Με το 18 του Π.Κ. και ο Διαγόρας!

Πηγή φωτ.: xxsports.org Πηγή φωτ.: xxsports.org

Ο αθλητικός δικαστής κάλεσε και την ομάδα της Ρόδου σε απολογία με το άρθρο περί ρατσισμού.

Εκτός της Καλαμάτας και του Αλεχάνδρο Αρίμπας ο αθλητικός δικαστής κάλεσε σε απολογία και την ΠΑΕ Διαγόρας με το άρθρο 18 παρ.1,2 του Π.Κ. περί ρατσισμού! Όπως αναφέρεται στην κλήση, οι Κυανέρυθροι θα απολογηθούν για όσα γράφτηκαν στο φύλλο αγώνα απέναντι στον Ολυμπιακό Β σχετικά με σύνθημα ρατσιστικού περιεχομένου προς τον Αλγκασίμ Μπα. 

Το άρθρο 18 αναφέρει:

«Οποιοσδήποτε εμπίπτει στον παρόντα Κώδικα μειώνει, μεροληπτεί κατά ή αμαυρώνει οποιονδήποτε, με τρόπο δυσφημιστικό, εξαιτίας της φυλής, του χρώματος, της γλώσσας, της θρησκείας ή της εθνοτικής προελεύσεώς του, ή διαπράξει οποιαδήποτε άλλη ρατσιστική ή περιφρονητική, πράξη, θα τιμωρείται:

Αν είναι ποδοσφαιριστής με ποινή αποκλεισμού πέντε (5) αγωνιστικών τουλάχιστον και χρηματική ποινή τριάντα χιλιάδων (30.000) ευρώ τουλάχιστον.

Αν είναι αξιωματούχος ομάδος με απαγόρευση εισόδου στα γήπεδα από τρεις (3) μήνες μέχρι έναν (1) χρόνο και χρηματική ποινή πενήντα χιλιάδων (50.000) ευρώ τουλάχιστον εφόσον είναι αξιωματούχος ΠΑΕ και δύο χιλιάδων (2.000) ευρώ αν είναι αξιωματούχος σωματείου.

2. α) Εάν αξιωματούχοι ή και ποδοσφαιριστές μίας ομάδας διαπράξουν ρατσιστική ή περιφρονητική πράξη, όπως περιγράφεται στην παρ. 1 του παρόντος, ο αγώνας κατακυρώνεται υπέρ της αντίπαλης ομάδας και η υπαίτια ομάδα τιμωρείται, επιπλέον των ποινών της παραγράφου 1,με χρηματική ποινή, η οποία για μεν τις ΠΑΕ ανέρχεται από είκοσι χιλιάδες (20.000) ευρώ έως ογδόντα χιλιάδες (80.000) ευρώ, για δε τα σωματεία δύο χιλιάδες (2.000) ευρώ. Σε περίπτωση δεύτερης παράβασης, εκτός της κατά τα άνω απώλειας του αγώνα, η παραπάνω χρηματική ποινή θα διπλασιάζεται και σε περίπτωση νέας (τρίτης) παράβασης, η ομάδα θα υποβιβάζεται στην αμέσως κατώτερη κατηγορία στην λήξη του οικείου πρωταθλήματος.

Η κλήση:

«Το Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό Όργανο της Ένωσης Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου A2 Εθνικής Κατηγορίας καλεί σε απολογία:

Την Πέμπτη 22.02.2024 και ώρα 12:00 την ΠΑΕ ΔΙΑΓΟΡΑΣ Γ.Σ., για παράβαση των διατάξεων των άρθρων 1, 2, 3, 4, 5, 6, 18 παρ 1, 2 του Πειθαρχικού Κώδικα και άρθρο 15 του ΚΑΠ της ΕΠΟ (αγώνας με ΠΑΕ Ολυμπιακός Β, 11.02.2024)».

Last modified onΠαρασκευή, 16 Φεβρουάριος 2024 11:16

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep