Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 62

«Λογικό να είμαστε ανέτοιμοι»

Ο Νίκος Κωστένογλου δεν ανησυχεί για τον Απόλλωνα.

Τον απολογισμό της προετοιμασίας έκανε ο Νίκος Κωστένογλου στην επίσημη ιστοσελίδα του Απόλλωνα και τόνισε ότι θα είναι λογικό οι «κυανόλευκοι» να είναι ανέτοιμοι. Όπως τόνισε, επέλεξαν τους ποδοσφαιριστές πρώτα για τον χαρακτήρα τους και μετά για τις ικανότητές τους, ενώ σημείωσε πως στόχος είναι η ομάδα του να παίζει σωστό, θεαματικό και αποτελεσματικό ποδόσφαιρο.

Αναλυτικά ο Κωστένογλου δήλωσε:

«Ξεκινήσαμε μία χρονιά στην οποία προσπαθούμε να χτίσουμε μία καινούργια ομάδα. Σχεδόν όλοι οι ποδοσφαιριστές έρχονται από διαφορετικές ομάδες. Έχουμε πρώτο στόχο να φτιάξουμε μία ομάδα, η οποία να μπορεί να παίζει ένα σωστό, θεαματικό ποδόσφαιρο το οποίο να είναι και συγχρόνως αποτελεσματικό.

Το πρωτάθλημα της Β' Εθνικής είναι πολύ δύσκολο. Έχει μία ιδιαιτερότητα η φετινή χρονιά, η παρουσία πολλών ιστορικών ομάδων που δυσκολεύει την πορεία όλου του πρωταθλήματος. Πρωταρχικός μας στόχος είναι να δημιουργήσουμε μία ομάδα που θα παρουσιάζει και να έχει αρχές στην αμυντική και την επιθετική της λειτουργία. Από εκεί και πέρα με το πέρασμα του χρόνου βήμα - βήμα θα μπορούμε να σκεφτόμαστε την επόμενη μέρα.

Όσον αφορά στην περίοδο της προετοιμασίας, το πρώτο στάδιο έγινε στην Αθήνα, στη συνέχεια πήγαμε στο Καρπενήσι. Σίγουρα ήταν επίπονη. Υπήρχαν διαστήματα όπου η κούραση των παικτών ήταν αναπόφευκτη. Προσπαθούμε μέρα με την ημέρα να βάλουμε στοιχεία, είτε στο αμυντικό μας κομμάτι, είτε στο επιθετικό. Αυτή τη στιγμή δεν είμαστε έτοιμη, ούτε από πλευράς φυσικής κατάστασης, αλλά ούτε και από τεχνικής συμπεριφοράς. Έχουμε, όμως χρόνο για να βελτιώσουμε την εικόνα μας.

Για το φιλικό με την Ερμιονίδα, στο πρώτο ημίχρονο η εικόνα μας ήταν κάτω του μετρίου. Δεν είχαμε καθόλου καλή λειτουργία, ούτε στην αμυντική, ούτε στην επιθετική οργάνωση. Υπάρχει η δικαιολογία ότι βρισκόμαστε στο μέσο της προετοιμασίας. Τη Δευτέρα είχαμε κάνει επίπονη προπόνηση. Πέραν τούτου, όμως δεν θέλω να ψάχνουμε για δικαιολογίες. Υπάρχουν, φυσικά, εξηγήσεις. Δεν μπορεί αυτή την περίοδο να είμαστε στην καλύτερη φυσική μας κατάσταση και στην καλύτερη φόρμα μας, γιατί τότε αυτό θα ήταν ανησυχητικό. Έχω απαιτήσεις, γιατί έχουμε καλούς αθλητές. Οι ποδοσφαιριστές είναι παιδιά τα οποία έχουμε επιλέξει πρώτα για τον χαρακτήρα τους και μετά για την ποδοσφαιρική τους ικανότητα. Υπάρχουν παιδιά που δείχνουν αυτή τη στιγμή ότι έχουν βαθμό ετοιμότητας μεγαλύτερο από ορισμένους άλλους. Υπάρχει υπομονή και εμπιστοσύνη για να βαδίσουμε με σιγουριά και σταθερότητα στη διάρκεια του πρωταθλήματος.

Από τα πρώτα φιλικά που έχουμε κάνει διαπιστώνω ότι το πρωτάθλημα είναι πάρα πολύ δύσκολο, ιδιόμορφο, με πολλές ιδιαιτερότητες. Πιστεύω, όμως ότι με τον τρόπο που σκεφτόμαστε και λειτουργούμε να έχουμε καλά αποτελέσματα».

Last modified onΤετάρτη, 20 Αύγουστος 2014 23:04

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep