Πρεμιέρα με... ρυθμό

Τον Αχιλλέα Φαρσάλων θα υποδεχτεί την Κυριακή (24/09) ο Απόλλων Λάρισας.

Ιδανικό ξεκίνημα για τον Απόλλωνα Λάρισας στη φετινή σεζόν. Οι «κυανόλευκοι» όχι μόνο έφυγαν με τη νίκη (2-1) από το ματς Κυπέλλου με την Καλλιθέα, αλλά είχαν ρυθμό στο παιχνίδι τους και έδειξαν ότι βρίσκονται σε πολύ καλό δρόμο ενόψει πρωταθλήματος. Την Κυριακή (24/09), πάντως, όσοι δεν έπαιξαν στο «Ελ Πάσο» θα υποδεχτούν στις 17:00 στο γήπεδο Φιλιππούπολης τον Αχιλλέα Φαρσάλων.

Η ΠΑΕ, παράλληλα, έκανε γνωστό ότι πριν το παιχνίδι με την Καλλιθέα μίλησε στα μέλη του ποδοσφαιρικού τμήματος η ψυχολόγος, Ιωάννα Κωνσταντινίδου:

«Η ΠΑΕ Απόλλων Λάρισας θέλοντας να δίνει συνεχώς και νέα εφόδια στα στελέχη του αγωνιστικού της τμήματος, «βαδίζει» στα χνάρια των μεγάλων ευρωπαϊκών - κατά κύριο λόγο - κλάμπ. Έτσι λίγο πριν το νικηφόρο, όπως εξελίχθηκε κατόπιν, αποτέλεσμα στο "Γρηγόρης Λαμπράκης", στο ξενοδοχείο που διέμενε η αποστολή του Απόλλωνα στην Ελευσίνα, βρέθηκε και μίλησε στους παίκτες και σε όλο το τεχνικό team, η κ. Ιωάννα Κωνσταντινίδου, πτυχιούχος ψυχολογίας του Αγγλικού Πανεπιστημίου.

Η κ. Κωνσταντινίδου είναι συνεργάτης - συμβουλευτική σε θέματα ψυχολογίας ποδοσφαίρου και διαιτησίας και φυσικά αναφέρθηκε σε ανάλογα θέματα, με πάρα πολύ μεγάλο ενδιαφέρον. Η κ. Ιωάννα Κωνσταντινίδου είναι γνωστή στον χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου αφού εκτός όλων των άλλων ήταν η πρώτη Ελληνίδα διεθνής βοηθός διαιτητής ποδοσφαίρου, που υπηρέτησε τον χώρο για 20 συναπτά έτη, ενω ήταν και 8 χρόνια παρατηρηττής διαιτησίας. Ακόμη υπήρξε Αρχιδιαιτητης του συνδέμου Δυτικής Αττικής και φυσικά παραμένει εκπαιδεύτρια διαιτησίας.

Αναμφίβολα, η επιστήμη της ψυχολογίας, σήμερα παίζει τεράστιο ρόλο στο σύγχρονο ποδόσφαιρο και στην ανάπτυξη μιας σωστά δομημένης ποδοσφαιρικής ομάδος και επειδή η ΠΑΕ Απόλλων Λάρισας, "χτίζει" κάτι το πολύ υγιές για το εγγύς μέλλον, θέλησε με την παρουσία και την ομιλία της κ. Κωνσταντινίδου, την οποία ευχαριστεί θερμά για την αποδοχή της πρότασης, να δώσει όλα εκείνα τα κατάληλα ερεθίσματα στους ποδοσφαιριστές και τους προπονητές της.

Η «καλή ψυχολογία» είναι ένα αποτέλεσμα πολλών παραγόντων - από τα κίνητρα, στην ανάπτυξη της αυτοπεποίθησης και αυτό - αποτελεσματικότητας, στην ανάπτυξη στόχων, στην νευροφυσιολογία της διέγερσης, στην συγκέντρωση και την προσωπικότητα του επαγγελματία αθλητή, μέχρι την ανάπτυξη στρατηγικών για αποτελεσματική αντιμετώπιση της έντασης. Όλα αυτά και άλλα πολλά ανέλυσε η κ. Κωνσταντινίδου στα μέλη του Απόλλωνα Λάρισας που εντυπωσιάσθηκαν από αυτήν την όμορφη διδαχή».

Last modified onΠαρασκευή, 22 Σεπτέμβριος 2017 21:44

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep