«Υπάρχει θέμα στον Απόλλωνα»

Ο Κώστας Παναγόπουλος επανέλαβε αρκετές φόρες ότι κανένας δεν είναι πάνω από τον Απόλλωνα. Έμμεσα αναφέρθηκε και στη γκάφα στην Ελευσίνα.

Θέμα υπάρχει στον Απόλλωνα σύμφωνα με τον Κωνσταντίνο Παναγόπουλο. Ο προπονητής του Απόλλωνα παραδέχτηκε ότι η αλλαγή στον πάγκο δεν βοήθησε ψυχολογικά και επανέλαβε αρκετές φορές ότι κανείς δεν είναι πάνω από την ομάδα. Μάλιστα, είπε με νόημα: «Αυτά τα παιδιά είχαν την ομάδα στην πρώτη δυάδα και ξαφνικά αυτή βρέθηκε 3η».

Αναλυτικά ο Παναγόπουλος δήλωσε:

«Ευχαριστώ τον κόουτς για τα καλά του λόγια. Με έχει καλύψει στο αγωνιστικό και δεν ξέρω αν πρέπει να μπω σε λεπτομέρειες. Όλα κρίνονται εκ του αποτελέσματος. Νίκη του Αγροτικού και ήττα του Απόλλωνα. Θα είμαι ειλικρινής, γιατί έχω μάθει να σέβομαι τον εαυτό μου. Μετά το ματς με τον Κισσαμικό είπα ότι προέχει η ηρεμία σε αυτή την ομάδα. Μετά το σημερινό το ανοίγω παραπέρα και λέω ότι υπάρχει θέμα.

Όλοι όσοι είμαστε στην ομάδα αυτή τη στιγμή πρέπει να αντιληφθούμε ποιο είναι το πρόβλημα και το θέμα και αν πράγματι μας ενδιαφέρει να το λύσουμε, να βρούμε μια λύση. Κανένα πρόσωπο δεν είναι πάνω από την ομάδα. Όλοι είμαστε μέλη, είτε παίκτης, είτε παράγοντας, είτε δημοσιογράφος, είτε προπονητής. Είναι ξεκάθαρο ότι υπάρχει θέμα. Συζητήσαμε με τα παιδιά μετά το τέλος του ματς και αυτό που είδα στα μάτια τους έχει να κάνει με αυτό που ίσως επιθυμούσα να δω. Δεν ξέρω αν αυτό μπορεί να οδηγήσει κάπου. Την επόμενη εβδομάδα με έναν άλλο αντίπαλο πρέπει να κερδίσουν πρώτα τους εαυτούς τους. Θα κλείσω με κάτι «ενοχλητικό», γιατί σε κάποιους δεν αρέσουν οι αλήθειες. Αυτά τα παιδιά είχαν την ομάδα στην πρώτη δυάδα και ξαφνικά αυτή βρέθηκε τρίτη. Συγχαρητήρια στον συνάδελφο και καλή πορεία».

Μπορείτε να γίνετε πιο αναλυτικός;
«Το θέμα δεν είναι αν θα γίνω αναλυτικός. Το πιο εύκολο είναι να πεις κάτι και να φύγει μια ευθύνη από πάνω σου. Πρέπει να είσαι ρεαλιστής και να αντιληφθείς ότι υπάρχει μία ευθύνη και να την αναλογιστείς στο βαθμό που σου αναλογεί. Υπάρχει θέμα. Νομίζω ότι όσοι είναι δίπλα στην οικογένεια του Απόλλωνα, φεύγουμε από το αγωνιστικό, υπάρχει θέμα.

Κάνω προπόνηση με 26 άτομα συν τέσσερις τερματοφύλακες, ρόστερ 30 ατόμων. Ένας προπονητής δεν μπορεί να διαχειριστεί ένα ρόστερ 26 παικτών παρότι είναι επαγγελματίες και πληρώνονται κανονικά. Δεν έχει να κάνει με μένα, ρωτήστε και τον συνάδελφο, το ίδιο θα σας πει. Πάμε στο άλλο άκρο. Έχουν καλλιεργηθεί και έχουν γεννηθεί απαιτήσεις από αυτό το ρόστερ. Να συνεχίσω; Θέλω να αναδείξω το πραγματικό πρόβλημα. Η ομάδα ήταν διαρκώς στο 1-2 και τώρα είναι στο τρία. Αύριο με πιθανή νίκη των Τρικάλων μπορεί να πάει 4η. Ας είμαστε ρεαλιστές, να βρούμε το θέμα και να κοιταχτούμε στα μάτια».

Για την κατάσταση του γηπέδου:
«Δεν χρειάζεται να πω κάτι. Έγιναν μπαλώματα. Ο χλοοτάπητας είναι πολύ κακός. Δεν ευνοεί μία ομάδα όπως η δική μας. Δεν μπορώ να κάνω κάτι, έχουμε προβλήματα με τον χλοοτάπητα, αλλά αν εξαιρέσουμε το γήπεδο της Καλλιθέας κανένα γήπεδο δεν είναι καλό στη Β' Εθνική. Είμαστε υποχρεωμένοι να δουλεύουμε σε γήπεδα που δεν πρέπει να διεξάγονται αγώνες».

Σχετικά με το ποια είναι η διαίσθησή του:
«Είμαι ρεαλιστής και εκπροσωπώ την ομάδα. Δεν είναι θέμα διαχείρισης ή μη. Το πιο εύκολο είναι να παίξεις με την ψυχολογία τους. Τρανό παράδειγμα για να δείτε ότι έχει περάσει ανεπιστρεπτί, εγώ είμαι δύο ματς στον πάγκο και έχω μία ήττα και μία ισοπαλία. Άρα η αλλαγή προπονητή για ψυχολογικούς λόγους δεν λειτουργεί. Η διαχείριση έχει να κάνει με τον καθένα ως προσωπικότητα.

Αυτή η μονάδα πρέπει να αντιληφθεί ότι ανήκει σε ένα σύνολο. Μίλησα για εσωτερική ηρεμία μετά την Κρήτη. Όλοι είμαστε επαγγελματίες και πρέπει ο καθένας να αναλογιστεί τις ευθύνες που του αναλογούν. Για να αναλογιστείς, όμως την ευθύνη και για να την αναλάβεις πρέπει να καταλάβεις ότι κάτι συμβαίνει».

Για τον αποκλεισμό του Τζιώρα:
«Τι πρόβλημα να υπήρχε; Ξαναλέω δεν έχει να κάνει με τον Τζιώρα. Ο Τζιώρας είναι μέλος μιας ομάδας. Οι προπονήσεις είναι ανοικτές, κάθε προπονητής προγραμματίζει, σχεδιάζει, επιλέγει το πλάνο του. Σήμερα στον πάγκο ήταν ο Στεργίδης και ο Καμαρά που ήταν εκτός αποστολής την περασμένη εβδομάδα. Επειδή η οικογένεια του Απόλλωνα είναι μικρή, κανείς δεν είναι πάνω από την ομάδα. Είμαι απόλυτος από την πρώτη ημέρα».

Απόδοση: flnews

Last modified onΠαρασκευή, 15 Απρίλιος 2016 22:37

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep