει να γίνουν κάποιες επιτροπές που να βοηθήσουν οικονομικά την ομάδα, να κάνουν την επαφή με το οργανωμένους και με το υγιές κομμάτι του κόσμου που είναι ο 99%.

«Είμαι ολομόναχος και ο καθένας λέει το κοντό του και το μακρύ του. Άλλο θέμα τα παιδιά της Δράμας. Που είναι οι προπονητές που ήταν στο σεμινάριο των ηλικιακών προπονητών να μας κάνουν ένα σκάουτιγκ για να μην φεύγουν τα δικά μας τα παιδιά και πάνε σε άλλες πόλεις. Θα πρέπει ή προσλάβω 30 ανθρώπους και να επιβαρύνω την ομάδα ή να με βοηθήσετε».

Ο δήμαρχος μου έκανε παράπονα ότι θέλει να βοηθήσει αλλά δεν έχει κανένα να μιλήσει. Ποιον να στείλω; Τον Αντώνη που έχει το αγωνιστικό, ή τον Τζαναβάρα ή να ζητήσω τον Δημήτρη να παρατήσει τις δουλειές του που ήδη το έχει κάνει. Δεν έχω 2-3 ανθρώπους να λύσουν απλά καθημερινά θέματα. Θέλουμε με τον Παπασταφίδα να βάλουμε ένα πλαστικό χλοοτάπητα να κάνουν τα παιδιά το χειμώνα προπόνηση και πρέπει να ξεπεράσουμε τα διαδικαστικά θέματα. Είμαι ολομόναχος και ο καθένας λέει το κοντό του και το μακρύ του. Άλλο θέμα τα παιδιά της Δράμας. Που είναι οι προπονητές που ήταν στο σεμινάριο των ηλικιακών προπονητών να μας κάνουν ένα σκάουτιγκ για να μην φεύγουν τα δικά μας τα παιδιά και πάνε σε άλλες πόλεις. Θα πρέπει ή προσλάβω 30 ανθρώπους και να επιβαρύνω την ομάδα ή να με βοηθήσετε. Κάνω μια έκκληση από εδώ μέσα να με βοηθήσετε. Να βρούμε ανθρώπους να αναλάβουν ρόλους. Δεν ζητάω λεφτά, βοήθεια θέλω. Αν η ομάδα με θέλει θα μείνω στρατιώτης, αν δεν με θέλει θα φύγω με το κεφάλι ψηλά δεν έχω κανένα πρόβλημα. Ας έρθει κάποιος να αναλάβει.

εδώ είναι η ομάδα. Εάν δεν έρθει κανείς δεν θέλω να φύγω νύχτα. Δεν μου αρμόζει. Κάναμε ένα άθλο που βάλαμε προβολείς στο γήπεδο. Εδώ και 20 χρόνια δεν υπάρχει ένα γήπεδο στην Ελλάδα που να έχει βάλει προβολείς. Είναι μια δυναμική που την έχει η Δράμα. Αλλά ομάδα χωρίς κόσμο δεν έχει αξία.

Όποιος θέλει εδώ είναι η ομάδα. Εάν δεν έρθει κανείς δεν θέλω να φύγω νύχτα. Δεν μου αρμόζει. Κάναμε ένα άθλο που βάλαμε προβολείς στο γήπεδο. Εδώ και 20 χρόνια δεν υπάρχει ένα γήπεδο στην Ελλάδα που να έχει βάλει προβολείς. Είναι μια δυναμική που την έχει η Δράμα. Αλλά ομάδα χωρίς κόσμο δεν έχει αξία. Αν ήξερα ότι θα ερχόταν η κρίση στο ελληνικό ποδόσφαιρο και στην χώρα δεν θα έμπαινα στο ποδόσφαιρο. Δεν υπάρχει κόσμος στην Δράμα. Άμα παίζαμε με το Ολυμπιακό θα έρχονταν 7000 κόσμος και από αυτούς μόνο οι 1500 θα ήταν δραμινοί, οι άλλοι θα ήταν οπαδοί του Ολυμπιακού. αυτά ειναι τα εισιτήρια της Δόξας. Δεν γεμίζει το γήπεδο. Έκρηξη Σάμιου Στο σημείο αυτό έγινε άναψαν τα αίματα όταν ο δημοσιογράφος Χρήστος Καραγιαννίδης –και κάποιοι άλλοι μαζί του- είπε: «Εμείς ότι μας ζητήσατε το κάναμε, εσείς δεν διαχειριστήκατε σωστά την δυναμική του κόσμου. Έχετε βάλει λεφτά αλλά και έχετε πάρει». Εκεί ο πειραιώτης επιχειρηματίας έξαλλος απάντησε με αρκετά … « γαλλικά» λέγοντας «πες μου από πού έχω πάρει λεφτά;»

«Πίστευα ότι η Δράμα είναι κοντά, Πρέπει αυτά τα 1500 άτομα του χρόνου να τα κάνουμε 2000 μετά 3000 και ούτω κάθε εξής, από όποιο μετερίζι και αν είμαι. Ελπίζω μέχρι τέλους του μήνα κάποιοι άνθρωποι να ευαισθητοποιηθούν. Όποιος έχει μια σοβαρή πρόταση είμαι εδώ»

Έγινε πανδαιμόνιο και η αίθουσα πήρε φωτιά! -Μετά από μια διακοπή κάποιων λεπτών το λόγο πήρε το μέλος Παπαεμανουήλ Ιωάννης από τις Σέρρες που είπε ότι «ευχαριστούμε τον κ. Σάμιο που μας έσωσε από το χείλος του γκρεμού» για να του απαντήσει ο Σάμιος ότι «εγώ αυτήν την ομάδα θα την χαρίσω στον Δήμαρχο ή στον Αντώνη αλλά άνθρωπος που δεν την αγαπάει θα περάσει πάνω από το πτώμα μου για να την πάρει». Και συνέχισε «Εγώ δεν ήρθα εδώ σήμερα για να σας πω ότι απηύδησα και ότι φεύγω, αλλά μετά από εκείνο το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό απηύδησα και ο νοών νοείτω».

«Τα νέα παιδιά στην Δράμα είναι στις άλλες ομάδες. Έχουμε μια τελευταία ευκαιρία να φέρουμε νέα παιδιά στην ομάδα. Θέλουμε μια ομάδα στο επικοινωνιακό να φέρει τον κόσμο κοντά. Και να βουλώσουν τα στόματα αυτών των δέκα που το μόνο που ξέρουν είναι να πετάνε λάσπη. Μια επιτροπή που να βοηθήσει στα κοινά. Τον ερασιτέχνη. Ο Θόδωρος δεν μπορεί. Και ο Φίλης μπορεί μέχρι ένα σημείο. Σας παρακαλώ ο καθένας να αφιερώσει λίγη ώρα για την ομάδα υπάρχει δουλειά για όλους. Πίστευα ότι η Δράμα είναι κοντά, Πρέπει αυτά τα 1500 άτομα του χρόνου να τα κάνουμε 2000 μετά 3000 και ούτω κάθε εξής, από όποιο μετερίζι και αν είμαι. Ελπίζω μέχρι τέλους του μήνα κάποιοι άνθρωποι να ευαισθητοποιηθούν. Όποιος έχει μια σοβαρή πρόταση είμαι εδώ».

TO BINTEO THΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

 

Last modified onΠέμπτη, 16 Μάιος 2013 19:22

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep