Ελπίδες ανόδου μόνο μέσω Κέρκυρας

Η Βέροια αθωώθηκε από την επιτροπή εφέσεων της ΕΠΟ και ο Απόλλων ελπίζει πλέον στην... Κέρκυρα.

Πρόσθετη παρέμβαση είχε κάνει η ΠΑΕ Απόλλων Σμύρνης, ως έχουσα έννομο συμφέρον για τον υποβιβασμό της Βέροιας, αλλά αυτή έπεσε στο κενό. Η ομάδα της Ημαθίας αθωώθηκε από την επιτροπή εφέσεων της ΕΠΟ για το φερόμενο ως ύποπτο προ διετίας παιχνίδι της με τον Ολυμπιακό, στο οποίο οι Πειραιώτες είχαν επικρατήσει με 3-0, ματς που κρίθηκε «ύποπτο για χειραγώγηση».

Υπενθυμίζεται ότι η «Ελαφρά Ταξιαρχία» ήθελε να πέσει η «Βασίλισσα του Βορρά», για να πάρει αυτή τη θέση της στη Super League. Πλέον οι άνθρωποι των «κυανόλευκων» εναποθέτουν τις ελπίδες τους για άνοδο στον οριστικό υποβιβασμό της Κέρκυρας, για την οποία η ΕΕΑ εισηγήθηκε την αποβολή της από το πρωτάθλημα της πρώτης κατηγορίας, εξαιτίας της ύπαρξης παρένθετου προσώπου στη μετοχική της σύνθεση. Εξάλλου, στην υπόθεση των Φαιάκων είχαν επικεντρωθεί εδώ και αρκετές ημέρες απάντες στον Απόλλωνα.

Παρέμβαση σε βάρος της Βέροιας, σημειώνεται, είχε κάνει και ο Λεβαδειακός, που επιδιώκει και αυτός να μείνει στη Superleague, παρότι αγωνιστικά υποβιβάστηκε. Οι Βοιωτοί ''πατάνε'' στο γεγονός ότι η βαθμολογία του πρωταθλήματος της πρώτης κατηγορίας δεν έχει επικυρωθεί και πως επομένως τη θέση της Βέροιας θα πάρουν αυτοί. Και αυτή η παρέμβαση έπεσε στο κενό.

Η απόφαση της αρμόδιας επιτροπής της ΕΠΟ έχει ως εξής: «Η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ με τη υπ΄αριθμ. 63/8-7-2015 απόφασή της απορρίπτει ως απαράδεκτη την πρόσθετη παρέμβαση της ΠΑΕ ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ. Διακρατεί και δικάζει κατ΄ουσίαν την υπόθεση ως προς την εγκαλουμένη ΠΑΕ ΒΕΡΟΙΑ. Δέχεται κατά πλειοψηφία ότι η ΠΑΕ ΒΕΡΟΙΑ δεν τέλεσε το διωκόμενο πειθαρχικό αδίκημα.

Απορρίπτει κατά πλειοψηφία την έφεση του Υπεύθυνου Άσκησης Δίωξης Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΑΡΡΑ κατά 1) της υπ΄αριθμ. 218/19-5-2015 απόφασης της Π.Ε/SUPER LEAGUE, 2) του ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΛΑΝΑΡΗ, γεν. αρχηγού της ΠΑΕ ΒΕΡΟΙΑ, 3) του ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗ, προέδρου ΠΑΕ ΒΕΡΟΙΑ και 4) της ΠΑΕ ΒΕΡΟΙΑ ως ουσιαστικά αβάσιμη, καθώς επίσης την πρόσθετη παρέμβαση της ΠΑΕ ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ».

Last modified onΤετάρτη, 08 Ιούλιος 2015 17:06

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep