Ζητά τροφεία για Τσικρικά

Το ρεπορτάζ του FL News από το νέο μέτωπο που έχει να αντιμετωπίσει ο Απόλλων Λάρισας. Τι ποσό διεκδικεί για τροφεία του Δημήτρη Τσικρικά η Νέα Ιωνία.

Η διοίκηση του Απόλλωνα Λάρισας έχει κλείσει τα μέτωπα των προσφυγών, πληρώνοντας τους πρώην ποδοσφαιριστές που είχαν στα χέρια τους αποφάσεις ενεργοποίησης ποινών. Ωστόσο, εδώ και λίγες ημέρες έχει ανοίξει ένα νέο. Αυτό της προσφυγής της Νέας Ιωνίας, η οποία διεκδικεί τροφεία για τον Δημήτρη Τσικρικά.

Το συγκεκριμένο σωματείο, όπως είχε πράξει πέρυσι με την περίπτωση Όγκμποε - ΟΦΗ, έτσι και τώρα προσέφυγε στο Διαιτητικό Δικαστήριο και ζητά 29.500 ευρώ για τροφεία. Ο νεαρός Τσικρικάς είχε καταρτιστεί στη Νέα Ιωνία και υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο στους Θεσσαλούς. Βέβαια, αποχώρησε έπειτα από... 1 λεπτό συμμετοχής και τώρα έχει ενταχθεί στο ρόστερ του Αήττητου Σπάτων.

Πού βασίζεται η προσφυγή της Νέας Ιωνίας; Στο άρθρο 8 του Κανονισμού Ιδιότητας Μεταγραφών της ΕΠΟ το οποίο αναφέρει:

«Οι ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές, οποιασδήποτε ομάδας, έχουν το δικαίωμα, ακόμη και χωρίς την συναίνεση της ομάδας τους, να συνάπτουν επαγγελματικά συμβόλαια με Π.Α.Ε., με την προϋπόθεση ότι η Π.Α.Ε. έχει την υποχρέωση, άλλως
δεν εκδίδεται δελτίο ιδιότητας από την ΕΠΟ, να καταβάλλει μέσω κατάθεσης στην ΕΠΟ, στην ομάδα για την κάλυψη των δαπανών κατάρτισης το χρηματικό ποσό των:

α) τριάντα πέντε χιλιάδων πεντακοσίων ευρώ (35.500€) για Π.Α.Ε. Α΄ Εθνικής Κατηγορίας και
β) είκοσι εννέα χιλιάδων πεντακοσίων ευρώ (29.500€) για Π.Α.Ε. Β΄ Εθνικής Κατηγορίας».

Η προσφυγή είχε προγραμματιστεί να εκδικαστεί την Τρίτη (05/02), αλλά σύμφωνα με το ρεπορτάζ του FL News που έδωσε το «παρών» στο Διαιτητικό, οδηγήθηκε σε αναβολή λόγω κωλύματος του νομικού της ΠΑΕ, Αργύρη Λίβα. Συναίνεσε στο αίτημα ο νομικός της Νέας Ιωνίας, Γεώργιος Τσοπανίδης και η υπόθεση θα συζητηθεί στις 19 Φεβρουαρίου.

Last modified onΤετάρτη, 06 Φεβρουάριος 2019 13:17

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep