«Στάση ζωής»

Για 8η διαδοχική χρονιά η «Αναγέννηση», ο ΓΣ Απόλλων Σμύρνης και οι παλαίμαχοι ενίσχυσαν την τράπεζα αίματος όλων των Απολλωνιστών.

Θεσμός έχει γίνει στον Απόλλωνα τα τελευταία χρόνια η εθελοντική αιμοδοσία για την ενίσχυση της Τράπεζας Αίματος Όλων των Απολλωνιστών. Όπως κάθε χρόνο, λοιπόν, έτσι και φέτος η «Αναγέννηση», ο ΓΣ και ο Σύλλογος Παλαιμάχων ποδοσφαιριστών συνδιοργάνωσαν την Κυριακή (12/03) στην αίθουσα τροπαίων της Ριζούπολης αιμοδοσία, μία κίνηση που είχε μεγάλη ανταπόκριση. Το σχετικό δελτίο Τύπου ανέφερε:

«Η αιμοδοσία δεν είναι μια απλή πράξη, αποτελεί στάση ζωής. Στάση ζωής που ενστερνίζονται αποδεδειγμένα οι Απολλωνιστές εδώ και 8 χρόνια. Το 2009 το όραμα του Σωματείου Φιλάθλων η «Αναγέννηση» για δημιουργία Τράπεζας Αίματος Όλων των Απολλωνιστών έγινε πράξη και ακολούθως θεσμός.
Την περασμένη Κυριακή 12 Μαρτίου η αίθουσα Τροπαίων της Ριζούπολης γέμισε για 8η συνεχή χρονιά με Απολλωνιστές εθελοντές αιμοδότες στα πλαίσια της ετήσιας εθελοντικής Αιμοδοσίας για την ενίσχυση της Τράπεζας Αίματος Όλων των Απολλωνιστών, που συνδιοργανώθηκε από την «Αναγέννηση», τον Γ.Σ. Απόλλων Σμύρνης και το Σύλλογο Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών της «ελαφράς ταξιαρχίας».

Ο κόσμος του Απόλλωνα για ακόμη μία φορά αγκάλιασε την προσπάθεια και γέμισε την αίθουσα όπου και έγινε η αιμοδοσία σε εξαιρετική (και φυσικά απαραίτητη) συνεργασία - όπως όλα αυτά τα χρόνια – με την κινητή μονάδα Αιμοδοσίας του νοσοκομείου «Ελπίς». Η Τράπεζα Αίματος Όλων των Απολλωνιστών, που την τελευταία 8ετία έχει διαθέσει περισσότερες από 120 φιάλες αίματος σε όσους έχουν χρειαστεί τη βοήθειά της, αποτελεί σήμερα μία από τις πλέον δυνατές Τράπεζες Αίματος του Νοσοκομείου και αυτό αποτελεί τιμή για όλους στην οικογένεια του Απόλλωνα.

Καταβέλος: «Συμμετέχουμε στο γενικό καλό που πρέπει να γίνεται»

Το «παρών» στην αιμοδοσία της περασμένης Κυριακής έδωσε και ο πρόεδρος του Γ. Σ. Απόλλων Σμύρνης, Παναγιώτης Καταβέλος, ο οποίος εξήγησε: «Εμείς ως Γυμναστικός Σύλλογος κάνουμε εκδηλώσεις που αφορούν όλους τους κοινωνικούς τομείς. Μια κοινωνική εκδήλωση είναι και το να μαζεύουμε αίμα, το οποίο μπορεί να χρειαστεί κάποια στιγμή για τους φιλάθλους, φίλους και συγγενείς των Απολλωνιστών. Η προσπάθεια αυτή έχει καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια και εμείς βοηθάμε την αρχική διοργανώτρια που είναι η "Αναγέννηση".

Συμμετέχουμε στο γενικό καλό που πρέπει να γίνεται και για να αντιληφθείτε τη σημασία του εγχειρήματος απλά να τονίσω πως μέσω της Τράπεζας Αίματος βοηθήθηκαν σε ώρες έκτακτης ανάγκης επώνυμοι και ανώνυμοι φίλοι του Απόλλωνα». Προσδοκώντας πάντα στο καλύτερο ο Παναγιώτης Καταβέλος σχολίασε αναφορικά με την ανταπόκριση που γνώρισε φέτος η Εθελοντική Αιμοδοσία: «Θεωρώ ότι η ανταπόκριση θα μπορούσε να ήταν μεγαλύτερη. Ως Απόλλων έχουμε αποσυντονιστεί, καθώς πολλοί μεγάλοι που έχουν προβλήματα δυσκολεύονται να δώσουν αίμα, όπως και εγώ. Θεωρώ πως με την κοινοποίηση και την κατανόηση της σημασίας της προσπάθειας του χρόνου η προσέλευση θα είναι διπλάσια. Μπορούν και πρέπει και άλλοι Απολλωνιστές, φίλαθλοι, φίλοι, αλλά και η ίδια η ΠΑΕ με στελέχη της – όπως, βέβαια, πρέπει να κάνουν και οι αθλητές μας σε μπάσκετ και βόλεϊ – όταν υπάρχει χρόνος με διακοπή των αγωνιστικών υποχρεώσεων, να δώσουν και αυτοί αίμα».

Εμμανουήλ: «Πράξη για τη ζωή όλων μας»

Από την αρχή το εγχείρημα της Εθελοντικής Αιμοδοσίας για την Τράπεζα Αίματος Όλων των Απολλωνιστών αγκαλιάστηκε από τον Σύλλογο Παλαιμάχων» του Απόλλωνα Σμύρνης. Ο γνωστός παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της «ελαφράς ταξιαρχίας», Γιώργος Εμμανουήλ, που έδωσε και φέτος αίμα, τόνισε στις δηλώσεις του: « Καταρχάς εμείς ως Σύλλογος Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών χαιρετίζουμε την προσπάθεια της Αναγέννησης και είμαστε κάθε χρόνο παρόντες. Συμβάλλουμε στο να γίνει το έργο αυτό πραγματικότητα, καθώς θεωρούμε ότι είναι μια πράξη για τη ζωή όλων μας. Υπάρχουν συνάνθρωποί μας που χρειάζονται καθημερινά το αίμα μας και αισθανόμαστε περήφανοι που και φέτος καταφέραμε να είμαστε κοντά σε αυτό το εγχείρημα.
Στόχος μας είναι κάθε χρόνο να υπάρχουν περισσότεροι άνθρωποι που θα έρχονται κοντά μας και θα δίνουν αίμα, στηρίζοντας την προσπάθεια της "Αναγέννησης"».

Αδρασκέλας: «Μας κάνει υπερήφανους η τράπεζα αίματος»

Τη δημιουργία Τράπεζας Αίματος Όλων των Απολλωνιστών την οραματίστηκαν, όπως αναφέρθηκε, τα μέλη του Σωματείου Φιλάθλων η Αναγέννηση. Το όραμα έγινε θεσμός, καθώς αυτή η προσπάθεια αγκαλιάστηκε από όλους στον Απόλλωνα. Λογικά, λοιπόν, ο πρόεδρος του Σωματείου, Τάσος Αδρασκέλας δηλώνει πως «η Τράπεζα Αίματος που έχουμε δημιουργήσει εδώ και 8 χρόνια μας κάνει υπερήφανους. Είναι ένας θεσμός για την οικογένεια του Απόλλωνα, τον οποίο θέλουμε να διευρύνουμε και να δίνουμε τη δυνατότητα σε όλα τα μέλη της οικογένειας του Απόλλωνα, ανεξαιρέτως και χωρίς κανένα, προαπαιτούμενο να λαμβάνουν τη βοήθειά μας όταν αυτή χρειάζεται.

Στα 8 αυτά χρόνια έχουμε διαθέσει περισσότερες από 120 φιάλες αίμα και συνεχίζουμε να θεωρούμαστε μια από τις πιο δυνατές ομάδες της Τράπεζας Αίματος του νοσοκομείου "Ελπίς". Επίσης θέλουμε ως Σωματείο να απευθύνουμε ένα κάλεσμα σε όποια και όποιον δεν μπόρεσε, για διάφορους λόγους να συμμετάσχει στην αιμοδοσία, να το κάνει ακόμη και τώρα πηγαίνοντας στο τμήμα αιμοδοσίας του νοσοκομείου "Ελπίς", δηλώνοντας πως δίνει αίμα για την Τράπεζα Αίματος "Απόλλων Αναγέννηση"».

Last modified onΤετάρτη, 15 Μάρτιος 2017 14:49

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep