«Δεν ξεχνάμε...»

Το μήνυμα του Απόλλωνα με αφορμή τα 93 χρόνια από τη μικρασιατική καταστροφή.

Στη μαύρη επέτειο 93 χρόνων από τη μικρασιατική καταστροφή αναφέρθηκε η ΠΑΕ Απόλλων και, μάλιστα, έστειλε μήνυμα ότι: «Ο Απόλλων Σμύρνης θα ακολουθήσει τη μοίρα του. Αυτή που τον θέλει και σήμερα να ζει το δικό του μαρτύριο. Τη δική του... σταύρωση».

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ:

«Τα χρόνια πέρασαν, ο πόνος όχι. Σαν σήμερα, στις 25 Αυγούστου του 1922. Ο ελληνικός στρατός χάνει τη μάχη στη Μικρά Ασία. Η πόλη της Σμύρνης παραδίνεται στους Συμμάχους. Αρχίζει η έξοδος του Ελληνισμού της Σμύρνης, αλλά και των προσφύγων της ενδοχώρας που ακολουθούν την υποχωρητική κίνηση του Ελληνικού στρατού και έχουν ήδη συρρεύσει στην πόλη, προς την νησιωτική Ελλάδα.

Στις 25 Αυγούστου 1922, η όψη της Σμύρνης ήταν πένθιμη. Χιλιάδες ελληνικές ψυχές, στην προκυμαία θα ζήσουν τον εφιάλτη. Δύο ημέρες αργότερα, άτακτοι Τούρκοι μπήκαν στη Σμύρνη κι άρχισαν να σφάζουν τους Έλληνες κατοίκους της, ανάμεσα τους και τον μητροπολίτη Χρυσόστομο, εκ των ιδρυτών του Απόλλωνα Σμύρνης.

Ο Απόλλωνας Σμύρνης θα ακολουθήσει τη μοίρα του. Αυτή που τον θέλει και σήμερα να ζει το δικό του μαρτύριο. Τη δική του... σταύρωση».

Last modified onΤρίτη, 25 Αύγουστος 2015 17:43

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep